CNC-drejebænke

En CNC-drejebænk er en maskine, der bruges til at fremstille præcise drejede komponenter ved at rotere et arbejdsstykke og skære materiale væk ved hjælp af skærende værktøjer. CNC står for Computer Numerical Control, hvilket betyder, at drejebænken styres og styres af en computer ved hjælp af numerisk programmering. På en CNC drejebænk kan man producere kritiske og kostbare emner både som større serier og i få stykantal. Man kan bearbejde emner op til en størrelse på Ø1250×5000 mm på en CNC drejebænk.

Stig Bindner Værktøjsmaskiner ApS – Tlf.: +45 24408770


Leverandører af og viden om CNC-drejebænke:


Leo Madsen Maskiner ApS

Algade 53
4281 Gørlev
Tlf.: 39 29 42 22
E-mail: info@lmmaskiner.dk

www.LMmaskiner.DK

Kompetencer: CNC værktøjsmaskiner, drejebænke, fræsere, bearbejdningscentre, bedfræsere, boreværker, TOS drejebænke, OSO fræsemaskiner, TOS boreværker, Yang Bearbejdningscentre

Læs mere om Leo Madsen Maskiner ApS


Stig Bindner Værktøjsmaskiner ApS

Avedøreholmen 62-64
2650 Hvidovre
Tlf.: +45 24408770
E-mail: info@sbm.dk

www.sbm.dk

Kompetencer: Værktøjsmaskiner, CNC Værktøjsmaskiner, Automatdrejebænke, Boremaskiner, Båndslibere, CNC Bearbejdningscentre, CNC Fræsemaskiner, CNC Drejebænke, CNC Maskiner, CNC Rørbukkemaskiner, Drejeborde, Drejebænke, Fleroperationsmaskiner, Fræsere, Højhastighedsmaskiner, Kantbukkere, Kantpresser, Pladevalser, Planslibemaskiner, Rundborde, Rundslibemaskiner, Rørbukkemaskiner, Save, Skæremaskiner, Stangautomater, Stangfremføringsmagasiner, Svejsemaskiner

Læs mere om Stig Bindner Værktøjsmaskiner ApS


Mere viden om CNC-drejebænke:

En CNC-drejebænk består af flere vigtige komponenter og funktioner:

  1. Drejebænk: Drejebænken er rammen eller strukturen, hvor arbejdsstykket er fastgjort, og drejning udføres. Det kan have en spindel, der roterer arbejdsstykket, og en kørestol, der holder og bevæger skærende værktøjer.
  2. Spindel: Spindlen er en roterende aksel, der driver og drejer arbejdsstykket. Den kan styres i forskellige hastigheder og retninger afhængigt af bearbejdningsbehovene.
  3. Kørestol: Kørestolen er den bevægelige del, der holder og styrer skærende værktøjer. Den kan bevæge sig langs akserne (normalt X- og Z-akserne) for at udføre skærende operationer på arbejdsstykket.
  4. CNC-styring: CNC-styringen er hjernen i CNC-drejebænken. Den består af en computer, der styrer alle bevægelser, hastigheder og operationer. Operatøren programmerer maskinen ved at indtaste instruktioner via software eller ved at uploade et CAD/CAM-program, der definerer den ønskede bearbejdning.
  5. Chuck: Chucken er en enhed, der bruges til at fastgøre og holde arbejdsstykket på plads under drejning. Den kan være i form af en treflækschuck, en klochuck eller en specialiseret chuck afhængigt af arbejdsstykkets form og størrelse.

CNC-drejebænke bruges i forskellige industrier og applikationer til at fremstille præcise og komplekse drejede komponenter som aksler, bolte, lejer, tapper og meget mere. Fordelene ved CNC-drejebænke inkluderer høj præcision, gentagelighed og effektivitet i produktionen af drejede dele. CNC-styringen giver mulighed for komplekse former, tilpasning af bearbejdningen til forskellige emner og reduktion af manuel indgriben og fejl.

Brugen af en CNC-drejebænk kræver teknisk viden om programmering, værktøjshåndtering og bearbejdningsmetoder. Det er vigtigt at følge sikkerhedsprocedurer og regelmæssig vedligeholdelse af maskinen for at opnå optimale resultater og sikkerhed under bearbejdningen.


RPV – Lager opdateret
CNC, drejebænk 6 akset

Lagernr. 8328
Fabrikat: MAZAK
Type: INTEGREX 200 IV

Drejelængde 995 mm
Max. dreje Ø 660
Spindelhastigheder 12.000 omdr/min
Styring MAZATROL MATRIX

Årgang 2008

Udrustet med:
Spændetangsanordning Subspindel Stanglademagasin Emnegriber Tool-Setter Spændetangsanordning Stålholdere Dialog Grafik Interface RS-232 C Spåntransportør Kølevandsanlæg Betjeningsnøgler m.v.