Betonarbejde

Betonarbejde refererer til processen med at arbejde med beton som byggemateriale til at konstruere forskellige elementer i en bygningsstruktur eller infrastrukturprojekt. Beton er en alsidig, holdbar og økonomisk byggemateriale, der bruges bredt i forskellige byggeprojekter, herunder boliger, kommercielle bygninger, broer, veje og dæmninger. Beregn dit cementforbrug, se her - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af og viden om Betonarbejde:


Borgenhus A/S

Husebyvej 19
3200 Helsinge
Tlf.: +45 7370 6767

www.borgenhus.dk

Kompetencer: Industrihaller, Stålhaller

Læs mere om Borgenhus A/S


CG Jensen A/S

Fabriksparken 37
2600 Glostrup
Tlf.: +45 43446800
E-mail: info@cgjensen.dk

www.cgjensen.dk

Kompetencer: Anlægsbeton, Betonarbejde, Betonrenovering, Efterfundering, Havnemoler, Jordarbejde, Kajanlæg, Kystsikring, Pæleramning, Spunsarbejde, Stenmoler, Stålmontage

Læs mere om CG Jensen A/S


Linotol Danmark


Olaf Ryes Gade 7K
6000 Kolding
Tlf.: 26 83 27 99
E-mail: info@linotol.dk

web

Kompetencer: Betongulve, betonkonstruktioner, armeret beton, parkeringsdæk, klinkegulve, fugefri gulve, designgulve, entre gulve, vedligehold af gulve

Læs mere om Linotol Danmark


Oranje Beton A/S

Frøjkvej 27
7500 Holstebro
Tlf.: 97 42 31 33
E-mail: mail@oranje.dk

web

Kompetencer: Kystsikring, stormflodssikring, oversvømmelsessikring, højvandssikring, kabelrender, betonfundamenter, fundamenter til ladestandere, kabelføring, bunde til teknikhuse, trappetrin, byrum, murværk, LAR

Læs mere om Oranje Beton A/S


Rudersdal Udlejning ApS

Klintehøj Vænge 17
3460 Birkerød
Tlf.: 20 25 35 42
E-mail: rud-udlej@mail.dk

web

Kompetencer: Materieludlejning, mandskabsudlejning, entreprenørmaskiner, minigraver, gravemaskiner, gummiged, motorbør, dumpere, betonarbejde, gartnerarbejde, værktøjsudlejning, vognmandskørsel

Læs mere om Rudersdal Udlejning ApS


Total Diamanten ApS

Lillemosevej 1, Stærkende
2640 Hedehusene
Tlf.: 43 71 43 04
E-mail: mail@totaldiamanten.dk

web

kompetencer: Diamantboring, asfaltskæring, diamantskæring, wireskæring

Læs mere om Total Diamanten ApS


Vesti Olsen A/S


Bukkerupvej 92
4340 Tølløse
Tlf.: 59 18 00 22
E-mail: mail@vesti-olsen.dk

www.vesti-olsen.dk

Kompetencer: Vi bygger primært i hoved-, og totalentreprise – og vi bygger i HELE Danmark

Halbyggeri, industribyggeri, stålhaller, værkstedsbyggeri, bilhuse, kontorbyggeri, domicilbyggeri, institutionsbyggeri, landbrugsbyggeri, ridehaller og ride stalde.

Læs mere om Vesti Olsen A/S


Zøllner A/S

Agernvej 4
3490 Kvistgård
Tlf.: 3164 2680
E-mail: info@zollner.as

web

Kompetencer: Kystsikring, stormflodssikring, anlægsarbejde, forsyningsarbejde, entrepriser

Læs mere om Zøllner A/S


Mere viden om betonarbejde:

Betonarbejde involverer typisk følgende aktiviteter:

  1. Formarbejde: Dette indebærer oprettelse af formene eller skabelonerne, der holder betonen på plads, indtil den hærder. Formene kan være lavet af træ, metal eller plast og er skræddersyet til at passe til den ønskede form og størrelse af den konkrete struktur.
  2. Betonblanding: Beton består af cement, sand, grus eller knust sten (aggregater) og vand. Disse materialer blandes sammen i de rette proportioner for at opnå den ønskede konsistens og styrke. Afhængigt af projektet kan der tilsættes yderligere tilslag, kemikalier eller fibre for at forbedre egenskaberne i betonen.
  3. Betonpåføring: Betonen påføres i formene ved hjælp af forskellige metoder, såsom hældning, pumpning eller placeringsudstyr som betonpumper eller betonudlæggere. Det er vigtigt at sikre en jævn fordeling af betonen og undgå luftlommer.
  4. Afretning og udjævning: Efter betonen er påført, glattes og udjævnes overfladen ved hjælp af værktøjer som skinner, skovle, flydere og glittende maskiner. Dette sikrer en ensartet overflade og fjerner overskydende vand eller luft i betonen.
  5. Hærdning og efterbehandling: Betonen skal hærde og opnå sin fulde styrke over tid. Under hærdningsprocessen kan der udføres forskellige efterbehandlingsteknikker som børstning, svampefinish eller påføring af overfladebehandlinger for at forbedre udseendet og egenskaberne i den færdige betonoverflade.
  6. Armering: I nogle betonstrukturer bruges armeringsstål til at forstærke betonen og øge dens bæreevne og holdbarhed. Armeringen kan være i form af stålstænger, net eller præfabrikerede armeringskomponenter.

Betonarbejde kræver nøje planlægning, præcision og overholdelse af bygningskoder og standarder. Professionelle entreprenører, ingeniører og betonarbejdere er involveret i at udføre betonarbejde for at sikre korrekt installation og opfyldelse af projektkrav


Hi-Con – Nu kan beton også bøjes
I samarbejde med det hollandske ingeniørfirma Pieters Bouwtechniek Delft har Hi-Con udviklet en metode, der gør det muligt at levere betonelementer med en krumning på op til 3 meter pr. løbende 25 meter

Gennem intensiv forberedelse, innovation, afprøvning og dokumentation i løbet af de sidste 2 år har Hi-Con udviklet en banebrydende metode til kold-bøjning af elementer udført i CRC i2® - en type af Ultra High Performance Concrete.

CRCi2® er en ny generation af konstruktiv beton, hvor betonens ubegrænsede formbarhed kombineres med stålets styrke, der gør det muligt for Hi-Con at levere præfabrikerede UHPC elementer med frit variabel krumning uden behov for investering i dyre og komplekse forme.

Metoden, der er et udtryk for Hi-Cons strategi for konstant innovation og samarbejde samt løbende udfordring af potentialet i teknisk innovation inden for Ultra High Performance Beton, er blevet gennemført i tæt dialog med det hollandske ingeniørfirma Pieters Bouwtechniek Delft.

Teknologien er unik for UHPC materialet CRC i2®, og udnytter fuldt ud materialets såkaldt "strain hardening" egenskaber, baseret på Hi-Cons omfattende dokumentation om de kemiske processer i de tidlige stadier af hærdning af det ekstremt alsidige UHPC materiale. Som udgangspunkt kan betonen (efter den er støbt) bøjes op til 3 meter på en længde på 25 meter. Processen med at bøje elementet tilpasses det enkelte element, men vil typisk vare 4-5 uger før elementet har opnået den ønskede krumning. Kold-bøjningen skal foregå mens betonen er så "ung" som mulig.

Teknikken gør det muligt først at støbe elementerne i enkle lige stykker og derefter bøje dem til den ønskede krumning gennem en omhyggeligt styret proces. På denne måde kan elementer leveres med individuel krumning uden de fordyrende omkostninger til en lang række komplicerede forme.

Hi-Con (hi-con.dk) er primært kendt og respekteret for sin højteknologiske videns- og inno-vationsdrevne evne til at udnytte den nyeste betonteknologi til at skabe overraskende, har-moniske løsninger indenfor byggekonstruktioner som f. eks. altaner, trapper, facader m.v.

Virksomheden, der indgår i et tæt samarbejde med bygherrer og arkitekter om udvikling og produktion af skræddersyede betonelementer, har blandt andet leveret løsninger til en lang række højt profilerede byggerier som for eksempel "Bølgen" i Vejle (Henning Larsen's tegnestue) og "Ørestadshuset" på Amager (Lundgaard & Tranberg Arkitektfirma). Udfor-dringen i et projekts kompleksitet er ofte det, der "tricker" Hi-Con's unikke kombination af viden og teknologi, som for alvor bliver synlig, når en løsning differentierer sig fra mængden og kræver, at det "umulige" gøres "muligt".