Bronzestænger

Bronzestænger fås i mange forskellige dimensioner og kan oftest leveret afkortet i den længde der ønskes. Bronzestænger kommer i forskellige legeringer og kvaliteter - Resistenstabel – Resistenstabellen er en vejledning til valg af materialer - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af og viden om Bronzestænger:


A/S Metalcentret

Ejby Industrivej 100
2600 Glostrup
Tlf.: (+45) 43 63 21 22
E-mail: mail@metalcentret.dk

www.metalcentret.dk

Kompetencer: Aluminium, Bronze, Kobber, Messing, Rustfrit stål, Nysølv, Bly, Zink

Læs mere om A/S Metalcentret


EBI A/S

Sylvestervej 7
2610 Rødovre
Tlf.: +45 4497 8111
E-mail: salg@ebi.dk

www.ebi.dk

Kompetencer: Konstruktionsstål, Værktøjsstål, Specialstål, Metaller og Normdele

Læs mere om EBI A/S


JOHNSON METAL A/S

Dybendalsvænget 2
2630 Taastrup
Tlf.: 36 70 00 44
E-mail: j-m@johnson-metal.dk

www.johnson-metal.dk

Kompetencer: Bronzestænger, Bronzerør, Glidelejer

Læs mere om JOHNSON METAL A/S


Mere viden om Bronzestænger:

Bronzestænger er solide cylindriske stænger lavet af bronzelegering, der primært består af kobber og tin, samt muligvis andre metaller. Bronzestænger har lignende egenskaber som bronzerør og bruges i en bred vifte af applikationer, hvor der kræves holdbarhed, modstandsdygtighed over for korrosion og gode mekaniske egenskaber.

Nogle vigtige egenskaber og anvendelser af bronzerstænger inkluderer:

  1. Korrosionsbestandighed: Bronzelegeringer har en naturlig korrosionsbestandighed, hvilket gør bronzerstænger velegnede til brug i miljøer med høj fugtighed eller vandeksponering. De kan modstå korrosion og oxidationsprocesser, der kan nedbryde andre metaller.
  2. Mekaniske egenskaber: Bronzestænger har gode mekaniske egenskaber, herunder høj styrke, hårdhed og formbarhed. De kan modstå belastninger, slid og deformation godt, hvilket gør dem velegnede til applikationer, der kræver holdbarhed og styrke.
  3. Elektrisk ledningsevne: Bronzelegeringer har en god elektrisk ledningsevne og bruges derfor ofte i elektriske og elektroniske applikationer, hvor ledningsevne er vigtig.
  4. Termiske egenskaber: Bronzestænger har gode termiske egenskaber, herunder god varmeledningsevne og termisk stabilitet. De kan bruges i applikationer som varmevekslere, ovne og termiske komponenter.
  5. Dekorative anvendelser: På grund af deres smukke gyldne farve og æstetiske appel bruges bronzerstænger også til dekorative formål. De kan anvendes i kunstværker, arkitektoniske detaljer, møbler, smykker og andre dekorative genstande.

Bronzestænger fås i forskellige størrelser og længder afhængigt af den specifikke anvendelse. Det er vigtigt at vælge den rette type bronzelegering baseret på de ønskede egenskaber og krav til styrke, korrosionsbestandighed og formbarhed i den pågældende applikation.


Metalcentret – Metalmarkedet lysner forude
Priser og leveringstider i bedring

Efter lang tid hvor priser og leveringstider kun er gået én vej, ser vi nu for første gang i mere end et år lavere priser og reducerede leveringstider fra værker og grossister.

Du er som altid meget velkommen til at sende os din forespørgsel, så du får den helt aktuelle pris og leveringstid på dine varenumre.

Enkelte undtagelser mudrer billedet

På trods af faldet i råvareprisen, så er der stadigvæk enkelte legeringer, der er udsat for meget høje priser og voldsomme leveringsterminer grundet den ekstreme efterspørgsel og leveringsknaphed ovenpå både Covid-19 og krigen i Ukraine.

Her tænker vi især på EN-AW 7075, tykke plader i EN-AW 6082 og trukne stænger generelt.
Selvom vi løbende har bestilt varer fra flere værker, kan det fra tid til anden ikke undgås, at vi løber tør for enkelte dimensioner og at priserne ikke følger de positive tendenser, vi ser i resten af aluminiumsmarkedet i disse uger.

Vores anbefaling er derfor stadig, at du sender os din forespørgsel, hvis du er i tvivl om prisniveau og leveringstid.

Masser af varer på lager

På trods af de enkelte undtagelser nævnt ovenfor, har vi sørget for at købe godt ind undervejs i det ustabile marked, og derfor har vi nu tonsvis af varer liggende klar til levering - næsten alt sammen fra Vesteuropæiske værker.

Send os dine forespørgsler på mail@metalcentret.dk


Cookie-indstillinger