Kobber

Kobber er et kemisk element med symbolet Cu og atomnummer 29. Det er en blød, smedbar og god ledende metal, der har været brugt af mennesker i årtusinder på grund af dets mange gunstige egenskaber. Kobber er en vigtig ressource i industrien og anvendes bredt i forskellige applikationer på grund af dets unikke egenskaber. Kobber, Få indblik i hvordan du tester kobber på den rigtige måde - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af og viden om Kobber:


A/S Metalcentret

Ejby Industrivej 100
2600 Glostrup
Tlf.: (+45) 43 63 21 22
E-mail: mail@metalcentret.dk

www.metalcentret.dk

Kompetencer: Aluminium, Bronze, Kobber, Messing, Rustfrit stål, Nysølv, Bly, Zink

Læs mere om A/S Metalcentret


PURUS A/S

purus logo

Ejby Industrivej 40
2600 Glostrup
Telf.: 46 16 19 19

www.purus.dk

kompetencer: PURUS Line Designgulvafløbsrender, PURUS MultiFlex Gulvafløb til smøremembran, MaxiFlex afløbsskåle, MaxiOne vandlåse, MaxiFlex gulvafløb til Klinker, PURUS afløbsskåle til Vinyl, PURUS Designafløbsrender til Vinyl, JotiFlex drejbare rørbøjninger og reduktioner, Fodbøjninger, P- & S-vandlåse, Afløbsrør & rørkoblinger, Afløbsrenovering, Vakuumventiler, Forkromede kobberrør og fittings, Industri render

Læs mere om PURUS A/S


REA automatdrejning ApS

Industrivej 2
5450 Otterup
Tlf.: 64 82 20 06
E-mail: mail@rea.dk

www.rea.dk

Kompetencer: Automatdrejning, drejning, fræsning, afgratning, aluminium, automatsavning, bearbejdningscentre, boring, langdrejning, CNC Multibearbejdning, savning, højstyrkestål, kobber, målemaskiner, messing, metalbearbejdning, plastbearbejdning, polering, rotationsbearbejdning, rustfri stål

Læs mere om REA automatdrejning ApS


Toft Kobber A/S

Strandpromenaden 6
4040 Jyllinge
Tlf.: 47 10 04 70/ Mobil tlf. 40 62 18 48

Email: info@toftkobber.dk

www.toftkobber.dk

Kompetencer: Kobber, zink, messing, facadedækning, tagarbejde, kunsthåndværk, skilte, logo

Læs mere om Toft Kobber A/S


VETA Industry ApS

Marielundvej 33
2730 Herlev
Tlf.: 44 84 11 33
E-mail: info@veta.dk

www.veta.dk

Kompetencer: Pladebearbejdning, smedearbejde, overfladebehandling, pulverlakering, vådlakering, galvanisering, eloxering, kromatering, rustfrit, aluminium, kobber, messing, stansning, laserskæring, valsning, spåntagning, drejning, gravering, afgratning, glasblæsning, klip og buk, kantbukning, 3D modellering

Læs mere om VETA Industry ApS


Mere viden om Kobber:

Kobber - grundstof nr. 29 placeret i det periodiske systems 11. gruppe; atomtegn Cu. Kobber er et forholdsvis blødt, rødt metal. Det har stor ledningsevne for elektricitet og varme. Densiteten er relativt høj, og kobber regnes derfor blandt tungmetallerne. Kobber er kemisk meget modstandsdygtigt.

Nogle af de vigtigste egenskaber ved kobber inkluderer:

  1. Høj elektrisk og termisk ledningsevne: Kobber er en af de bedste ledere af elektricitet og varme blandt alle metaller. Dette gør det ideelt til brug i elektriske ledninger, el-apparater og kølesystemer.
  2. God korrosionsbestandighed: Kobber er modstandsdygtigt over for korrosion og oxidation. Det kan modstå eksponering for fugt, luft og forskellige miljøer, hvilket gør det velegnet til rørledninger, varmevekslere og vandforsyningssystemer.
  3. Antibakterielle egenskaber: Kobber har naturlige antibakterielle egenskaber, hvilket betyder, at det kan dræbe eller hæmme væksten af visse bakterier og vira. Dette gør det nyttigt i medicinske applikationer, såsom hospitalers overflader, medicinske instrumenter og vandrensningssystemer.
  4. Formbarhed og smedbarhed: Kobber er en smedbar metal og kan nemt formes, bøjes og svejses. Dette gør det velegnet til fremstilling af komplekse former og komponenter i forskellige industrier.

Inden for industrien anvendes kobber i en bred vifte af applikationer, herunder:

  1. Elektriske ledninger og kabler: Kobber er det foretrukne valg til ledningsføring og kabler på grund af dets fremragende elektriske ledningsevne.
  2. Varmevekslere: Kobber anvendes i varmevekslere til effektiv varmeoverførsel i kølesystemer, aircondition og varmtvandsbeholdere.
  3. Rørledninger og VVS: Kobber er populært til fremstilling af rørledninger og VVS-systemer på grund af dets holdbarhed og korrosionsbestandighed.
  4. Elektronik og elektroniske komponenter: Kobber anvendes i elektronikindustrien til fremstilling af printkort, elektriske forbindelser og ledere.
  5. Bygge- og konstruktionsmaterialer: Kobber bruges i tagdækning, facader, skulpturer og arkitektoniske applikationer på grund af dets æstetiske appel og lang levetid.
  6. Industrielle maskiner og udstyr: Kobber anvendes i fremstillingen af maskindele, tandhjul, lejer og ventilkomponenter på grund af dets smedbarhed og slidstyrke.

Der er mange flere anvendelser af kobber inden for industrien, og det spiller en afgørende rolle i mange sektorer. Kobber er en værdifuld ressource, der genanvendes og genbruges for at opretholde bæredygtighed og bevare ressourcerne.


Manner Metal – Kobber i bilproduktion
Vidste du, at en gennemsnitlig benzindrevet bil indeholder op til 22,5 kilo kobber?

Selvom det er meget, er det dog ingenting mod de op til 73 kilo kobber, som hybridbiler biler indeholder. Hvad angår de elektriske biler ligger kobbermængden lige lidt under de 73 kilo.

Wieland gruppen, som Manner Metal tilhører, leverer ikke bare kobber til bilindustrien, men er også gået skridtet videre og har udviklet effektive og driftssikre drivaggregater.


Toft Kobber indstilles til Byggeriets brandingpris og udgiver bog
Toft Kobber indstilles til Byggeriets brandingpris, BYG GourBRAND, og kvitterer med at udgive ny bog om kobberarbejde.

Det er Koncept Marketing, der har indstillet Toft Kobber til Byggeriets brandingpris, BYG GourBRAND, som gives til virksomheder med særlig stort brandingpotentiale. Hos Toft Kobber modtager man anerkendelsen med et smil, og kvitterer med at udgive en ny fagbog om kobberarbejde. Bogen vil udkomme til foråret og har til formål at inspirere, men vil også fungere som faglig lærebog for andre, der arbejder med kobber, både i branchen og på landets fagskoler.
 
Bogen hedder Kobberdækning siden Christian IV, og den kommer til at indeholde beskrivelser af fagtekniske termer oversat til dansk, beskrivelser af, hvordan man udfører et kobbertag fra start til slut, og hvordan man kan udforme en god arkitektbeskrivelse af arbejdet.
 
Kobberdækker Brian Toft, der udover at drive Toft Kobber også er syns- og skønsmand i blikkenslagerfaget og censor hos TEKNIQ, installatørernes organisation, fortæller: "Med vores mange referencer inden for særligt krævende kobberarbejde, bl.a. på mange af Christian den fjerdes bygninger i København, har Toft Kobber fået sig et betydeligt renommé inden for branchen, som vi bestemt godt kunne udnytte bedre i vores branding. Bogen om kobberarbejde vil være det første skridt."
 
Hos Koncept Marketing, som har taget initiativ til at etablere Byggeriets brandingpris, glæder man sig over Toft Kobbers nye bog:
 
"Det er netop det, vi gerne vil med BYG GourBRAND: at give virksomheder med stort potentiale den anerkendelse, som giver dem det sidste lille puf til at få sat gang aktiviteter, der vil styrke deres markedsposition og øge deres kendskabsgrad. Det kan være gennem storytelling eller faglig kommunikation, som i dette tilfælde. Vi oplever tit, at det er direktørens personlige netværk, der opfordrer ham til at indlede virksomhedens brandingproces. Ved at opfordre virksomheder til at anerkende hinandens potentiale, håber vi, at BYG GourBRAND vil få flere små og mellemstore virksomheder til at begive sig ud i brandingdisciplinen," fortæller Anette Maria Christensen, Koncept Marketing, Byggeriets Brandingbureau