Trykte kredsløb

Trykte kredsløb bruges indenfor elektronikken til at realisere elektroniske kredsløb i en kompakt og robust form. Ofte benyttes forkortelsen PCB for det den engelske term Printed Circuit Board.

Leverandører af og viden om trykte kredsløb:


BTTB Elektronik ApS

Gørtlervej 3D
7600 Struer
Tlf.: 93 10 21 05
E-mail: kontakt@bttb.one

www.bttb.one

Kompetencer: Box-build, Elektronik, Elektronikproduktion, Fleksibilitet, Funktionstest, Håndmontage, Komponentindkøb, Kvalitet, Kvalitetslodning, Printmontage, Produktionsmodning, Prototyper, Rework, SMD-montage, Testfixtur, Underleverandør

Læs mere om BTTB Elektronik ApS


CB Svendsen A/S

Kirke Værløsevej 22-24
3500 Værløse
Tel: 44 48 52 86
E-mail: cbs@cb-svendsen.dk

www.cb-svendsen.dk

Kompetencer: EMC, 3d print, elektronikudvikling, elektronik produktionserigrafi

Læs mere om CB Svendsen A/S


Mekoprint A/S

Hermesvej 2
9530 Støvring
Telf.: 99 36 56 00
E-mail: info@mekoprint.dk

www.mekoprint.dk

Kompetencer: Anodisering, Tastaturløsninger, Grafiske løsninger, Metalskilte, Touchfolier, Sensorer og elektroder, Frontfolier, Kabler og ledninger, Aluminiumsprofiler, Tyndepladeemner, Fræsede metalemner, EMC-afskærmninger, Faconætsning, CNC-drejning, Drejning, Spåntagning, Laserskæring, MIG Svejning, TIG svejsning, Robot svejsning, Lasersvejsning, Afgratning, Aluminium bearbejdning, Boring, Lavtryksstøbning, Højtryksstøbning, Finmekanik, Kantbukning, Maskinbearbejdning, CNC bearbejdning, Overfladebehandling, Spåntagende bearbejdning

Læs mere om Mekoprint A/S


Mekoprint – Trykte strækbare wearables i kilometervis
Kraftig vækst i behovet for digitale health care løsninger baner vejen for teknologiudvidelse hos Mekoprint. Nyudviklet tryklinje er netop frigivet til produktion af trykte strækbare elektriske kredsløb i kilometervis med kapacitet på helt op til 20 kilometer i døgnet.

Det røde bånd er klippet og en ny specialdesiget serigrafisk tryklinje står klar til at trykke elektrisk ledende strækbare sensorer til health care produkter – såkaldte wearable sensorer, der bringer teknologien helt tæt på kroppen. I årevis har Mekoprint  trykt sensorer på fleksible foliematerialer, men ser nu en øget efterspørgsel på sensorer, der også kan strækkes og samtidigt bevarer den elektriske ledeevne.

- Bagude ligger mange måneders udvikling, der har stillet krav til både nysgerrighed, evne til at tænke i alternative metoder og sammensætte kendte teknologier på nye måder, fortæller Morten Christensen, Quality & Technology Director hos Mekoprint Graphic Electronics, der udtrykker stolthed over hele det team, der har gjort sig umage for at skabe en helt ny tryklinje, der kan trykke sensorer i længder på op til 1 meter.

Strækbar elektronik på strækbart materiale
Sensorerne er trykt på et nyt og papirstyndt non-woven materiale, der både kan strække, krympe, folde og sprække, hvis ikke det behandles korrekt i hele gennemløbet. Og netop det meget levende materiale har været den største udfordring for det ingeniørstærke udviklingsteam.

- Materialestyring har været helt centralt og det er lykkedes at skabe en løsning, som gør, at vi er i kontrol med det ultratynde materiales gennemløb uden at beskadige det i processen, fortæller Mathias Kvist, der er Production Technology Engineer i afdelingen for Printed Electronics.

Store volumener i fremtidens trykte elektronik
Hos Mekoprint regner de i kilometer, når der arbejdes med trykt elektronik, og de strækbare sensorer er bestemt ikke en undtagelse. De vil være at finde i en række engangsprodukter – aktuelt i inkontinens produkter, hvor plejepersonalet via sensorteknologi får besked, når en ble er våd og bør skiftes. - Denne type trykte strækbare sensorer bliver en væsentlig del af en IoT fremtid og vi har tidligt sat strategisk fokus på at lykkedes godt med produktionen til et niveau, hvor vi følger med vores kunders udvikling. I dag samarbejder vi med kunder, der med deres løsninger øger livskvaliteten for brugerne, og med denne investering er vi nu også førende indenfor høj volumen produktion af trykte strækbare sensorer, afslutter Morten Christensen.