Maling

Maling anvendes for at sætte et præg eller styrke en overflade. Normalt er maling et flydende materiale, som enten påføres med pensel, rulle eller sprøjtepistol. Malings primære egenskab er naturligvis at ændre farven på et emne eller en overflade. Maling kan dog også have den egenskab at den styrker den overflade eller emne som malingen påføres.

Leverandører af og viden om Maling:


3Dprinted.dk

Industrivej 14
8963 Auning
Tlf: 53 781 881 / 61 28 20 57
E-mail: info@3dprinted.dk

www.3dprinted.dk

Kompetencer: 3d print, 3d printere, filamenter, 3d scannere, CNC, tilbehør, maling, printunderlag, vedhæftning, værktøjer

Læs mere om 3Dprinted.dk


Borup Kemi I/S
Bækgårdsvej 53
4140 Borup
Tlf.: 57 56 00 20
E-mail: kontakt@borupkemi.dk
Kompetencer: Kemikalier og Tape

Læs mere om Borup Kemi I/S


Magma-FIRESTOP A/S

Ryttermarken 29
5700 Svendborg
Tlf.: 62 21 96 00 / 20 13 30 26
E-mail: info@magma-firestop.dk

www.magma-firestop.dk

Kompetencer: Brandbeskyttende maling, brandmaling, brandsikring, brandimprægnering, flammehæmmer, brandforebyggelse

Læs mere om Magma-FIRESTOP A/S


SEAB Danmark A/S

2640 Hedehusene
Baldersbuen 15 F
Tlf.: 45 82 15 00
E-mail: info@seab.dk

www.seab.dk

Kompetencer: Lime, tape, gaffatape, montagetape, smøremidler, spray, epoxy, trælim, superlim, universallim, olieadditiver, brændstofadditiver, tætningsmidler, pakningsmidler, gevindsikring, universaltætninger, maletilbehør, maling, korrosionsbeskyttelse, autopleje

Læs mere om SEAB Danmark A/S


ScanBlast ApS

Gesagervej 33
8723 Løsning
Tlf.: 21245836/ 21245803/ 60155836
E-mail: info@scan-blast.dk

www.scan-blast.dk

Kompetencer: Overfladebehandling, sandblæsning, metallisering, industrilakering, maling, slibning, mobilafdeling

Læs mere om ScanBlast ApS


Würth Industri Danmark A/S

Merkurvej 5
6000 Kolding
Tlf.: 73 20 73 20
E-mail: salg@wuerthindustri.dk

www.wuerthindustri.dk

Kompetencer: befæstelse, befæstigelse, nitter, blindnitter, Lean, produktionsoptimering, indkøbsoptimering, besparelser, reduktion i tidsforbrug, reduktion i vareforbrug, reduktion i spend, konsolidering, vending, kanban, automatisering, six sigma, kaizen, SCM, supply chain management, partnerskab, international partner, global leverandør, international leverandør, VMI, leverandørstyret lager, genbestilling, full service, tegningsvarer, special-befæstelse, duplex, super-duplex, Zinkflake, HDG, A2, A4, rustfri, DIN, NORM, ISO, PPE, værnemidler, forbrugsartikler, standardartikler, automatisk genopfyldning, Skruer, Bolte, møtrikker, skiver, handsker, sikkerhedsbriller, høreværn, masker, PPE

Læs mere om Würth Industri Danmark A/S


Guide: Sådan maler du dine vægge uden besvær
Dette indhold er sponsoreret

Trænger væggene i dit hjem til at blive frisket op? At male dine vægge i en ny farve behøver ikke at være svært. Det er en nem og billig måde at give at præge dit hjem med en ny stemning. Men det er vigtigt at du sætter dig ind i den korrekte fremgangsmåde, før du giver dig i kast med malerpenslen. Derfor skal du kende disse enkle trin for at få et godt resultat. Fremgangsmåden er først og fremmest vigtigt for at få et godt resultat, men du skal også vælge maling af god kvalitet. Vælg samme maling som de professionelle og køb Beck og Jørgensen maling, der er førende inden for maling og træbeskyttelse.

Vælg den rette farve

Farven er afgørende for atmosfæren i dit hjem. Derfor skal du gøre dig god tid når du vælger hvilken en der skal på din væg. Køb flere forskellige farveprøver hjem, så du kan holde dem op imod din væg og se, hvilken farve, der fungerer i dit hjem. Gør det også gerne flere gange i løbet af dagen for at se, hvordan farven ser ud i forskelligt dagslys. Når vælger farve, kan du også spørge dig selv, om du ønsker et harmonisk udtryk. Så skal du male alle dine vægge i samme farve. Men ønsker du derimod kontraster i dit hjem, kan du male væggene i forskellige farver.

Forberedelser

Først skal du fjerne dit gamle tapet, ved at ridse i det med en hobbykniv. På den måde kan du smøre tapetopbløder på, der kan trænge ind i tapetet gennem ridserne og opbløde det, så du derefter kan fjerne det med en tapetstripper. Når din væg er fri for tapet, skal du sørge for at din væg er jævn ved at spartle og slibe alle huller og ujævnheder. Dernæst skal du vaske den med forankringsgrunder, der giver glatte vægge. Til sidst skal du opsætte glasfilt eller glasvæv, der gør væggen robust.

Sådan maler du med vægmaling

Når du har fundet den rigtige farve og gjort væggen klar til at blive malet, så skal du i gang med selve malerarbejdet. Husk altid at starte med at afdække gulv, paneler, dørkarme og stikkontakter. På den måde undgår du, der kommer maling på overflader, hvor du ikke ønsker der kommer malerstænk. En god ide er også at tape det afdækningspapir fast, du dækker gulvet med, så du ikke glider i det. Når du har gjort det, kan begynde med at male. Start med at bruge en pensel langs paneler, loft og dørkarme. Derefter kan du male de store overflader med en malerrulle. Når malingen er tør, kan du give det en omgang til.


Malerens nye hi-tech våben til fugtbekæmpelse, lydisolering og indkapsling af asbest
Den nye Tikkurila Drytech-serie af mikroporøse funktionsmalinger forvandler malerens spande og bøtter til hi-tech værktøjskasser, der bl.a. kan lydisolere, bekæmpe skimmel og indkapsle asbest. ”Systemet giver i få lag en effektiv beskyttelse mod fugtproblemer,” lyder det fra SL-Malerfirma, der anvender Tikkurila Drytech-seriens Biorid-system til skimmelbekæmpelse i f.eks. parcelhuse og børnehaver.

Med den nye Tikkurila Drytech-serie af funktionsmalinger baseret på mikroporøs matrixteknologi får danske malere nu føjet helt nye opgavenuancer til forretningspaletten. Serien består nemlig af malinger, som er specielt designet til at lave indendørs overflader, der lydisolerer, bekæmper skimmel, stopper fugtproblemer og indkapsler asbest.
Skimmelstop i få lag
Blandt de danske malermestre, som allerede har stiftet bekendtskab med Tikkurila Drytech-seriens effektivitet, er Leif Birkmose fra SL-Malerfirma A/S i Taastrup. Bygningsmalervirksomheden arbejder for bl.a. boligselskaber, erhvervsvirksomheder og private, og malerne har gode erfaringer med anvendelsen af Tikkurila Drytech Biorid-systemet til skimmel- og fugtbekæmpelse i f.eks. private kældre og børnehaver.
- Systemet giver i få lag en effektiv beskyttelse mod skimmel og fugt. Udførelsen kræver en professionel og rutineret hånd for at sikre en helt jævn fordeling med tilstrækkelig tykkelse. Men når man ved, hvad man foretager sig, så er det klart den enkleste og hurtigste løsning på problemer med skimmel og fugt, fortæller Leif Birkmose.
Fire nye funktionsværktøjer
Tikkurila Drytech-serien omfatter GrafoTerm, der er en en-komponent anti-kondens-belægning beregnet til ståltagplader, stålkonstruktioner og andre metaloverflader f.eks. i industrien, hvor der typisk opstår kondensproblemer. Malingens mikroporøse opbygning gør den i stand til at absorbere fugt og efterfølgende afgive fugten som damp, så kondensering undgås.  GrafoTerm anvendes bl.a. i den amerikanske flåde, hvor belægningen på fartøjernes lofter effektivt forhindrer, at fly, våben og andet isenkram udsættes for nedfaldende dråber.  
Derudover omfatter Tikkurila Drytech-serien den vandbaserede Biorid-belægning til fugtfjernelse og skimmelbekæmpelse med en ren og elastisk overflade, samt den støjdæmpende Acoustics-belægning og AsbestGuard-belægningen, der indkapsler og forsegler asbest. 
Meget mere end maling
- Tikkurila Drytech repræsenterer den nyeste udvikling inden for såkaldte funktionsmalinger, som kombinerer stor dækkraft, korte tørretider og en flot overflade med en række helt specielle funktioner i forhold til absorbtion, indkapsling og forsegling. De er kort sagt meget mere end bare malinger, forklarer teknisk konsulent Thomas Ryser fra Beckers Maling, som står for distribuering og teknisk rådgivning omkring Tikkurila Drytech-serien i Danmark. Han fortsætter:
- Den nye serie giver maleren en række helt nye muligheder for at hjælpe sine kunder, og derfor går vi højt op i at ikke kun at være leverandører af produkterne. Vi står også til rådighed med teknisk hjælp og rådgivning, så maleren bliver godt rustet til at lave de mest optimale løsninger


Talentdyst satte kulør på Skills
Der var drøn på farverne i Bella Center i København, hvor syv erhvervsskolelever d. 8.-10. januar dystede om titlen som Danmarks bedste maler 2015. ”DM i Skills er en unik mulighed for at få malerfaget ud over rampen blandt morgendagens erhvervsskoleelever samt at slå et slag for talentudviklingen og det gode håndværk”, lyder det fra malerdisciplinens sponsor, Beckers Maling.

Det årlige danmarksmesterskab for erhvervsuddannelseselever, DM i Skills, blev d. 8. januar åbnet af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i Bella Center i København, og de efterfølgende dage dystede Danmarks største unge håndværkertalenter om at blive de bedste inden for deres fag. De 302 elever repræsenterede mere end 50 forskellige discipliner, og efter godt 22 timers kamp om guldet, blev vinderne kåret lørdag d. 10. januar.
Kulørt håndværk på højt niveau
Blandt de discipliner, der bogstavelig talt fik sat kulør på Bella Centers 37.000 kvadratmeter, var malerfaget. Her skulle talenterne løse komplicerede opgaver inden for dekoration og farvesætning, der både krævede stor præcision, materialeforståelse og kreativitet.
Hos Beckers Maling, der for fjerde år i træk er sponsor ved mesterskaberne, har forventningerne til de seks elever, der kæmpede om titlen som årets malertalent, derfor været tårnhøje:
- Selv om konkurrencen endnu er i fuld gang, og danmarksmesteren først kåres i morgen, kan man ikke blive andet end imponeret over det håndværk, som eleverne har præsteret at fremvise, fortæller Per Serup.
Som Beckers' salgschef var han til stede under mesterskaberne i Bella Center og var bl.a. med til at overrække prisen til årets malertalent, Marco Brems, elev hos A-Z Maleren og studerende ved Syddansk Erhvervsskole. 
Støtte til morgendagens malere
- Skills er en unik mulighed for at få malerfaget ud over rampen blandt spirende erhvervsskoleelever samt at slå et slag for det gode håndværk. Og det høje niveau, som eleverne har lagt for dagen her i Bella Center, bekræfter netop vigtigheden af at støtte op om talentudviklingen på erhvervsuddannelserne, fortæller Per Serup og fortsætter:
- Deltagerne ved Skills er morgendagens håndværkere, og ved at yde opbakning til mesterskaberne bidrager man også til at sætte et mere overordnet fokus på kvaliteten i dansk byggeri. Som en af Nordens største malingleverandører er det derfor naturligt for os at bakke op om mesterskaberne, så kommende generationer af malere gives den højest mulige faglighed med i bagagen, afslutter Per Serup


Hurtigttørrende malingssystem forlænger vinduesmalerens sæson
Normalt betyder vintersæsonen, at malerarbejdet rykker inden døre på grund af vejrligets skadelige indvirkning på malerens produkter. Men med det nye hurtigttørrende Alcro Rapid-system fra Beckers kan maleren udføre vinduesopgaver, også når temperaturen daler, og luftfugtigheden er høj.

Vinterkulde og fugt rimer under normale omstændigheder ikke på udendørs maleropgaver - men det er slut nu: Det nye hurtigttørrende Alcro Rapid-system af vinduesmalinger er baseret på en patenteret teknologi, som gør malingen i stand til at tåle meget lavere temperaturer og højere luftfugtighedsgrader end alternative vinduesmalinger.

Dermed forlænges sæsonen for udendørs vinduesopgaver til gavn for professionelle malere, som arbejder for f.eks. store boligselskaber. Alcro Rapid lanceres af Beckers på Nyborg Stævnet d. 15.-16. januar 2015.

Nyudviklet patenteret teknologi
- Alcro Rapid repræsenterer en helt ny generation af malingprodukter baseret på såkaldt PMA2-teknologi, der giver exceptionelle tørre- og forarbejdningsegenskaber, fortæller salgschef Per Serup fra Beckers, der står bag lanceringen af det nye vinduesmalingssystem.

- Systemet, der består af grundfarve og dækfarve, gør det ikke alene muligt at udføre udendørs vinduesopgaver længere ind i vintersæsonen end normalt. Det giver også en langt mere effektiv arbejdsproces end alternative malinger, så den professionelle maler kan færdiggøre flere vinduer i timen og dermed flere opgaver om dagen, fortsætter han.   

Høj kvalitet på den halve tid 
Alcro Rapid er op til lanceringen blevet testet af det svenske entreprenørfirma Bruske/Delér Fönsterrenoveringar AB, som efter at have arbejdet med malingssystemet i en række konkrete projekter vurderer det til at være 'best in class'. Årsagen er først og fremmest den meget korte tørretid, som konkret betyder, at Alcro Rapid kan overmales efter blot halvdelen af den tid, som sammenlignelige malinger behøver.

- Den ultrakorte tørretid kan endda accelereres, hvis man f.eks. anvender infrarøde lamper eller varmeblæsere i tørreprocessen. Tørrer man Alcro Rapid under en infrarød lampe, får man en tørretid på blot et kvarter, mens tørretiden ved brug af varmeblæsere bliver på en halv time, forklarer Per Serup.

- Da malingerne samtidig tørrer indefra og ud, får man med andre ord den samme høje kvalitet på væsentligt kortere tid. Både grundfarven og dækfarven er kendetegnet ved god fylde og høj dækkeevne, og dækfarven giver desuden hurtigere blocking end traditionelle malinger, understreger han