Betonarbejde

Betonarbejde - På denne side finder du leverandører af Betonarbejde, produktnyheder om Betonarbejde, samt viden om Betonarbejde.

Leverandører af og viden om Betonarbejde:


Christiansen & Essenbæk A/S

ceas

Ejby Industrivej 80
2600 Glostrup
Tlf.: 88 888 203
E-mail: info@ceas.dk

www.ceas.dk

Kompetencer: Anlægsbeton, Betonrenovering, Beton injicering, Beton injektion, Bygningsrenovering, Miljøsanering, Nedbrydning, Sprøjtebeton

Læs mere om Christiansen & Essenbæk A/S


Hi-Con – Nu kan beton også bøjes
I samarbejde med det hollandske ingeniørfirma Pieters Bouwtechniek Delft har Hi-Con udviklet en metode, der gør det muligt at levere betonelementer med en krumning på op til 3 meter pr. løbende 25 meter

Gennem intensiv forberedelse, innovation, afprøvning og dokumentation i løbet af de sidste 2 år har Hi-Con udviklet en banebrydende metode til kold-bøjning af elementer udført i CRC i2® - en type af Ultra High Performance Concrete.

CRCi2® er en ny generation af konstruktiv beton, hvor betonens ubegrænsede formbarhed kombineres med stålets styrke, der gør det muligt for Hi-Con at levere præfabrikerede UHPC elementer med frit variabel krumning uden behov for investering i dyre og komplekse forme.

Metoden, der er et udtryk for Hi-Cons strategi for konstant innovation og samarbejde samt løbende udfordring af potentialet i teknisk innovation inden for Ultra High Performance Beton, er blevet gennemført i tæt dialog med det hollandske ingeniørfirma Pieters Bouwtechniek Delft.

Teknologien er unik for UHPC materialet CRC i2®, og udnytter fuldt ud materialets såkaldt "strain hardening" egenskaber, baseret på Hi-Cons omfattende dokumentation om de kemiske processer i de tidlige stadier af hærdning af det ekstremt alsidige UHPC materiale. Som udgangspunkt kan betonen (efter den er støbt) bøjes op til 3 meter på en længde på 25 meter. Processen med at bøje elementet tilpasses det enkelte element, men vil typisk vare 4-5 uger før elementet har opnået den ønskede krumning. Kold-bøjningen skal foregå mens betonen er så "ung" som mulig.

Teknikken gør det muligt først at støbe elementerne i enkle lige stykker og derefter bøje dem til den ønskede krumning gennem en omhyggeligt styret proces. På denne måde kan elementer leveres med individuel krumning uden de fordyrende omkostninger til en lang række komplicerede forme.

Hi-Con (hi-con.dk) er primært kendt og respekteret for sin højteknologiske videns- og inno-vationsdrevne evne til at udnytte den nyeste betonteknologi til at skabe overraskende, har-moniske løsninger indenfor byggekonstruktioner som f. eks. altaner, trapper, facader m.v.

Virksomheden, der indgår i et tæt samarbejde med bygherrer og arkitekter om udvikling og produktion af skræddersyede betonelementer, har blandt andet leveret løsninger til en lang række højt profilerede byggerier som for eksempel "Bølgen" i Vejle (Henning Larsen's tegnestue) og "Ørestadshuset" på Amager (Lundgaard & Tranberg Arkitektfirma). Udfor-dringen i et projekts kompleksitet er ofte det, der "tricker" Hi-Con's unikke kombination af viden og teknologi, som for alvor bliver synlig, når en løsning differentierer sig fra mængden og kræver, at det "umulige" gøres "muligt".