AVN – Automatisering er mere end robotter!

AVN Teknik inviterer til seminar, Århus d. 9. marts og Brøndby d.10. marts, hvor der vil være fokus på den nye generation af elektriske aktuatorer, som bl.a. vil være interessant for maskinbyggere. 

AVN Teknik vil her løfte sløret for Thomsons nye elektrisk lineær aktuator – Electrak® HD.
Electrak® HD har en overlegen ydeevne og kan håndtere applikationer, som andre elektriske lineære aktuatorer ikke kan løse, med en højere kraft på op til 10 kN og længere slaglængde på op til 1.000 mm. Det effektive aktuator design og den høje kvalitet af kuglespindel samt el-motoren er alle parametre, som tilsammen har reduceret strømforbruget med op til 20%.

Thomson Electrak® HD er velegnet til tunge industrielle applikationer, hvor overgangen fra hydraulisk til elektrisk aktivering er ideel. Den nye aktuator Electrak® HD kan anvendes til løft, justeringer, vippe- og skubbebevægelser og kan integreres i avancerede styresystemer ved hjælp af databuskommunikation. Den nye aktuator Electrak® HD er støjsvag og energieffektiv, hvilket giver et bedre arbejdsmiljø og opfylder de stadig voksende krav til miljøvenligt udstyr.

Electrak® HD er enklere og hurtigere at installere – sammenlignet med hydraulisk- og pneumatiksystemer, hvor der f.eks. er behov for hydraulikslanger og pumper. Desuden kræver hydrauliske og pneumatiske systemer hyppigere vedligeholdelse. Elektrisk aktivering kræver færre komponenter, og derved reduceres vedligeholdelsesomkostningerne.

Electrak® HD har indbygget controller med en variation af forskellige funktioner, herunder J1939 CAN-bus, og er forsynet med det nye Electrak Modular Control System (EMCS). EMCS danner grundlaget for den bedste elektroniske controller, som er tilgængelig i elektriske lineære aktuatorer.  EMCS eliminerer behovet for en “Stand-Alone” controller og giver mulighed for at designe aktuatorapplikationen, så den giver højere kraft og længere slaglængde. Konstant overvågning af kritiske parametre, såsom spænding, strøm, overlast, temperatur og regulering af dynamisk bremsning, er standard på alle Electrak® HD aktuatorer, hvilket sikrer optimal udførelse, nøjagtighed og sikkerhed.

Electrak® HD er udviklet til at kunne klare og overgå de hårdeste komponenttests på markedet og har undergået vibrationstest, temperaturvariation og tæthedsgrad (IP69K), derfor kommer Electrak® HDs evner bedst til sin ret, når den anvendes under de mest barske betingelser.

Yderligere information og tilmelding til seminaret – kontakt AVN Teknik på tlf. 70 20 04 11