Gibotech tager GiboCobotFlex på tur

Succesen med GiboSmartSolutions vokser, og virksomheden bag tager nu på tur med GiboCobotFlex, der er den ene GiboSmartSolution. Det sker i uge 47 og 48 og 49, hvor virksomheder har mulighed for at booke et besøg, når det passer ind i deres produktion.

Koncept født under Corona

Ideen med turen er at bringe GiboCobotFlex helt ud til potentielle kunder og vise CobotFlexens mange fleksible anvendelsesmuligheder direkte op mod en maskine eller andet udstyr. 

Tankerne bag både GiboSmartSolutions og GiboCobotFlex opstod under den første COVID-19 nedlukning, der satte en effektiv stopper for alle kundebesøg.

– Da Statsministeren i 2020 lukkede Danmark ned, traf vi en hurtig beslutning i ledelsen om at styrke os i stedet for at krybe i skjul, siger Mikkel Bjerregaard, CSO og medejer af Gibotech.

– Firmaet har en sund økonomi, en solid ordrebeholdning samt en lovende pipeline, så under nedlukningen valgte vi at bruge virksomhedens medarbejderressourcer på at arbejde målrettet med forberedelse til normaliserede forhold, fortsætter Mikkel Bjerregaard.

Udnytter viden og erfaring

For at sikre hurtigere levering og lavere priser, begyndte Gibotech derfor at udnytte den viden og erfaring, de er kendt for til at udvikle mere standardiserede løsninger.

– Vi har lige siden COVID-19 ramte arbejdet målrettet med at samle og kombinere firmaets erfaringer gennem en lang årrække.  Målet var at gøre løsningerne synlige og nemme at overskue, men samtidig ikke forsimple dem, da der i nogle tilfælde er tale om ret komplekse teknologiske løsninger, lyder det fra Kenneth Pedersen, Product Manager Automation i Gibotech.

Løsningerne samlede Gibotech under betegnelsen GiboSmartSolutions. En af de nye GiboSmartSolutions er GiboCobotFlex, der kombinerer en kollaborativ robots simple programmering med høj fleksibilitetsgrad og mange anvendelsesmuligheder.

GiboCobotFlex er designet til at dække et bredt område af opgaver fra maskinbetjening over montage til palletering, etc. Kernen i løsningen ligger i den mobile vogn, der let kan flyttes rundt, så det faktisk bliver det valgte udstyr, eller EoAT, der definerer opgaven, lyder det fra Kenneth Pedersen, Product Manager Automation, Gibotech.

Og det er altså GiboCobotFlex, der i uge 47, 48 og 49 skal med rundt i Danmarks, så virksomheder har mulighed for at opleve den i deres egen produktion. På den måde kan de se, hvor fleksibel den er, og hvor let den er at omstille fra opgave til opgave. – Den store forskel i forhold til andre vognløsninger ligger i det integrerede kamera på Omron TM cobotten. Kameraet bruges til at aflæse arbejdsordre samt positionere robotten, så den ikke behøver at stå millimeter præcist eller teaches ind, når den flyttes. Derved kan vi opnå en omstillingstid på max 15 minutter ved flytning mellem kendte opgaver. Det gør løsningen attraktiv i forhold til produktioner, hvor der står maskiner, der ikke er fuldt belagt, eller hvor man indimellem har en opgave, hvor maskinen skal betjenes manuelt. Og så vil der selvfølgelig igennem de tre uger turen varer også være et ganske fordelagtigt kampagnetilbud på GiboCobotFlex, slutter Kenneth Pedersen med et smil.

Gibotech har eksisteret siden 1984 og har gennem årene udviklet mange forskellige innovative løsninger, der stadigvæk kører ude i virksomhederne. Virksomheden er vækstet fra 26 til 125 medarbejdere fra 2013 til 2021 Gibotech har i dag tre primære forretningsområder. Hospitalssektoren hvor sterilcentraler, varemodtagelser, AGV-kørsel og blodprøverobotter er de vigtigste områder. Robotanlæg til industri der i dag spænder fra kollaborative letvægtsrobotter, letvægtsrobotter til industriapplikationer, konventionelle industrirobotter som kombination og altid skræddersyet til opgaven gerne med AGV- kørsel til at binde hele produktionsflowet sammen. Virksomhedens ældste forretningsområde er CNC-maskiner primært til træ, plast og kompositmaterialer samt letmetal. Der er dog en stigende efterspørgsel på automatisk maskinbetjening, og Gibotech har de seneste år leveret mange kombinationsløsninger med både CNC- maskine og robotter i hele verden og samarbejder med CNC producenten om at udvikle dette område globalt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.