Det tekniske hjørne – 6 tips til at undgå bobler i limen

Artiklen er leveret af Diatom

Oplever du luftbobler i limen? Bliv klogere på, hvordan det kan minimeres eller helt undgås.

Tip 1. Opbevaring i lodret position
Hvis du bruger lim i sprøjte eller patron, kan du prøve at opbevare dem i lodret position. Når de opbevares i lodret position, vil luftlommer stige til toppen.

Tip 2. Klargøring
Når du er klar til at dispensere limen, skal du sørge for, at sprøjten forbliver i lodret position, mens du fjerner sprøjtehætten og fastgør den til ventilen eller nålen. Luftbobler kan forekomme, når du strammer eller skruer på hætten eller ventilen. Skyl systemet for alle luftbobler (mens sprøjten står lodret position).

Et system med gevind har en tendens til at udløse små luftbobler. Skyl systemet ved højt tryk for at sikre, at alle luftbobler tvinges ud af sprøjten eller ventilen. Hvis du bruger lavt tryk, kan boblerne blive fanget i systemet, og vil således forekomme senere i produktionsprocessen.

Hvis du bruger en lang slange mellem sprøjten og nålen/ventilen, skal du muligvis skylle i flere minutter for at få luftboblerne ud af slangen. Den bedste metode til at reducere risikoen for luftbobler er at forkorte afstanden mellem sprøjte og ventil (det optimale system er uden slange). Når du har skyllet systemet, kan du reducere trykket til normalt niveau.

Læs de 4 andre tips her

Yderligere information
Har du spørgsmål, kontakt venligst teknisk specialist Erkan Akbas på tlf. 3634 2715 eller pr. e-mail: eak@diatom.dk

LÆS også: Diatom AS deltager på STF Årsmødeudstilling på Lynetten fredag den 3. september
Diatom's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *