Kvartsrør

Kvartsrør er cylindriske rør, der er fremstillet af kvartsglasmateriale. Kvarts er en form for siliciumdioxid (SiO2), der har en høj renhed og termisk stabilitet. Kvartsrør bruges i en bred vifte af applikationer, der kræver gennemsigtighed, modstandsdygtighed over for høje temperaturer, kemisk inertitet og elektrisk isolering.

Leverandører af og viden om kvartsrør:


Mirit Glas A/S

mirit

Marielundvej 37D
DK 2730 Herlev
Tlf. +45 44 94 44 49
E-mail: post@mirit.dk

www.miritglas.com

Kompetencer: Skueglas, hærdet glas, glasstænger, teknisk glas, glasrør, Blyglas, borosilikatglas, buet glas, Bøjet glas, displayglas, Elektrisk opvarmede glas, floatglas, Glas, Glasblæsning og ætsning, Glasborde, Glasdøre, Glashærdning, Glasindretning, Glaskugler og -perler, Glasrør, Glasrørssikringer, Glasskilte, Glasskår, Glasslibning og -gravering, Glasvarer, Industriglas, Inspektionsluger, jernfattigt glas, Kemisk hærdet glaskeramisk glas, Kvartsglas, Kvartsrør, Laboratorieglas, lamineret glas, Lampeglas, Montrer, Måleglas, Optisk glas, Ornament glas, Ovnglas, Planglas, Rørglas, Safirglas, Sikkerhedsglas, Skibsvinduer, Spejle, Spejlglas, Strålebeskyttelsesglas, Vandglas, Varmeruder

Læs mere om Mirit Glas A/S


ReTherm Kruge AB

August Barks gata 1
SE-421 32 Västra Frölunda
Sverige +46 10 22 00 200
Danmark: +45 93 632 632

web

Kompetencer: Rørsystemer, rørsystemer til opvarmning, køling, vand fra hanen og sprinklere

Læs mere om ReTherm Kruge AB


Mere viden om kvartsrør:

Nogle af de vigtigste anvendelser af kvartsrør inkluderer:

  1. Belysning: Kvartsrør bruges ofte i lyskilder som kvartshalogenlamper og kvartslamper til forskellige formål. Kvartsrørene giver høj termisk stabilitet og modstår varme fra pærer og høje temperaturer under drift.
  2. Halvlederindustrien: I halvlederindustrien bruges kvartsrør til fremstilling af reaktorer og rør, der bruges i processer som kemisk dampaflejring (CVD) og termisk oxidation. Kvartsrør er modstandsdygtige over for kemiske reaktioner og har en høj renhed, hvilket gør dem ideelle til disse præcisionsprocesser.
  3. Kemisk industri: Kvartsrør anvendes i kemiske reaktorer, røggasrensningsanlæg og laboratorieudstyr på grund af deres kemiske inertitet og modstand mod aggressive kemikalier.
  4. Optik og lasersystemer: Kvartsrør bruges også i optiske applikationer, herunder lasersystemer og optiske fibre. De muliggør transmission af lys i ultraviolet (UV) og infrarød (IR) spektrum og er modstandsdygtige over for termisk belastning og krævende miljøer.
  5. Solenergi: Kvartsrør anvendes i solenergianvendelser som solcelleovne og solvarmeapparater. De fungerer som beskyttende omgivelser for varmeabsorption og termisk overførsel.

Kvartsrør kan fremstilles i forskellige størrelser, tykkelser og længder afhængigt af applikationen. De er kendt for deres høje transparens, termiske stabilitet og evne til at modstå ekstreme temperaturer og kemikalier, hvilket gør dem velegnede til mange tekniske og industrielle anvendelser.