Byggepladssikring

Indbrud på byggepladsen er et stort problem herhjemme, hvor næsten hver anden bygge- og anlægsvirksomhed har haft besøg af ubudne gæster alene det seneste år- derfor er det en god ide at få sikret sin byggeplads

 

Leverandører af og viden om byggepladssikring:


Book1drone

Rudolfgaardsvej 1 D
8260  Viby J
Tlf.: 61 66 56 64
E-mail: info@book1drone.com

www.book1drone.com

Kompetencer: Droneinspektion, inspektioner, salgsejendomme, sportsaktiviteter, bryllup & fest, reklame og dokumentation, eventflyvning, overvågning, live streaming, broadcasting

Læs mere om BOOK1DRONE


Bastholm Tråd & Plader

bastholm

Bøgekildevej 22
8361 Hasselager
Telf.: 86 28 98 11

www.bastholmtraad.dk

kompetencer: maskinafskærmningerafskærmningerpladebearbejdningpressegitretyverisikring

Læs mere om Bastholm Tråd & Plader


JSA SIKRING APS

jsa sikring

8520 Lystrup
Telf. 86 22 56 44
Email: info@jsa-sikring.com

www.jsa.dk

kompetencer: brandgardiner, brandjalousier, tyverisikring, rullejalousier

Læs mere om JSA SIKRING APS


Kibo Sikring A/S

Energivej 1
6933 Kibæk
Niels Bohrs Vej 23, 2. sal
8660 Skanderborg
Indkildevej 4C
9210 Aalborg SØ
Salbjergvej 37
4622 Havdrup
Tlf.: 70 10 70 77
E-mail: kibo@kibo.dk

www.kibo.dk

Kompetencer: Hegn, mobilhegn, byggepladshegn

Læs mere om Kibo Sikring A/S


Mejlshede Gruppen A/S

Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf: 35 39 39 39
E-mail: info@mejlshede.dk

web

Kompetencer: Adgangssikring, adgangskontrol, alarmsystemer, dørtelefoner, elektroniske låse, pakkepostanlæg, låse til hoveddøre, låsesystemer, sikringsniveauer og forsikringskrav, videoovervågning

Læs mere om Mejlshede Gruppen A/S


NS Entreprise

Stenbæksgårdsvej 106
3460 Fredensborg
Jylland:
Redstedsgade 19 A
6400 Sønderborg
E-mail:mail@nsentreprise.dk
Tlf.: 26 20 86 84

www.nsentreprise.dk

Kompetencer: Spærrebomme, bomme, skydeporte, drejeporte, pullerter, søjler og standhuse, hegn, personsluser, hegn til indhegning, personkarruseller, terrorsikring

Læs mere om NS Entreprise


Plento ApS
- en del af Mimus ApS

Helgeshøj Alle 18,
2630 Taastrup
Tlf: 31 55 11 12
E-mail: salg@plento.dk

web

Kompetencer: Sikkerhedsløsninger, adgangssikring, tyverisikring, låsesystemer, dørtelefoner, dørlåse, videoovervågning

Læs mere om Plento ApS


Schneider Electric Danmark A/S


Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Tlf.: 88 30 20 00

www.schneider-electric.dk

Kompetencer: Alarmanlæg, Antenneanlæg, Batterier, Belysning, El - og elforsynings produkter, El anlæg, El- og styretavler, El-installation, Elektriske isolationssystemer, Elektromotorer, Generatorer, Elektronikmontage, Elektronikudvikling, Elforsyningsprodukter, Energibesparelser, Energiprojekter, Energisektor - service og vedligehold, EX-udstyr, Flugtvejsarmaturer, Frekvensomformere, Installationsmateriel, Invertere, Ladere, Omformere, strømforsyninger, Kabel- og rørgennemføringer, Kabelrør, Kabelskabe, Kabinetter, Kabler, Koblingskabe, Luftledningsmateriel, Målere, måleinstrumenter, Montage, Muffer, Projektering af energianlæg, Relæer, Samtaleanlæg, Sikkerhedsbelysning, Sikringer, Styringer, Teknisk dokumentation, Tele og svagstrøm, Transformere, Transformerstationer

Læs mere om Schneider Electric Danmark A/S


Siemens A/S

Borupvang 9
2750 Ballerup
Telefon: +45 44775555
E-mail: ind-presales.dk@siemens.com

web

Kompetencer: Automation, eltavler, kontroltavler, effekttavler, styringsteknik, elektronikmoduler, embedded systemer, scada, rfid, procesoptimering, industri PC, sensorer, strømforsyninger, bygningsautomatik

Læs mere om Siemens A/S


Videx Danmark ApS

Hammershusgade 15
2100 København Ø
Tlf.: +45 3929 8000
​Email: videx@videx.dk

www.videx.dk

Kompetencer: Dørstationer, Dørtelefoner, GSM Adgangskontrol, GSM - Trådløs dørtelefoni, Svartelefoner

Læs mere om Videx Danmark ApS


Flere indbrud på byggepladser trods generelt fald i kriminaliteten
Selvom antallet af indbrud generelt er faldet over 20% på et år, er antallet af indbrud på byggepladser steget med 11 % i samme periode. I 2020 blev der anmeldt 1.306 indbrud på byggepladser i Danmark.

Forklaringen på, at antallet af indbrud generelt er faldet med over en femtedel, er vel ikke så overraskende. Når samfundet er lukket ned på grund af coronaen, bliver de fleste hjemme hos sig selv, hvor de kan passe bedre på værdierne. Derfor søger indbrudstyve mod nemmere mål, som fx byggepladser, hvor el- og andet værktøj, maskiner og materialer stadig er ”alene hjemme”, når håndværkerne har forladt pladsen.      

- Vi får ofte henvendelser fra håndværksvirksomheder, der vil sikre deres udstyr ude på byggepladserne. For det første er det en dyr affære at skulle genanskaffe værktøjet. For det andet betyder stjålet værktøj en mængde spildtid for håndværkerne, fortæller salgschef Peter Høgh fra teknikentreprenøren Wicotec Kirkebjerg.

Et enkelt indbrud i en container kan nemt løbe op i en udgift på 200.000 – 300.000 kr. Og selvom man måske kan få sit forsikringsselskab til at erstatte noget af det, er det alligevel en stor udgift for håndværksmestrene, for selvrisikoen er høj. Og der går hurtigt nogle dage eller en uge, før man har fået anskaffet udstyr, så alle igen kan passe deres arbejde.

Nogle håndværkere vælger at mærke deres værktøj med navn. Bliver det alligevel stjålet er det ikke til at spore. I bedste fald bliver det fundet i en godt pakket kassevogn ved en stikprøvekontrol på grænsen til Tyskland. Men politiet kan ikke gøre meget ved sagen, hvis de ikke kan føre grejet tilbage til ejeren. 

- Næste problem uden en ordentlig sikring er, at indbrudstyvene, der stjal værktøjet første gang, vender tilbage til byggepladsen efter få uger, hvor de så stjæler alt det nyindkøbte værktøj – der betyder en gentagelse af ulemper og udgifter for håndværksmestrene, uddyber Peter Høgh.

Fleksibel løsning til overvågning og sikring af byggepladser  

Udfordringen på byggepladserne har fået teknikentreprenøren Wicotec Kirkebjerg i Taastrup til at tilbyde en skalerbar og fleksibel løsning til sikring af byggepladser. Løsningen er kompakt, nem at sætte op og nem at flytte, når et byggeri er færdigt og en ny opgave venter, hvor personer og udstyr skal sikres.

- Vi leverer teknik til nogle af landets største byggerier – som fx Carlsberg Byen mellem Valby og Vesterbro og det nye erhvervsbyggeri på grunden, hvor Postterminalen lå nær Hovedbanegården i København. De to byggerier kræver forskellige former for sikring og det er vi i stand til at levere, forklarer Peter Høgh.

Ofte er realtime-overvågning fra en kontrolcentral ikke nok. Nogle bygherrer ønsker desuden optagelser som time lapse. Her laver man interval-optagelse af en række stillbilleder, som når de sættes sammen bliver til en lille film, hvor en lang proces er kortet ned til få minutter. Bygherrerne bruger det på deres hjemmesider eller andre steder for at demonstrere, hvordan byggeriet er skredet frem fra ubebygget grund til færdigt byggeri.

Det er både mennesker og materiel, overvågningen skal ”holde øje med”. Det kan fx også bruges, hvis en person eller en maskine er indblandet i en ulykke, hvor man bagefter ønsker at afklare forløbet. Og så er der en ekstra dimension:

- I forhold til overvågning i forbindelse med affaldssortering er det vigtig på de store byggepladser i forhold til LEED-certificering. Hvis man ikke overholder kravene til LEED, har det en indflydelse på, hvad bygherre skal betale i sidste ende. På de store pladser har det en indflydelse i millionklassen, slutter Peter Høgh.         

Producent og distributør har skabt den fleksible løsning

Sikringsdistributøren SVEISTRUP og Dahua Nordic, der er en af verdens største leverandører af overvågnings- og sikringsudstyr, har sammen lavet en skalerbar stand-alone-løsning, der kan monteres og efter behov nemt flyttes mellem byggepladser.

- Det kan være svært at anbringe kameraer og resten af elektronikken som optagere, PoE-switche og strømforsyninger på en byggeplads Det har Dahua løst med installationsboksen PFA143, der kan monteres på væg eller i mast, fortæller Kristian Sveistrup, SVEISTRUP.

Efter behov kan der monteres et PTZ-kamera og to bullet-kameraer direkte på en PFA143 ligesom flere kameraer kan monteres umiddelbart i forbindelse med boksen. Indvendigt er den forberedt for kompakt NVR, harddisk, PoE switch, strømforsyning og 4G router med ekstern antenne. Dermed skal der blot tilføjes et SIM-kort og 230V, så er man i gang.

- Og så har Dahua-løsningen både software og mobil-app, så man kan tilgå live video og optagelser samt modtage alarmer f.eks. ved detektering af aktivitet eller overskridelse af perimeter-sikringer, uddyber Kristian Sveistrup.

Alarmer kan modtages som e-mail/SMS eller notifikationer i Dahua-app’en. Man kan evt. supplere med opkobling til en kontrolcentral, så der altid reageres på alarmer 24/7. Kontrolcentralen modtager alarmen og kan på kameraer følge, hvem der er trængt ind på forbudt område, og hvad de laver. Herefter kan kontrolcentralen via højttalere på byggepladsen gøre opmærksom på, at personerne er på forbudt område, og at de skal forlade det. 

PFA143-løsninger kan leveres klargjort hos SVEISTRUP

En installatør kan vælge selv at samle og konfigurere en PFA143-løsning eller lade SVEISTRUP levere den samlet og klar til installation. Standard-løsningen fra SVEISTRUP er baseret på et 25x zoom PTZ-kamera og to bullet-kameraer - alle baseret på Dahua’s suveræne 4Mpix Starlight+ teknologi. Men man kan også vælge at nedgradere til billigere kameraer eller opgradere til fx termiske kameraer, der giver yderligere sikring.


Lufthavn i Nordatlanten øger sikkerheden markant
Sikkerheden skal være i top i internationale lufthavne, og der stilles store krav til overvågning og sikring, så risikoen for brand, tekniske svigt og konsekvenserne af menneskelige fejl bliverholdt på et absolut minimum. Dertil kommer et stigende krav om at forebygge kriminalitet og i yderste konsekvens terror. Alt sammen uden, at den travle hverdag forstyrres af fejlalarmer og ufleksible systemer. Det ved de i Færøernes eneste lufthavn, Vagar, der har valgt en samlet sikringsløsning fra Schneider Electric, som sammenkobler brandalarm med talevarsling, adgangskontrol og tyverialarm samt videoovervågning i en fælles, grafisk brugerplatform.

 • Den netværksbaserede løsning fra Schneider Electric giver en robust og smidig drift og minimerer antallet af fejlalarmer takket være den intelligente software, der styrer alle enheder. Samtidig er det nemt at servicere anlægget og udskifte sensorer og andre netværksenheder på stedet uden at forstyrre lufthavnsdriften. Det er et afgørende parameter, da Vagar Lufthavn reelt tjener som en livline til omverdenen for et isoleret ø-samfund som Færøerne, siger Svend V. Hentze fra den færøske installatørvirksomhed Install, der er hovedentreprenør for sikringsopgaven i Vagar Lufthavn.  

Den gennemgribende opdatering af sikringssystemet sker som led opførelsen af en ny og større lufthavnsterminal, der skal tiltrække flere passagerer og nye trafikoperatører.

Sårbart ø-samfund
Den integrerede løsning fra Schneider Electric skaber overblik og mulighed for straks at finde og reagere på faresignaler som røg, brand, mistænkelig adfærd og tekniske svigt døgnet rundt - åretrundt. Akustisk alarm og talevarsling sikrer også, at lufthavnsfunktionærer og brandvæsen straks kan yde den nødvendige indsats - rum for rum, og hurtigt kan tømme terminalen helt eller delvist via de fastlagte flugtveje.

 • Det er altafgørende for os at kunne aflevere en sikringsløsning, der lever op til luftmyndighedernes standarder og imødekommer kravspecifikationer fra bygherrerådgiveren COWI. Derfor valgte vi fra start at involvere Schneider Electric som sikringsleverandør og sparringspartner, siger Svend V. Hentze.  
   
  Teknisk set integrerer sikringsløsningen automatisk Brandalarm (ABA+ ABDL) med talevarsling (AVA), HD- videoovervågning og lagring af billeddata (TVO), adgangskontrol(ADK) og indbrudsalarm (AIA).
  Dertil kommer, at ABA-anlægget overordnet styrer klimaanlæg og nødstrømsanlæg (UPS). Det hele afvikles i en grafisk brugerflade
  baseret på softwaren Esgraf fra Schneider Electric.

Samlet løsning - hvert minut tæller  
Positive erfaringer med ABA-løsninger fra Schneider Electric gjorde ifølge Svend V, Hentze udslaget, da Install valgte at udvide samarbejdet omkring levering af den hidtil største sikringsløsning på Færøerne. Brandsikring har således topprioritet, fordi brand i værste fald kan koste menneskeliv og lamme lufthavnen i lang tid på grund af brand- og vandskader.

 - Selv om en brand måske ikke direkte truer mennesker, kan den have andre alvorlige konsekvenser. Ved at integrere ABA, ADK, AIA og TVO kan de driftsansvarlige straks reagere på alle data fra kameraer og sensorer fra én og samme skærm og dermed forebygge enhver kritisk episode og begrænse skadernes omfang, forklarer Thomas Jensen, forretningsudvikler for Fire & Security i Schneider Electric Danmark.  

Sikkerhed i top
Når det gælder intelligent adgangskontrol (ADK) og indbrudsalarm (AIA) tager Vagar Lufthavn heller ingen chancer, men har valgt en ESMI Security-installation fra Schneider Electric. Den omfatter en kortløsning med adgangskontrol af alle adgange til terminalbygningen og interne zoner i terminalen døgnet rundt. Det giver en sikker lufthavnsdrift med fuld kontrol over, hvem der har adgang til hvilke områder og hvornår.

Adgangskontrol (ADK) og indbrudsalarm (AIA) er kombineret med videoovervågning (TVO) baseret på ca. 45 HD Pelco-kameraer, der holder et vågent øje udenfor såvel som indendørs.

 • Det skal forebygge kritiske situationer og registrere uregelmæssigheder med henblik på afdækning af tekniske fejl, forebyggelse og efterforskning af ulykker, vold, kriminalitet og i yderste konsekvens terrorisme, siger Thomas Jensen.

Billeddata optages, vises og lagres på en server med 36 TB, der kan opbevare billeddata fra 20 dages optagelser. Endura 2.0-software gør det muligt at håndtere billeddata fra stort set alle kameraer uanset fabrikat fra én og samme grafiske platform.
 
Fakta:
Sikringsløsningen omfatter:

- (ABA+ ABDL) - i FX3 installation med talevarsling (AVA)
og tilkoblet klimaanlæg og nødstrømsanlæg (UPS)
- TVO med i alt 45 inden- og udendørskameraer fra Pelco
- Endura 2.0 afvikler data fra alle kameraer fra én grafisk
platform
- Lagring af HD-optagelser 24/7 på server med 36 TB
- (ADK) og (AIA) på alle adgange i en integreret ESMI
Security-installation.
- Grafisk brugerflade baseret på Esgraf-software.


Video Guard Denmark – Nyt sikkerhedsfirma udfordrer byggepladsens ubudne gæster
Den danske byggebranche får nu en helt ny spiller inden for overvågning af byggepladsen
Video Guard Denmark, der tilbyder højopløsnings-kameraer på strategisk placerede kameratårne, entrerer et dansk marked, som har hårdt brug for effektive sikkerhedssystemer. Mere end fire ud af ti af bygge- og anlægsvirksomheder har nemlig haft indbrud på byggepladsen det seneste år. Byggebranchen herhjemme bliver fra oktober 2019 et tryggere sted at drive forretning. Det tyskejede firma, Video Guard Denmark, entrerer nemlig det danske marked, hvor det fremover vil tilbyde byggepladsovervågning baseret på kameratårne med højopløsnings-kameraer. Firmaet er en del af det tyske sikkerhedsfirma International Security Group, som gennem mange år har udviklet overvågningssystemer til byggepladsen. Og noget tyder på, at effektive overvågningssystemer er tiltrængt i den danske byggebranche. En ny undersøgelse fra Dansk Byggeri viser nemlig, at mere end fire ud af ti af bygge- og anlægsvirksomheder har haft indbrud på byggepladsen alene det seneste år. Brancheorganisationen vurderer også, at der hvert år bliver stjålet for 500 millioner kr. fra varebiler og byggepladser. Et problem, der kun bliver større år for år. På tide at højne sikkerhedsstandarden Jimmy Holm Olsen, Nordisk direktør i Video Guard Denmark, ser et stort behov for at højne sikkerhedsstandarden i den danske byggebranche: - Der er ingen tvivl om, at indbrud er et kæmpe problem i byggeriet herhjemme, hvor næsten hvert andet firma har haft ubudne gæster på byggepladsen. Tyveri koster altid den involverede virksomhed dyrt – både i store forsinkelser og i mistede materialer, siger han og fortsætter: -  Vi mener, at det er på tide vende udviklingen. Vi er overbeviste om, at vi kan give tyvene langt dårligere vilkår, end tilfældet er nu. Og vi tror på, at vores sikkerhedssystem Video Guard Professional er et nødvendigt redskab for at højne sikkerhedsstandarden på byggepladserne. Kameratårne dækker areal på 5.300 kvadratmeter Jimmy Holm Olsen uddyber, hvordan sikkerhedssystemet fungerer: - Video Guard Professional består af kameratårne, der er forsynet med ultra-lowlight-kameraer i høj opløsning og med forskellige detekteringsvinkler. Hvert tårn kan dække et areal på op til 5.300 kvadratmeter, hvilket er unikt på markedet. Og ved strategisk at placere tårnene på individuelt tilpassede områder, sikrer vi, at der ikke er nogen ”blind spots”, hvor tyvene kan operere uden at blive opdaget. Hvis en ubuden gæst registreres af systemet, videresender det straks et automatisk alarmsignal til et alarmcenter, hvor Video Guards sikkerhedseksperter overvåger og evaluerer situationen. Herefter bliver den indtrængende bedt om at forlade stedet via den integrerede højttalerfunktion. - Og hvis dette ikke er nok, tilkalder vi enten politiet eller vagter, som på kort tid er ude på byggepladsen. Sideløbende med denne indsats kan den ubudne gæst nemt spores ved hjælp af liveoptagelserne i HD-kvalitet, som også kan bruges i retten, runder Jimmy Holm Olsen af.