Woodruff kiler

Woodruff kiler, også kendt som halvmånekiler, er en type nøgle, der bruges til at forbinde aksler og nav på en aksel. De er opkaldt efter opfinderen, William Woodruff, der patenterede konceptet i midten af det 19. århundrede. Woodruff kiler er designet til at skabe en stærk og sikker forbindelse mellem akslen og navet.

Leverandører af og viden om Woodruff kiler:

Sanistål

Håndværkervej 14
9000 Aalborg
Tlf.: 96 30 60 00
E-mail: sanistaal@sanistaal.dk

www.sanistaal.com

Se hele vores produktprogram og profil her

Scherers Elektro ApS

Valhøjs Alle 171
2610 Rødovre
Tlf.: 44 84 37 38
E-mail: steffen@scel.dk

www.scherers-elektro.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Woodruff kiler:

Woodruff kiler har en halvmåneformet tværsnit og er normalt lavet af hærdet stål. De har en flad bund, der passer ind i en tilsvarende flad skåret i akslen og en buet øvre del, der passer ind i en udskæring i navet. Når kilen er korrekt placeret, sikrer den en tæt og præcis pasning mellem akslen og navet.

For at installere en Woodruff-kile indsættes den flade bund i det skårne hul i akslen. Derefter placeres navet over akslen, og den buede del af kilen passer ind i den tilsvarende udskæring i navet. Kilen sikrer en drejningsmomentresistent forbindelse mellem akslen og navet og forhindrer relativ bevægelse eller glidning.

Fordelene ved at bruge Woodruff-kiler inkluderer:

  1. Sikkerhed og pålidelighed: Woodruff-kiler skaber en stærk og pålidelig forbindelse mellem aksel og nav, hvilket sikrer, at de forbliver sammen under belastning og vibrationer.
  2. Nem demontering: Woodruff-kiler kan nemt fjernes, hvilket gør det muligt at adskille akslen og navet uden at beskadige eller ødelægge komponenterne.
  3. Præcis positionering: Kilen tillader præcis positionering af navet i forhold til akslen, hvilket er vigtigt for at opnå korrekt funktionalitet og tilpasning mellem de to komponenter.

Woodruff kiler bruges i forskellige applikationer, herunder maskiner, gearkasser, transmissioner og lignende, hvor en sikker og pålidelig forbindelse mellem aksler og nav er nødvendig. De er især velegnede til applikationer, hvor belastningerne kan være store eller hvor der er behov for nem demontering og vedligeholdelse af komponenterne.

Cookie-indstillinger