Universal Robots med stærk slutning på 2023

Universal Robots med stærk slutning på 2023

Universal Robots, den danske producent af kollaborative robotter (cobots), havde i 2023’s fjerde kvartal en omsætning på 103 millioner USD, en stigning på 21 procent fra Q4 2022. Målt på omsætning var kvartalet virksomhedens største nogensinde.

Den samlede omsætning i 2023 var 304 millioner USD, 7 procent mindre end i 2022.

Kim Povlsen, President og CEO for Universal Robots, siger:

“2023 var karakteriseret ved et vanskeligt økonomisk miljø for mange af vores kunder, da den globale industrielle aktivitet var aftagende i den første halvdel af året. Det til trods har vi haft vækst hos vores vigtige kunder og i vores nøglesegmenter, herunder palletering, og i vores strategisk vigtige OEM-kanal. Vi har sluttet året godt af og går ind i 2024 med et stærkt fundament for videre vækst.”

Nye cobots bidrager til vækst
Universal Robots har i 2023 oplevet stor efterspørgsel på virksomhedens første cobot med høj nyttelast, UR20, og i særdeleshed inden for palletering og svejsning. I november lancerede virksomheden den anden model i den nye serie af cobots, UR30, som vil åbne nye automatiseringsmuligheder for dens kunder. Sammenlagt har UR20 og UR30 stået for 30 procent af omsætningen i fjerde kvartal 2023.

”Vi har øget vores momentum i forhold til at levere betydningsfuld innovation til markedet,” siger Kim Povlsen. ”Vi sender allerede UR30’ere ud til kunder, og vi har i fjerde kvartal øget vores produktion af UR20 til mere end 1200 for at følge med den vedvarende efterspørgsel. I sidste ende afhænger vores succes dog af vores styrke som platform. Det vil være vores fortsatte ekspertise inden for software og brugervenlighed, sammen med vores hardware-innovation, der skaber værdi for vores partnere og kunder.”

LÆS også: Universal Robots – Fire forudsigelser for 2024: AI vil sætte skub i robotautomatisering
Universal Robots A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger