VHF radio

VHF radio

Hvis man er i besiddelse af VHF radio ombord på sin båd, kan denne tilsluttes en kortplotter. På denne måde bliver VHF radioen hele tiden opdateret med skibets position, så hvis uheldet skulle være ude, så trykker man blot på distress-knappen og alle andre kender bådens præcise position. Introduktion til RFID, se her – Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af VHF radioer:

BJM Elektronik ApS

Ved Klædebo 18
2970 Hørsholm
Telf.: 45 57 15 22
E-mail: tb@bjm.dk

www.bjm.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Inden for maritim kommunikation er VHF-radioer en afgørende del af skibselektronik og bruges til at muliggøre stemme- og nød-kommunikation mellem skibe, kyststationer og andre maritime enheder. Her er nogle af de vigtigste funktioner og anvendelser af VHF-radioer inden for den maritime sektor:

  1. Stemmekommunikation: VHF-radioer tillader stemmebaseret kommunikation mellem skibe, havne, redningsfartøjer og andre maritime enheder. Dette muliggør koordinering af sejladsaktiviteter, overførsel af navigations- og vejrinformation samt opkald og svar i nødsituationer.
  2. Kyststationer: Kyststationer er landbaserede VHF-radioanlæg, der overvåger og styrer kommunikationen med skibe i deres jurisdiktion. Disse stationer giver information om vejrforhold, navigationsadvarsler, søfartsregler og nødprocedurer til skibene og kan også koordinere redningsoperationer i tilfælde af nødsituationer.
  3. Nødkommunikation: VHF-radioer har en dedikeret nødfrekvens, kendt som "kanal 16", der bruges til nødopkald og -kommunikation. Når et skib udsættes for en nødsituation, kan det udsende et nødopkald på kanal 16 for at tiltrække opmærksomhed og anmode om hjælp fra nærliggende skibe og redningsmyndigheder.
  4. Søfartsregler: VHF-radioer bruges også til at overholde internationale søfartsregler og kommunikationsprotokoller, herunder krav om skibsopkald, rapportering af navigationsfarer, meddelelse om skibsmotion og advarsel om nødsituationer.
  5. Vejrinformation: VHF-radioer kan også modtage vejrinformation og -advarsler fra meteorologiske tjenester og kyststationer. Herunder vejrudsigt, vind- og bølgeforhold, tågeadvarsler og stormvarsler. Denne information hjælper skibsføreren med at træffe informerede beslutninger om sejladsruter og sikkerhed til søs.

VHF-radioer er afgørende for sikker og effektiv kommunikation på havet og spiller en central rolle i at opretholde sikkerheden. Dette for skibe, besætninger og passagerer samt i koordineringen af redningsoperationer og maritim trafikstyring.

Cookie-indstillinger