Kompositkonstruktioner

Kompositkonstruktioner

Kompositkonstruktioner henviser til konstruktioner, der er fremstillet af kompositmaterialer. Et kompositmateriale er en kombination af to eller flere forskellige materialer. De arbejder sammen for at danne et stærkere og mere holdbart samlet materiale. I kompositkonstruktioner bruges kompositmaterialer til at opnå specifikke egenskaber, såsom høj styrke, letvægt, modstandsdygtighed mod korrosion eller termisk isolering.

Leverandører af Kompositkonstruktioner:

Granudan ApS

Knud Bro Alle 4
3660 Stenløse
Telf.: 44 84 37 56
E-mail: sales@granudan.com

www.granudan.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

MK-Tech


Stenbukvej 31, Ejby
4623 Lille Skensved
Tlf.: 29 65 12 53
E-mail: mk-tech@mail.dk

www.mk-tech.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Simik ApS

Værkstedsvej 7
4230 Skælskør
Tlf.: 21 91 96 34
E-mail: kn@simik.dk

www.simik.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

UVEDA ApS

6000 Kolding
Tlf.: 40 78 76 12 / 74 56 68 88
E-mail: info@uveda.dk

www.uveda.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Nogle almindelige typer kompositmaterialer, der anvendes i konstruktioner, inkluderer:

  1. Fiberforstærkede polymerer (FRP): FRP-kompositter består af en polymermatrix, såsom epoxy eller polyester, der er forstærket med fibre som glasfiber, kulstoffiber eller aramidfiber. FRP-kompositter er letvægtige, stærke, korrosionsbestandige og har en høj specifik styrke.
  2. Betonkompositter: Betonkompositter kombinerer cementbaseret beton med andre materialer for at forbedre egenskaber som styrke, holdbarhed, modstandsdygtighed mod revner og termisk stabilitet. Materialer som fiberforstærkning (f.eks. glasfiber eller stålfiber) og syntetiske polymerer kan tilsættes til betonblandingen for at danne betonkompositter.
  3. Metal Matrix Composites (MMC): MMC'er består af en metalmatrix, såsom aluminium eller magnesium, der er forstærket med disperse materialer som keramiske partikler, glasfibre eller kulstofnanorør. MMC'er har høj styrke, god varmeledningsevne og modstandsdygtighed mod termisk ekspansion.
  4. Laminerede kompositter: Laminerede kompositter består af flere lag af forskellige materialer, der er bundet sammen ved hjælp af en polymermatrix. Disse materialer kan omfatte fibre som glasfiber, kulstoffiber eller aramidfiber, der er imprægneret med en polymer som epoxy eller polyester. Laminerede kompositter har til formål at udnytte de forskellige egenskaber og styrker fra hvert lag og skabe en kombineret konstruktion med høj styrke og stivhed.

Kompositkonstruktioner anvendes i forskellige applikationer. Her tænkes på bygnings- og infrastrukturprojekter, fly- og rumfartsindustrien, køretøjer, vindmøller og sportsudstyr. De giver mulighed for lette og holdbare konstruktioner, der kan opfylde specifikke tekniske krav og opnå høj ydeevne i forskellige miljøer

Cookie-indstillinger