UNIVERSAL ROBOTS LEVERER KRAFTIG VÆKST I 2. KVARTAL

Universal Robots, den danske producent af kollaborative robotter (cobots), har rapporteret en omsætning på 608 mil. kroner i 2. kvartal.

’’Overordnet set er omsætningen i 2. kvartal steget med 8 % i forhold til samme periode sidste år, men i dansk valuta så har virksomheden oplevet en vækst på 22 % i 2. kvartal’’, siger Kim Povlsen, Præsident i Universal Robots og tilføjer, at Universal Robots målt på denne måde har oplevet en vækst på 30 % i de første to kvartaler af 2022 sammenlignet med første halvår af 2021.

Universal Robots fremhæver en særlig stærk vækst i den globale efterspørgsel efter svejsning som er nøglen til succes i det første halvår. Virksomheden har også øget sin omsætning fra Original Equipment Manufacturer [OEM] kanaler. ’’Vores cobots danner grundlaget for nogle virkelig spændende nye produkter’’, siger Povlsen. ’’Vi ser udviklingen af nye OEM-partnerskaber inden for vores blomstrende økosystem som en fantastisk mulighed for både innovation og vækst i fremtiden’’.

Samarbejde der skaber vækst på tværs af økosystemet

Mere end 80 OEM’er skaber løsninger med UR cobots, der omfatter en bred vifte af applikationer fra svejsning og palletering til byggeopgaver. Den stigende efterspørgsel efter kollaborativ teknologi afspejles også i succesen hos Universal Robots’ OEM-partnere. Virksomheden, 3D Infotech, som bruger UR cobots til at skabe metrologiløsninger, har krediteret sin brug af Universal Robots teknologi og position i UR+ økosystemet med ’’fænomenal’’ omsætningsvækst på over 200 % i 2021.

LÆS også: Universal Robots leverer kraftig vækst i 2. kvartal
Universal Robots A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *