Serman & Tipsmark – Hydraulik-virksomhed lander millionordre hos verdensførende vindenergi-laboratorium

Hos den nordjyske hydraulikvirksomhed Serman & Tipsmark mærker man for alvor, at markedet er begyndt at vågne op igen efter et uforudsigeligt corona-år, og investeringslysten er atter vakt. Virksomheden har netop vundet sit andet store offentlige udbud på under et år og skal dermed opgradere testfaciliteter hos DTU Vindenergi, der er verdensførende inden for forskning på vindenergiområdet.

Danmarks Tekniske Universitet (DTU), der huser et af verdens førende forskningscentre inden for vindenergi, er i fuld gang med en opgradering af deres testfaciliteter til materialeforskning, og en del af opgraderingen omfatter et centralt forsyningsanlæg af hydraulik til 13 teststande, der udfører mekanisk test. Den opgave har nordjyske Serman & Tipsmark, der er specialister i hydrauliske løsninger, netop vundet i et offentligt udbud. Virksomheden vandt blandt andet opgaven på grund af sin ekspertise på området samt den attraktive pris.

– I forbindelse med flytning af vores laboratorium opgraderer vi vores hydraulikanlæg, så vi får ét centralt anlæg, der leverer hydraulik til vores testmaskiner. Det betyder, at vi kan reducere den samlede pumpekapacitet, at service forenkles, og at nedetid reduceres, så vi får en mere effektiv og bedre udnyttelse af vores hydraulikanlæg. Vores målinger kræver præcis styring, så vi har brug for et veldesignet, robust og stabilt hydrauliksystem, hvor de enkelte teststande ikke forstyrrer hinanden. Alt dette kunne Serman & Tipsmark levere til den bedste pris i udbuddet, og derfor faldt valget på dem, fortæller udviklingsingeniør hos DTU Vindenergi, Steffen Rasmussen.

DTU er en væsentlig bidragsyder til den grønne omstilling, ikke mindst inden for udnyttelse af vindenergi, hvor instituttet DTU Vindenergi blandt andet driver testcentrene for havvindmøller i Høvsøre og Østerild og har faciliteter til fuldskala-vingetest. Instituttet er desuden indehaver af en af verdens største universitetsejede vindtunneller, som kan teste vindhastigheder, der svarer til tre gange orkanstyrke. Det er med andre ord en meget central aktør inden for grøn energi, som Serman & Tipsmark nu skal levere hydraulikløsninger til.

– Det er første gang, vi leverer løsninger til DTU og til forskningsinstitutioner i det hele taget, men opgaven er helt oplagt for os. Vi har tidligere leveret lignende centrale forsyningsanlæg til det norske marked, og vi har kompetencerne til både at dimensionere, udvikle og producere anlæg, som er fuldstændig afstemt efter kundens behov. Vi er derfor rigtig glade for og stolte over at have vundet dette udbud, da vi ser et klart potentiale for at løse endnu flere opgaver for offentlige institutioner, siger teknisk chef hos Serman & Tipsmark, Henning Dybro.

DTU-opgaven omfatter et centralt anlæg, som kan forsyne op til 16 forskellige teststande med hydraulik fra én fælles enhed. Serman & Tipsmark skal både levere og montere anlægget og skal desuden varetage service på anlægget to år efter monteringen.

Opgaven er det andet offentlige udbud, som Serman & Tipsmark har vundet indenfor det seneste års tid. I efteråret 2020 tog virksomheden hul på et større renoveringsarbejde af Hadsundbroen, som blev udbudt af Vejdirektoratet.

– Det er meget positivt for os at byde ind på og ikke mindst vinde opgaver i offentligt udbud, og det er bestemt opgaver, som vi meget gerne ser flere af, ikke mindst fordi vi formår at ramme den rigtige pris i forhold til den type opgaver, forklarer Henning Dybro og fortsætter:

– Generelt oplever vi en tiltagende investeringsvillighed fra kunderne. Markedet er bredt set vågnet op igen efter nogle måneder med tilbageholdenhed, og vi kan for alvor mærke resultaterne af de ting, vi arbejdede på i efteråret, hvor særligt industri- og marinebrancherne er klar til at opruste og udvide igen. Det er rigtig glædeligt og et udtryk for, at vi er på vej i den rigtige retning. 

LÆS også: Serman & Tipsmark belønner medarbejderne efter solid coronaindsats
Serman & Tipsmark A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *