TAWI – Fra manuel håndtering til brug af løfteudstyr

Overgangen fra manuel håndtering til brug af løfteudstyr inden for den farmaceutiske og kemiske industri

Ergonomisk materialehåndtering er ikke bare med til at nedbringe arbejdsrelaterede skader og forbedre sundhed og sikkerhed blandt medarbejderne, men er også medvirkende til en øget produktivitet og effektivitet. Sikker materialehåndtering er afgørende inden for den farmaceutiske og kemiske industri og for at imødekomme kravene til renrum og ATEX-områder.

Vi bør først nævne, hvorfor vi taler om farmaceutisk og kemisk industri som en samlet industri?  Selvom fremstillingsmiljøerne er meget forskellige er der flere ligheder, når det kommer til anvendelsen af løfteudstyr. Den farmaceutiske industri kræver en ekstremt høj grad af renlighed og hygiejne, mens det kemiske miljø ofte er mere råt og beskidt. Trods det, minder  udfordringerne med materialehåndtering meget om hinanden.

Et af de hyppigste ergonomiske problemer indenfor farmaceutisk og kemisk fremstilling er manuel håndtering af last.

Eksempler på almindelige manuelle håndteringsproblemer inden for farmaceutiske og kemiske industrier omfatter:

  • Læsning og tømning af sække
  • Løft og transport af fustager og tønder
  • Håndtering og transport af containere og ruller

Hvis der opdages udfordringer med manuel håndtering på din arbejdsplads, kan det ergonomiske løfteudstyr så giver minimere påvirkningen af arbejdsskader hos medarbejderne. Her er det, at assisterede løfteenheder kan bidrage positivt.

Produktionsfordele ved ergonomisk materialehåndtering

Brug af maskinassisteret håndtering medfører generelt færre arbejdsrelaterede skader og bedre sundhed blandt medarbejderne. En anden fordel ved forbedret ergonomi er, at det også kan generere øget effektivitet og produktivitet ved at forbedre arbejdsmiljødesignet.

Vigtigste produktionsfordele ved ergonomisk materialehåndtering:

  • Færre ulykker og skader
  • Optimering af metoder og tider
  • Øget produktivitet 
  • Kvalitetsforbedring (fejlreduktion)
  • Omkostningsreduktion
  • Fordele for medarbejderen, herunder bedre sundhed og livskvalitet
  • Øget motivation og koncentration

Assisterede løfteenheder kræver normalt assistance eller ledsagelse af arbejderen for at guide lasten fra udgangspunktet til destinationen. Noget løfteudstyr kan integreres helt i arbejdsmiljøstrukturen (f.eks. vakuumløftere, hejseapparater), mens andre kan være bærbare eller mobile (f.eks. vogne, mobile kraner).

Hvilke assisterede løfteløsninger findes der og hvordan fungerer de?

Assisterede løfteenheder kraæver normalt assistance eller ledsagelse af medarbejderen for at guide lasten fra udgangspunktet til destinationen. Noget løfteudstyr kan integreres helt i arbejdsmiljøstrukturen (f.eks. vakuumløftere, taljer), mens andre kan vaære flytbare eller mobile (f.eks. vogne, mobile kraner).

Sikker materialehåndtering

lnden for den farmaceutiske og kemiske industri handler et centralt element om sikker materialehåndtering. Laster skal flyttes eller håndteres med omhu, samtidig med at tempoet og den korrekte proces holdes. En anden vigtig faktor, der bör overvejes, er naturligvis behovet for ATEX, og at systemer i rustfrit stål overholder sanitaære regler.

Att vælge løftesystemer

Et af de vigtigste skridt i forhold til at vælge det rette løfteudstyr til at overvinde udfordringer og minimere manuel håndtering er at sikre, at udstyret passer godt til det, der skal løftes eller flyttes. For eksempel udvælges og tilpasses løftesystemer normalt til at løfte en specifik genstand, såsom plader, scekke og kasser – som alle krcever forskellige vcerktøjer og komponenter.

TAWI løfteløsninger

TAWI er en svensk virksomhed, der udvikler tilpassede løfteløsninger til industrier verden over. Vi har udviklet adskillige løftehjæelpemidler med et stæerkt fokus på at streamline drift og forbedre medarbejdernes sikkerhed i fremstillingsprocesser inden for den farmaceutiske og kemiske industri.
Systemerne kan nemt integreres i dit arbejde, da løfterne er brugervenlige og kun kræever meget lidt vedligehold. Vores løsninger er første skridt fra at håndtere alting manuelt til at bevæge sig mod automatisering – et hurtigt og omkostningseffektivt skridt.

Hvordan bidrager vi hos TAWI til at optimere håndtering af tønder og scekke i fremstillingsprocessen?

Meget lang last, der er uhåndterlig eller svær at håndtere, eller som vejer over 20 kg, såsom sække eller tønder, skal ofte løftes og transporteres af to personer. Ved hjælp af ergonomisk løfteudstyr som vakuumløftere eller vogne kan disse løft nemt håndteres af en enkelt person.
Tønder kan løftes, flyttes og drejes eller tippes så langt, som det er nødvendigt, uden nogen form for fysisk anstrengelse for personalet.
En medarbejder kan nemt flytte tunge og besvcerlige sække, løfte dem uden fysisk anstrengelse og tømme indholdet ud i en mikser på en sikker og ergonomisk måde.

Find mobile vejesystemer her

Hvis alle i din arbejdsstyrke kan løfte og flytte tunge tønder eller scekke på egen hånd, så øger det din fleksibilitet, samtidig med at det nedscetter risikoen for driftsstop.
Vi tilpasser ofte løsninger til helt specifikke processer for at sikrer, at enhver har det bedste udstyr til, at optimere sine processer og ydelse uden at gå på kompromis med sikkerhedskravene

Renrum

Renrum anvendes ofte inden for farmaceutisk fremstilling, biovedenskab, bioteknologi og andre industrier, der er følsomme overfor miljømæssig forurening. Personalet går ind i renrum genem en sluse og der skal bæres beskyttende beklædning, mens de arbejder i det rene rum. Alt udstyr, der anvendes i et renrum, skal være designet til at være minimalt forurenende og særdeles let at rengøre.

Det er ikke altid nemt at finde effektivt løfteudstyr til brug i miljøer med renrum. Det forventer ikke bare, at udstyret opfylder kravene til renrum, men det skal også kunne imødekomme dine særlige behov, når det kommer til løftekapacitet, anvendelighed og ergonomi.

TAWI’s løsninger

Vi levererer en lag række mulige løfteløsninger og -værktøjer specielt designet til brug i renrum.

Vores løsninger omfatter:

  • Systemer i rustfritt stål (såsom vakuumløftere, kransystemer og vogne)
  • Løfteudstyr specielt designet til nem rengøring
  • Løftevogne inden for IP65-standarden
  • Tilpassede løsninger på anmodning

ATEX-omzonerråder

Farlige arbejdspladser, hvor der opbevares eller anvendes brændbare eller antændelige materialer, findes inden for en lang række brancher, lige fra kemiske og farmaceutiske virksomheder til tørmælksfremstilling og sukkerraffinering. Farlige arbejdsmiljøer er klassificerede efter zoner i henhold til frekvensen og varigheden af eksplosive atmosfærer.

Sikkerheden er afgørende, når der løftes eller flyttes materialer i farlige miljøer. Risikoen for eksplosion eller antænding er ikke kun til fare for din drift, men også for sine ansatte.

Det er afgørende, at hver enkelt komponent i et løftesystem er godkendt til eksplosive miljøer, og at både udvælgelsen og placeringen af det løfteudstyr, der skal bruges i farlige arbejdsmiljøer, grundigt planlægges.

TAWI’s løsninger

For at kunne imødekomme de forskellige behov til løfteudstyr i eksplosive atmosfærer tilbyder TAWI et omfattende udvalg af ATEX-certificerede løsninger til farlige miljøer, herunder vakuumløftere, overhængende kransystemer og svingkraner samt løftevogne.

Vores løsninger omfatter:

  • Zone 1 og 2 (miljøer med farlige gasser)
  • Zone 21 og 22 (farlige miljøer med støv)

Alle salgsrepræsentanter fra TAWI er uddannede i ATEX reglerne og har en dyb forståelse for betydningen af at installere udstyr på ATEX-begrænsede faciliteter.

Hos TAWI står klar til at hjælpe dig med en specifik løsning, der imødekommer dine behov – uanset hvad dit miljø kræver.

LÆS også: Løfteudstyr til alle opgaver – Ergonomi og effektivitet
TAWI Danmark A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger