D-S Sikkerhedsudstyr giver 5 gode råd om stillads sikkerhed

Vi er formentlig ikke Danmarks største forhandler af sikkerhedsudstyr, men vi er dem der prøver at agere bedst teknisk vidende indenfor området af personlige værnemidler.
1. Ha’ styr på dit shit!
[Uddannelse og træning]
Før du arbejder på et stillads, skal du have den rette uddannelse og træning til at forstå, hvordan du bruger det sikkert. Det er vigtigt at have en dybdegående viden om stilladsets struktur og funktioner, samt de sikkerhedsprocedurer, der skal følges, når du arbejder på det.

2. Ha’ styr på stilladset!
[Inspektion og vedligeholdelse]
Det er vigtigt at inspicere stilladset regelmæssigt for at sikre, at det er i god stand og fungerer korrekt. Hvis der er nogen skader eller tegn på slitage, skal du sørge for at reparere eller udskifte dem med det samme. Regelmæssig vedligeholdelse af stilladset vil også hjælpe med at forlænge dets levetid og sikre, at det fortsat er sikkert at bruge. Brug Scafftags så både du og andre har styr på hvornår stilladset sidst er efterset og vedligeholdt.
3. Ha’ udstyret i orden!
[Brug personligt beskyttelsesudstyr (PPE)]
Du skal altid bruge passende PPE, når du arbejder på et stillads. Dette kan omfatte sikkerhedshjelme, sikkerhedssko, øjenbeskyttelse og høreværn. Ved at bruge det rigtige PPE kan du beskytte dig selv mod skader og reducere risikoen for ulykker. Brug altid værktøjssikring når du arbejder i højden, både for din og dine kollegaers skyld.
4. Ha’ en line – du er ikke Spiderman!
[Sikkerhedsliner og faldsikringssystemer]
Du skal også bruge sikkerhedsliner og faldsikringssystemer, når du arbejder på et stillads. Disse systemer vil hjælpe med at forhindre fald og skader, hvis du skulle miste fodfæstet eller glide.

5. Ha’ din makkers ryg!
[Kommunikation og samarbejde]
Endelig er det vigtigt at have god kommunikation og samarbejde på arbejdspladsen, når du arbejder på et stillads. Dette inkluderer at kommunikere klart og tydeligt med dine kolleger om arbejdsopgaver og sikkerhedsprocedurer, så alle er opmærksomme på potentielle farer. Det er også vigtigt at samarbejde omkring arbejdsopgaverne, så der ikke er nogen forvirring eller usikkerhed omkring, hvem der gør hvad. Når alle arbejder sammen om at opretholde en sikker arbejdsplads, kan man minimere risikoen for ulykker og skader.