Blåkläder sigter mod fuld STeP by Oeko-Tex Made In Green-certificering

arbejdstøj

Blåkläder sigter mod fuld STeP by Oeko-Tex Made In Green-certificering

Fjorten modeller i Blåkläders sortiment af arbejdstøj bærer allerede det uafhængige og internationale Oeko-Tex Made in Green-label. Og inden for kort tid vil halvdelen af selskabets arbejdstøj ligeledes leve op til det udvidede producentansvar med hensyn til klima, arbejdsforhold og brug af skadelige stoffer. Målet er ifølge Blåkläders CEO en fuld Made In Green-certificering af hele sortimentet.

Se Leverandører af Arbejdstøj her

Blåkläder er i fuld gang med at validere store dele af sin kollektion af arbejdstøj baseret på Oeko-Tex Made In Green. I første omgang er det de 14 mest solgte modeller, der kan bryste sig af det eftertragtede label.

  • Tøjproducenter, der ikke har fuldstændig styr på produktionen, har ofte svært ved pludselig at forbedre arbejdsforholdene for medarbejderne og reducere deres CO2-aftryk. Det har Blåkläder arbejdet med i mange år, og derfor opfordrer vi indkøbere af arbejdstøj til at tage hele værdikæden og produktionsforholdene med i overvejelserne, når de skal vælge leverandør af arbejdstøj, siger Anders Carlsson, CEO i Blåkläder.

Made In Green-prædikatet sikrer, at et produkt er fremstillet i en værdikæde, der er certificeret under Oeko-Tex STeP-standarden, hvilket omfatter hele produktionsflowet med hensyn til miljø og social ansvarlighed. Certificeringen sikrer, at produktionen tager hensyn til miljøet, munder ud i produkter af en høj kvalitet og har ordentlige arbejdsforhold for medarbejderne. Derudover skal produktet med et Made In Green-certifikatet også være fuldt sporbare og testet for skadelige stoffer.

  • En uafhængig tredjepartsrevidering som Made In Green gør, at vi kan dokumentere vores bæredygtighedsarbejde over for vores kunder. Jeg er overbevist om, at mange af vores produkter allerede lever op til kravene og derfor snart kan smykke sig med certifikatet, men vi er ikke tilfredse, før hele vores kollektion lever op til Made In Green, siger Anders Carlsson.

To af Blåkläders modeller, der allerede imødekommer kravene uden nogen form for produktionsændring, er de storsælgende arbejdsbukser 1459/7159 til mænd og kvinder. Disse modeller er siden 2015 solgt i omkring 1,5 millioner eksemplarer, og mange kunder vælger dem, blandt andet på grund af livstidsgarantien på sømmene. Omkring 80 procent af tøjindustriens belastning af miljøet sker ifølge European Environment Agency i produktionsfasen, og derfor er en meget vigtig del af hele bæredygtighedsarbejdet netop at fremstille produkter, der holder så længe som muligt.

Et af de første store milepæle er, at halvdelen af Blåkläders produkter skal bære det eftertragtede Made In Green-label inden udgangen af 2024 – og at hele kollektionen når i mål efterfølgende.

  • Jo færre stykker tøj produceret, jo bedre er det for miljøet og klimaet. Derfor er noget af det vigtigste, at det tøj, der rent faktisk bliver produceret, har så lang en levetid som muligt. Så behøver man ikke købe nær så meget nyt tøj, tilføjer Anders Carlsson.

Næsten alt Blåkläders arbejdstøj produceres på virksomhedens egne fabrikker. Flere af bygningerne er certificeret efter LEED-standarden (Leadership in Energy and Environmental Design), der omfatter energiforbrug, vandforbrug, arbejdsforhold og udledning af CO2 i forbindelse med opførelse og drift af bygningen.

Find tøj og sko med fokus på Sikkerhed her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger