Nødkaldeanlæg

Nødkaldeanlæg - I de fleste kommuner herhjemme er det muligt for borgere, som ikke er i stand til 100 procent at tage vare på sig selv, at få installeret et nødkaldeanlæg i ens eget hjem. Leverandører af nødkaldeanlæg finder du i listen på denne side. Leder du efter noget andet end nødkaldeanlæg, så brug søgefeltet under denne boks.

 

Leverandører af og viden om nødkaldeanlæg:


Schneider Electric Danmark A/S


Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Tlf.: 88 30 20 00

www.schneider-electric.dk

Kompetencer: Alarmanlæg, Antenneanlæg, Batterier, Belysning, El - og elforsynings produkter, El anlæg, El- og styretavler, El-installation, Elektriske isolationssystemer, Elektromotorer, Generatorer, Elektronikmontage, Elektronikudvikling, Elforsyningsprodukter, Energibesparelser, Energiprojekter, Energisektor - service og vedligehold, EX-udstyr, Flugtvejsarmaturer, Frekvensomformere, Installationsmateriel, Invertere, Ladere, Omformere, strømforsyninger, Kabel- og rørgennemføringer, Kabelrør, Kabelskabe, Kabinetter, Kabler, Koblingskabe, Luftledningsmateriel, Målere, måleinstrumenter, Montage, Muffer, Projektering af energianlæg, Relæer, Samtaleanlæg, Sikkerhedsbelysning, Sikringer, Styringer, Teknisk dokumentation, Tele og svagstrøm, Transformere, Transformerstationer

Læs mere om Schneider Electric Danmark A/S


Siemens A/S

Borupvang 9
2750 Ballerup
Telefon: +45 44775555
E-mail: ind-presales.dk@siemens.com

web

Kompetencer: Automation, eltavler, kontroltavler, effekttavler, styringsteknik, elektronikmoduler, embedded systemer, scada, rfid, procesoptimering, industri PC, sensorer, strømforsyninger, bygningsautomatik

Læs mere om Siemens A/S


UniPoint A/S

Industriparken 19, Lind
7400 Herning
Tlf.: 97 17 57 77
E-mail: mail@unipoint.dk

www.unipoint.dk

Kompetencer: Flugtvejsskilte, Nødstrømsanlæg, Panikarmaturer, Sikkerhedsbelysning, Nødbelysning, Nødstrømsanlæg, Talevarslingsanlæg, kalibrering

Læs mere om UniPoint A/S


Cekura tilbyder gratis opgradering af nødkald til ældre
De danske kommuners anlæg til nødkald fra ældre borgere er forældede og samtidig dyre i drift. Men det er nemt og kræver ingen større investering at skifte til topmoderne velfærdsteknologi, som giver øget sikkerhed, bedre service og færre omkostninger.

Normalt regnes Danmark for et foregangsland, når det gælder velfærdsteknologi, men p.t. er vi sakket betragteligt agterud.

"Danmark er ikke ambitiøs nok med sin velfærdsteknologi - i lande som fx Tyskland, Frankrig, Italien og Irland er man meget længere fremme. Et stort problem ved det forældede, danske udstyr er, at de nødkald, der kommer, ikke bliver håndteret præcist nok. Det giver en ringere sikkerhed og service for borgerne og gør desuden opkaldene omkostningstunge for kommunerne," forklarer Peter Thomsen, administrerende direktør i Cekura.

Større tryghed med ny teknologi
De nuværende nødkaldeanlæg består af en basestation i hjemmet og en nødkaldeknap, borgeren går rundt med. Dialog med nødkalds-personalet er kun mulig, hvis borgeren befinder sig i umiddelbar nærhed af basestationen - og ikke fx er faldet på gulvet ude i badeværelset. Pga. den manglende dialog får borgeren ikke altid præcis den hjælp, der er behov for. Derfor tilbyder Cekura nu kommunerne kvit og frit at få installeret nye, højteknologiske nødkaldeanlæg, hvor borgeren kan tale direkte via den mobile nødkaldeknap og komme i dialog, uanset hvor i hjemmet han eller hun befinder sig. Kommunerne kan afprøve Cekuras system i en periode, og hvis man efterfølgende ønsker at fortsætte med det, bliver det til en lav, månedlig ydelse - uden binding og uden kommunerne selv skal ud at investere i ny teknologi.

Undgår unødig udkørsel
Samtidig undgår kommunerne unødige udkørsler. På landsplan koster en udkørsel i gennemsnit 475 kroner - og mange opkald kan håndteres bedre og mere effektivt.
"Dialog giver mulighed for at screene opkaldene og sørge for, at den rigtige type personale bliver sendt ud: Er det en sygeplejerske, en ambulance, politi eller brandvæsen, skal der snarere en pårørende eller nabo på banen, eller vil borgeren blot gerne vide, hvornår SOSU'en kommer næste gang? Det er spild af ressourcer at sende en sygeplejerske eller SOSU-hjælper ud hver gang, og der vil være enorme besparelser for kommunerne i at lade os stå for opkaldene. - Så kan de koncentrere sig om at levere de varme hænder, hvor der er behov for dem," lyder det fra Peter Thomsen.

Præcis og målrettet hjælp
Cekura benytter et unikt IT-system, hvor borgerens individuelle profil popper op, så snart der trykkes på nødkaldeknappen. Herved kan nødkalds-personalet se de relevante, kommunale instanser, pårørende, naboer, hvem der har nøgler til huset etc. Hvis en borger har det skidt, fordi vedkommende ikke har fået noget at spise den dag, bestiller Cekura madudbringning, og hvis borgeren fx er faldet, kontaktes der alt efter situationens alvor fx en nabo, en læge, eller der ringes efter en ambulance. Cekuras IT-system muliggør således et optimalt sammenspil mellem det offentlige, private aktører og civilsamfundet.

Cekura tilbyder gratis udskiftning af nødkaldeanlæggene, og kommunerne sparer desuden personale til at håndtere borgernes nødkald. Tilbuddet inkluderer nemlig 90 dages monitorering og kontaktcenter-service - herefter er prisen 75 kroner pr. borger om måneden, uden binding eller tidsbegrænsning.