Universal Robots uddeler pris og præsenterer deres nyeste cobot for første gang i Danmark på R-24

Universal Robots uddeler pris og præsenterer deres nyeste cobot for første gang i Danmark på R-24

ODENSE: Universal Robots, den danske producent og førende global leverandør af kollaborative robotter (cobots) er en central deltager, når Odense danner rammen for det store internationale robotevent, R-24 i næste uge.

I år samler Universal Robots deres UR+ økosystem af internationale partnere i ét samlet skræddersyet UR-univers. Det sker kun i forbindelse med R-24, hvor det store univers og produkter, med robotarme fra Universal Robots som omdrejningspunkt, helt ekstraordinært giver de besøgende en enestående mulighed for at opleve hele systemet rundt om Universal Robots.

Oplev UR30 helt tæt på for første gang i Danmark

Som en central del af Universal Robots deltagelse i R-24 er deres seneste tilføjelse til den i forvejen omfattende produktportefølje. En ny cobot med 30 kg nyttelast som er nummer to i rækken af Universal Robots’ nye, innovative generation af cobots og bygger på samme teknologi som den prisvindende UR20. På trods af sin kompakte størrelse kan UR30 løfte ekstraordinært meget og med uovertruffen bevægelseskontrol kan den præcist placere tunge emner og arbejde hurtigere.

”Med UR30 er vi endnu en gang med til at skubbe grænserne for, hvad der er muligt inden for automatisering,” udtaler Anders Billesø Beck, VP Strategy & Innovation hos Universal Robots. “Vi glæder os meget til at præsentere UR30 i vores hjemby for første gang i Danmark og ser frem til at demonstrere dens imponerende evner på R-24.”

UR30 kan allerede nu forudbestilles med levering i 2024.

Legat fra UR og MiR sætter fokus på kvinder i tech

Sammen med deres søsterselskab Mobile Industrial Robots (MiR) uddeler Universal Robots UR/MiR Scholarship 2024, et legat der hylder kvindelige teknologistuderende og søger at fremme mangfoldigheden inden for tech-branchen. De fem nominerede, udvalgt af en komité bestående af repræsentanter fra Mobile Industrial Robots, Technology Denmark, Syddansk Universitet, High5Girls
og Universal Robots, repræsenterer enestående engagement og kompetencer inden for teknologi.

“Vi vil gerne inspirere endnu flere kvinder til at søge mod tech, for det er en branche med et kæmpe
potentiale, men også med store uligheder i kønsfordelingen på flere af de uddannelser, de fem nominerede kommer fra,” fortæller Lotte Sodemann Sørensen, Vice President Human Resource hos
Universal Robots. “Ved at støtte og hylde deres bidrag til tech-branchen, håber vi at inspirere flere kvinder til at forfølge en karriere inden for dette felt.”

Vinderen bliver annonceret d. 15. marts på messen i Odense og modtager et legat på 30.000 kr. samt et praktikophold hos enten Universal Robots eller MiR efter eget valg. De øvrige nominerede modtager check på 5000 kr., som en anerkendelse af deres indsats som rollemodeller.

En verden af automatisering

Udover at hylde kvinder i tech og opleve en helt ny innovativ cobot kan gæster se frem til et omfattende program med adskillige talere, der alle bidrager til UR-universet og kan vise, hvordan vi ved hjælp af automatisering kan arbejde med robotter, ikke som robotter. Universal Robots ser således frem til at kunne præsentere interne eksperter såvel som eksterne partnere, der kommer fra forskellige dele af branchen og holder foredrag om automatisering med cobots.

Her kan man altså se frem til at høre meget mere om eksempelvis udviklingen fra industrielle robotter til cobots, hvilke værktøjer, der er tilgængelig for udviklere eller hvordan man palleterer eller svejser med cobots. Der bliver også sat fokus på sikkerhed i forbindelse med anvendelse af cobots, både generelt og specifikt i forhold til applikationer og greb.

Der er talere på programmet hos Universal Robots’ stand A-1518 fra om formiddagen til ud på eftermiddagen både d. 13. og d. 14. marts og det er ikke nødvendigt at booke plads på forhånd.

LÆS også: Universal Robots med stærk slutning på 2023
Universal Robots A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger