Bejdsning

Bejdsning (en kemisk proces) af metal, er en yderst effektiv metode til at behandle metaller, som bliver brugt i industrien. Træ bejdses (træbejdsning) for at give det farve eller for at få det til at ligne en kostbarere og mørkere træsort. Bejdserne er opløsninger eller opslæmninger af farvestoffer, pigmenter eller metalsalte i vand eller organiske opløsningsmidler, ofte tilsat lidt bindemiddel. Bejdsning er en af mange typer overfladebehandling.

Leverandører af og viden om Bejdsning:


GIPO Sp. z o.o.

Bohaterów Warszawy 35
75-211 Koszalin
Poland
Tlf.: +48 94 341 09 90
E-mail: Sgp@gipo.eu

web

Kompetencer: Rullebaner, Kædebaner, Robotceller, Spåntagning, Outsourcing, Konstruktion, Montage, Drejning, Fræsning, CNC, Laserskæring, Kantpresser, MIG Svejning, TIG svejsning, Svejse automat, Robot svejsning, 3D fræsning, Afgratning, Aluminium bearbejdning, Automatdrejning, Automatfræsning, Boring, Elektrogalvanisering, Elektropolering, Flammeskæring, Forzinkning, Fornikling, Kantbukning, Maskinbearbejdning, Smedearbejde, CNC bearbejdning, Færdigmontage, Pladebearbejdning, Overfladebehandling, Certifikatsvejsning, Automatisering, PLC styring, Servosystemer, Robotprogrammering

Læs mere om GIPO Sp. z o.o.


VETA Industry ApS

Marielundvej 33
2730 Herlev
Tlf.: 44 84 11 33
E-mail: info@veta.dk

www.veta.dk

Kompetencer: Pladebearbejdning, smedearbejde, overfladebehandling, pulverlakering, vådlakering, galvanisering, eloxering, kromatering, rustfrit, aluminium, kobber, messing, stansning, laserskæring, valsning, spåntagning, drejning, gravering, afgratning, glasblæsning, klip og buk, kantbukning, 3D modellering

Læs mere om VETA Industry ApS


Mere viden om bejdsning:

Bejdsning er en proces hvorved det er muligt at forandre et materiales overflade. Maskinfabrikker bruger denne bejdsning proces forskellige væsker, som kaldes bejdser. Bejdsning er specielt god hvis et metal overflade ønskes renset. Ligesom elektropolering - elpolering bejdses metaloverflader for at frembringe et flot ydre, altså en flor finish eller for at forberede til belægning med andre metaller. Bejdsning processen har til formål at fjerne eksempelvis metaloxider, som kommer fra støbning eller varmebehandling. Selve bejdse processen og det dertilhørende bejdsebads sammensætning i forhold til pH og temperatur tilpasses den enkelte opgave. Jernoxider på ulegerede og lavtlegerede ståltyper fjernes i fortyndet saltsyre eller svovlsyre, mens de mere stabile oxider på rustfrit stål og superlegeringer bejdses i flussyre-salpetersyre blandinger. For at undgå angreb på grundmetallet ønskes bejdse processen relativ hurtigt overstået, og der tilsættes stoffer, der hæmmer angrebet.


LØWENER – Hvad er bejdsning? Vi giver dig svaret
Hvad er bejdsning? Løwener giver dig svaret og et godt tilbud
Bejdsning udføres for at øge korrosionsbestandigheden på metaloverflader efter TIG- og MIG-svejsning.

Metaloverflader og svejsninger er ret modtagelige for forskellige former for nedbrydning – Rust og krydskontaminering er blot et par eksempler.

Problemer såsom misfarvning og anløbninger forekommer ofte, efter at man har anvendt bestemte svejsemetoder.

Begge problemer kan elimineres med korrekt rengøring og efterbehandling.

Hvad er skyld i korrosion?
Ved forberedelse af metaloverfladerne til svejsning bliver de udsat for forskellige atmosfæriske elementer såsom ilt og fugtighed, hvilket skaber de perfekte betingelser for rust.

Derfor er bejdsning (og polering) altafgørende for bevarelsen af styrke, form og andre egenskaber i stålstrukturer. Øget holdbarhed og et attraktivt udseende er yderligere fordele ved rengøringsprocessen.

Metoder til bejdsning:

Mekanisk - Mekanisk bejdsning omfatter brugen af slibemaskiner og slibemidler, som fjerner det øverste lag fra metaloverfladen, hvor der er dannet rust og andre skrøbeligheder. Denne proces er tidskrævende og opnår sjældent rene resultater med den nødvendige æstetiske værdi.

Kemisk bejdsning - Bejdsepasta er det mest almindeligt brugte kemikalie til bejdsning. Processen er ganske effektiv, men bliver mere og mere upopulær pga. de åbenlyse fejl:

Sundhedsskadeligt – Bejdsepasta indeholder flussyre, salpetersyre og svovlsyre. De er alle meget farlige for vores krop og kan medføre alvorlig og langvarig skade på huden og indre organer.

BEMÆRK: Det er kun autoriserede operatører, der må bruge bejdsepasta. Derudover skal hele kroppen være dækket til, så der ikke opstår nogen kontakt med syren. Dette gør din svejseproces endnu mere vanskelig.

Miljøpåvirkning – Umiddelbar skade på den menneskelige organisme er ikke den eneste negative bivirkning ved anvendelse af bejdsepasta. Luftforurening og affaldsmaterialer udgør en alvorlig trussel for miljøet.

Elektrokemisk bejdsning - er hurtigere og mere effektiv end de to andre metoder. Og det udgør heller ikke en væsentlig fare for vores sundhed.

Denne metode er usædvanlig effektiv ved fjernelsen af krydskontaminering, rust og andre former for urenheder på metaloverflader.