Kobber

Kobber

Kobber er et kemisk element med symbolet Cu og atomnummer 29. Det er en blød, smedbar og god ledende metal, der har været brugt af mennesker i årtusinder på grund af dets mange gunstige egenskaber. Kobber er en vigtig ressource i industrien og anvendes bredt i forskellige applikationer på grund af dets unikke egenskaber. Kobber, Få indblik i hvordan du tester kobber på den rigtige måde – Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af Kobber:

A/S Metalcentret

Ejby Industrivej 100
2600 Glostrup
Tlf.: (+45) 43 63 21 22
E-mail: mail@metalcentret.dk

www.metalcentret.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

PURUS A/S

purus logo

Ejby Industrivej 40
2600 Glostrup
Telf.: 46 16 19 19

www.purus.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Toft Kobber A/S

Strandpromenaden 6
4040 Jyllinge
Tlf.: 47 10 04 70/ Mobil tlf. 40 62 18 48

Email: info@toftkobber.dk

www.toftkobber.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

VETA Industry ApS

Marielundvej 33
2730 Herlev
Tlf.: 44 84 11 33
E-mail: info@veta.dk

www.veta.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Kobber - grundstof nr. 29 placeret i det periodiske systems 11. gruppe; atomtegn Cu. Kobber er et forholdsvis blødt, rødt metal. Det har stor ledningsevne for elektricitet og varme. Densiteten er relativt høj, og kobber regnes derfor blandt tungmetallerne. Kobberet er kemisk meget modstandsdygtigt.

Nogle af de vigtigste egenskaber :

  1. Høj elektrisk og termisk ledningsevne: Kobberet er en af de bedste ledere af elektricitet og varme blandt alle metaller. Dette gør det ideelt til brug i elektriske ledninger, el-apparater og kølesystemer.
  2. God korrosionsbestandighed: Kobber er modstandsdygtigt over for korrosion og oxidation. Det kan modstå eksponering for fugt, luft og forskellige miljøer, hvilket gør det velegnet til rørledninger, varmevekslere og vandforsyningssystemer.
  3. Antibakterielle egenskaber: Det har naturlige antibakterielle egenskaber, hvilket betyder, at det kan dræbe eller hæmme væksten af visse bakterier og vira. Dette gør det nyttigt i medicinske applikationer, såsom hospitalers overflader, medicinske instrumenter og vandrensningssystemer.
  4. Formbarhed og smedbarhed: Kobber er en smedbar metal og kan nemt formes, bøjes og svejses. Dette gør det velegnet til fremstilling af komplekse former og komponenter i forskellige industrier.

Inden for industrien anvendes kobberet i en bred vifte af applikationer, herunder:

  1. Elektriske ledninger og kabler: Kobber er det foretrukne valg til ledningsføring og kabler på grund af dets fremragende elektriske ledningsevne.
  2. Varmevekslere: Kobber anvendes i varmevekslere til effektiv varmeoverførsel i kølesystemer, aircondition og varmtvandsbeholdere.
  3. Rørledninger og VVS: Det er populært til fremstilling af rørledninger og VVS-systemer på grund af dets holdbarhed og korrosionsbestandighed.
  4. Elektronik og elektroniske komponenter: Kobber anvendes i elektronikindustrien til fremstilling af printkort, elektriske forbindelser og ledere.
  5. Bygge- og konstruktionsmaterialer: Det bruges i tagdækning, facader, skulpturer og arkitektoniske applikationer på grund af dets æstetiske appel og lang levetid.
  6. Industrielle maskiner og udstyr: Kobberet anvendes i fremstillingen af maskindele, tandhjul, lejer og ventilkomponenter på grund af dets smedbarhed og slidstyrke.

Der er mange flere anvendelser af kobber inden for industrien, og det spiller en afgørende rolle i mange sektorer. Kobberet er en værdifuld ressource, der genanvendes og genbruges for at opretholde bæredygtighed og bevare ressourcerne.Cookie-indstillinger