Plexiglas, akrylglas

Plexiglas og akrylglas refererer til det samme materiale, nemlig polymethylmethacrylat (PMMA), der også kaldes akryl eller plexiglas. Det er en transparent termoplastisk plast, der ligner glas, men er lettere og mere holdbar.

Leverandører af og viden om plexiglas, akrylglas:


Mirit Glas A/S

mirit

Marielundvej 37D
DK 2730 Herlev
Tlf. +45 44 94 44 49
E-mail: post@mirit.dk

www.miritglas.com

Kompetencer: Skueglas, hærdet glas, glasstænger, teknisk glas, glasrør, Blyglas, borosilikatglas, buet glas, Bøjet glas, displayglas, Elektrisk opvarmede glas, floatglas, Glas, Glasblæsning og ætsning, Glasborde, Glasdøre, Glashærdning, Glasindretning, Glaskugler og -perler, Glasrør, Glasrørssikringer, Glasskilte, Glasskår, Glasslibning og -gravering, Glasvarer, Industriglas, Inspektionsluger, jernfattigt glas, Kemisk hærdet glaskeramisk glas, Kvartsglas, Kvartsrør, Laboratorieglas, lamineret glas, Lampeglas, Montrer, Måleglas, Optisk glas, Ornament glas, Ovnglas, Planglas, Rørglas, Safirglas, Sikkerhedsglas, Skibsvinduer, Spejle, Spejlglas, Strålebeskyttelsesglas, Vandglas, Varmeruder

Læs mere om Mirit Glas A/S


Plastsnedkeriet ApS

Thrigesvej 12
8600 Silkeborg
Tlf.: 86 82 50 01
E-mail: mail@plastsnedkeriet.dk

www.plastsnedkeriet.dk

Kompetencer: Laserskæring, laserskæring i plast, bukning, CNC-fræsning, polering, skæring, limning, brochureholdere, skiltelommer, displays, konkurrence og indsamlingkasser, montrer og kasser, rør og bolde, møbler, talerstole, skærme og specielle emner, ophængssystemer, farver på akryl og panelplader, akrylglas, plexiglas

Læs mere om Plastsnedkeriet ApS


Mere viden om plexiglas/ akrylglas:

Akrylglas har mange anvendelser på grund af sine fremragende egenskaber. Nogle af dens karakteristika inkluderer:

  1. Gennemsigtighed: Akrylglas har en høj lysgennemtrængning, hvilket betyder, at det tillader lys at passere igennem det med minimal tab af lysstyrke. Det giver en klar og skarp visuel klarhed, hvilket gør det velegnet til vinduer, skilte og displays.
  2. Holdbarhed: Akrylglas er mere slagfast end glas og har en høj brudstyrke. Det er mindre tilbøjeligt til at knække eller splintre og er derfor mere sikkert i visse applikationer. Det kan modstå stød, stød og slitage bedre end glas.
  3. Letvægt: Akrylglas er betydeligt lettere end glas, hvilket gør det nemt at håndtere og installere. Dette gør det også mere velegnet til anvendelser, hvor vægten skal holdes nede, f.eks. i reklame- eller transportindustrien.
  4. Modstandsdygtighed over for vejrforhold: Akrylglas har en god vejrbestandighed og kan modstå udsættelse for sollys, vind, regn og fugt uden at blive gult eller tabe sin klarhed over tid. Det er derfor velegnet til udendørs anvendelser som facader, skilte og lygter.
  5. Formbarhed: Akrylglas er termoplastisk, hvilket betyder, at det kan formes ved opvarmning og har en vis formbarhed, når det er varmt. Dette gør det muligt at skabe komplekse former og kurver i materialet.

Akrylglas anvendes bredt i forskellige brancher og applikationer. Nogle eksempler inkluderer vinduer, skærme, skilte, belysning, møbler, akvarier, medicinsk udstyr og kunstværker.

Det er vigtigt at bemærke, at akrylglas kan ridse lettere end glas og kan reagere med visse kemikalier. Derfor skal der udvises forsigtighed ved rengøring og håndtering af materialet for at undgå ridser eller kemisk skade.

Cookie-indstillinger