Solfangere

I princippet består en solfanger af en sort plade med væskekanaler placeret i en isoleret kasse med en gennemskinnelig afdækning mod solen (glas eller plast) - Hjælpeværktøj til solcelleberegninger - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af og viden om solfangere:


Max Weishaupt A/S

Erhvervsvej 10
2600 Glostrup
Tel 43 27 63 00
E-Mail: info@weishaupt.dk

www.weishaupt.dk

Max Weishaupt A/S har mere end 40 års erfaring med varmeløsninger i Danmark. Firmaet har afdelinger i hele landet og rådgiver erfarent og kompetent om bl.a. varmepumper og jordvarme.

Læs mere om Max Weishaupt A/S


Ny dansk solfanger kan give store lettelser til fjernvarmeværker
Første solfarm etableres af AffaldVarme Aarhus i samarbejde med danske Alpha-E. Den paraboliske solfanger er baseret på koncentreret solenergi. Den er målrettet fjernvarmeværker og procesindustrien.

Danske Alpha-E opsætter den første demo solfarm i samarbejde med AffaldVarme Aarhus. Solfarmen bliver placeret vest for Aarhus som et led i Aarhus kommunes vej mod at opnå 2020 målene. I løbet af 2015 skal der foretages omfattende målinger, som forventes at vise en høj ydelse i forhold til prisen.

Det rent danskfremstillede trug (Alpha-Trough-3) er specifikt designet til mellemområdet (110-250°C), som passer perfekt til fjernvarmeværker og procesindustrien. Indtil nu har fjernvarmeværkerne måtte leve med den lavere temperatur og de ekstra omkostninger, som fladpanel solfangerne medførte. Den tid er forbi.

DTU rapporten R-292, som sammenligner paraboliske trug med fladpanel solfangere, konkluderer at trugene er dobbelt så effektive allerede ved 100°C. Rapporten er gratis på: www.byg.dtu.dk

Trugets dimensioner er tilpasset nordeuropæiske forhold. Vi sætter pris på både æstetik og effektivitet. Truget er designet lavt, så det kan gemme sig bag buske og træer - så landskabet ikke skæmmes.

Alpha-E er startet som et spinoff af 3Tech Gruppen. En gruppe på knap 50 mand, som leverer automationsløsninger, robotceller og produktionsudstyr til store produktionsvirksomheder - med hovedsæde i Danmark. 3Tech arbejder bl.a. sammen med de største inden for vindmøllebranchen.

AS:Scan, Alpha-E og AffaldVarme arbejder sammen om etablering og drift af demo-solfarmen. Der benyttes danske receiver-rør fra nordjyske PolyCSP, som er på markedet med rør til mellemområdet.

Vi glæder os til at få demo-farmen etableret, siger Steen Meldgaard (Alpha-E). "Så vi kan få taget de afgørende målinger og bevist den høje ydelse, som flere beregninger viser. Indtil nu ser lovende ud".