Tagelementer

Tagelementer baseret på træ skal have et passende lavt fugtindhold for at undgå vækst af fugt, skimmelsvampe og angreb af trænedbrydende svampe - Se beregninger til Spær, tag og tagkonstruktioner her - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af og viden om tagelementer:


Aalborg Tagmaling og Facaderenovering ApS

Fjembhedevej 27, Præstbro
9330 Dronninglund
Tlf.: 71 90 29 33
E-mail: info@aalborgtagmaling.dk

www.aalborgtagmaling.dk

Kompetencer: Tagmaling, tagrensning, algebehandling, facaderenovering, staldrengøring, epoxy, malerarbejde

Læs mere om Aalborg Tagmaling og Facaderenovering ApS


Lindab

Langkær 20
6100 Haderslev
Tlf: +45 73 23 23 23
Email: lindab@lindab.dk

www.lindab.dk

Kompetencer: Systemløsninger og produkter til forbedring af indeklima, Komfortventilation, Industriventilation, Boligventilation, Villaventilation, Ventilationskanaler og tilbehør, Ventilationsaggregater, Ventilatorer, Luftfordelingsarmaturer, Brandspjæld, Kølebafler, Automatik, Lufttæpper, Lyddæmpere, Lyddæmper beregninger, Indeklima, Indblæsning, Udsugning, Lindab Safe, Lindab Rekt, Lindab isol, Lindab Transfer, Lindab InDomo m.fl.

Læs mere om Lindab


Panelbyg ApS

Industriparken 16
6880 Tarm
Tlf.:88 32 17 70
E-mail: info@panelbyg.dk

www.panelbyg.dk

Kompetencer: sandwichpaneler, isolering, hulmursisolering, galvaniseret rionet, befæstelse, skruer, vakuumlifte, gitter, teknisk skum, ståltage, panelskruer, stållåse, stålplader

Læs mere om Panelbyg ApS


Simpson Strong-Tie A/S

Hedegårdsvej 11
8300 Odder
Tlf.: 87817400
E-mail: info@strongtie.dk

www.strongtie.dk

Kompetencer: Beslag, bygningsbeslag, vinkelbeslag, befæstigelse, befæstelse, skruer, bolte, søm, søjlesko, trækankre, facade og elementmontage, hulplader

Læs mere om Simpson Strong-Tie A/S


Sundolitt A/S

Krog Skolevej 3
7190 Billund
Tlf.: 70 11 10 20
E-mail: sundolitt.kundeservice@sundolitt.com

www.sundolitt.com/da

Kompetencer: Radon, radonspærre, radonsikring, perler, vintermåtter, pladeprodukter, EPS isolering, XPS isolering, trinlydplade, fundering, gulve, gulvvarme, vægge, kældervægge, hulmursisolering, tage, anlæg og let fyld

Læs mere om Sundolitt A/S


Toft Kobber v/Brian Toft

Saturnvej 13
4040 Jyllinge
Tlf.: 47 10 04 70/ Mobil tlf. 40 62 18 48

Email: info@toftkobber.dk

www.toftkobber.dk

Kompetencer: Kobber, zink, messing, facadedækning, tagarbejde, kunsthåndværk, skilte, logo

Læs mere om Toft Kobber v/Brian Toft


Vesti Olsen A/S


Bukkerupvej 92
4340 Tølløse
Tlf.: 59 18 00 22
E-mail: mail@vesti-olsen.dk

www.vesti-olsen.dk

Kompetencer: Vi bygger primært i hoved-, og totalentreprise – og vi bygger i HELE Danmark

Anlægsarbejde, betonarbejde, kloakarbejde, tømrerarbejde, murerarbejde.

Halbyggeri, industribyggeri, stålhaller, værkstedsbyggeri, bilhuse, kontorbyggeri, domicilbyggeri, institutionsbyggeri, landbrugsbyggeri, ridehaller og ride stalde.

Læs mere om Vesti Olsen A/S


Areco Profiles – Besøgscenter Gubsø garage 2021


07.jul 2021


Gubsø Garage er et helt nyt konference-, event- og oplevelsescenter, der åbnede i Søhøjlandet ved Silkeborg d. 13. juni 2021. Bag idéen til Gubsø Garage ligger en stærk passion for klassiske biler – ikke mindst Bugatti! Gubsø Garages ejer, Marc Vogel, har været vild med biler siden sin barndom, og som 17-årig købte han sin første bil – en rød Porsche 912 fra 1967, der i øvrigt kan ses i det tilknyttede Classic Car Museum. Marc Vogel, tidligere direktør for V2 Tobacco i Silkeborg, har hermed ført en af sine drømme ud i livet: Et ”arbejdende museum” med værksted for klassiske biler fra før 2. verdenskrig.

Åbent hus på udvalgte dage

Foruden værkstedet rummer projektet også restaurant, konferencefaciliteter, showroom og salgsforretning. Herfra vil Marc Vogel købe, istandsætte og sælge de klassiske veteranbiler. Det er planen at åbne værkstedet for offentligheden på udvalgte dage hver måned, så man kan komme ind og se, hvordan bilerne istandsættes. Projektet er tegnet af Laban Arkitekter i Silkeborg, inspireret af den oprindelige Bugattifabrik i Alsace.

Karakterfuldt tag af klassiske pandeplader

Til taget er valgt den traditionsrige pandeplade 20/220 fra Areco Profiles, i farven Mørk Silver. Areco Profiles pandeplader har en garanti på op til 40 år og bruges til både nybyggeri og renovering, da profildesignet falder naturligt ind i både den moderne og den klassiske arkitektur. Pandepladerne er 1080 mm brede og fås i ønsket længde, med og uden forstærkningsspor, og føres i alle de spændende nordiske farver. Der er et komplet sortiment i tilbehør til rådighed, der sikrer et flot design.


Nyt lagerkompleks på Taulov Dry Port får tagpap, der neutraliserer kvælstof
Taulov Dry Port ved Fredericia er her i foråret gået i gang med at opføre et nyt lagerkompleks på 49.300 m2. Hallen bliver opført med den særlige NOXOUT-tagpap, som neutraliserer det skadelige kvælstof i luften til gavn for den almene sundhed.

-Vi har et ønske om at lave lager- og logistikfaciliteter for både den lille vognmand, der skal bruge et par tusinde kvadratmeter og for de store speditionsfirmaer, som hele tiden har brug for kapaciteten. Samtidig er det et stort ønske fra vores investor, PFA, at vores byggeri har en bæredygtig og grøn profil. Derfor passer NOXOUT-pappen rigtigt godt ind i billedet, og samtidig samarbejder vi med Rambøll om at finde andre grønne tiltag, der på sigt kan føre til en DGNB-certificering for industribyggeri, siger projektdirektør i Taulov Dry Port Jesper Gemmer.

Opførelsen af den nye, store lagerhal er lagt i hænderne på DS Flexhal, hvor projektchef Asbjørn Henriksen har gode erfaringer med tagpappen fra Phønix Tag Materialer.

-Vi har brugt den hvide tagpap fra Phønix Tag Materialer i mange år, fordi det også har en varmeafvisende effekt. I en stor lagerhal betyder det, at arbejdstemperaturen på gulvet bliver ca. tre grader lavere på en varm sommerdag. Det betyder noget for arbejdsmiljøet og selvfølgelig også for energiforbruget. At Phønix Tag Materialer så også kan levere tagpappen i samme kvalitet, hvor det reducerer kvælstoffet i luften, er for mig kun en ekstra stor og velkommen gevinst, siger han.

Projektchefen er ikke i tvivl om, at efterspørgslen efter ”grøn” tagpap er stigende.

-Hos DS Flexhal har vi de seneste år mærket, at kunderne i stadigt højere grad efterspørger materialer, der styrker den grønne profil. At der så samtidig kan være en økonomisk fordel, gør det bare endnu mere oplagt, siger Asbjørn Henriksen, der også vurderer, at private boliger kunne have stor fordel af NOXOUT-tagpappens egenskaber.

Arbejdet med at lægge de 49.300 m2 tagpap er blevet en opgave for Hetag Tagdækning Syd, og entrepriseleder og medejer Niels Grønne ser frem til arbejdet, der netop er gået i gang:

-Vi er vant til store opgaver, men det her er absolut en af de større. For os er det vigtigt at have en kombination af mindre og større opgaver, og Taulov Dry Port passer perfekt til os, siger han og oplyser, at Hetag Tagdækning Syd regner med at have 8-10 mand på opgaven løbende indtil engang i november – naturligvis afhængig af vind og vejr.

Også Niels Grønne mærker øget interesse for den ”grønne” NOXOUT-tagpap:

-Ja, det er der ingen tvivl om, og den lille prisforskel gør ikke det store. Flere får øjnene op for det miljømæssige perspektiv, og netop et sted som Taulov Dry Port, hvor der skal køre masser af lastbiler hver dag, er det en ekstra god idé med et tagpap, der binder noget af kvælstoffet, siger han.

Arkitekter på det nye lagerkompleks er ak83 arkitekter i Aalborg. Arkitekt m.a.a. og partner Morten Dahl fortæller, at målet har været at skabe en moderne, enkel, funktionel og fleksibel bygning med en god udnyttelse af de mange kvadratmeter:

-At bygge bæredygtigt handler om materialer, men også om effektivitet og økonomi. Et kompakt byggeri med stor fleksibilitet er med til at optimere byggeomkostningerne, og jo bedre, vi udnytter pladsen, jo bedre udnytter vi ressourcerne. Ved Taulov Dry Port er det f.eks. let at dele lagerpladsen op løbende, og bliver det nødvendigt at udvide med endnu et porthus, er det ikke kompliceret. At bygge fleksibelt til mange brugere er også udtryk for en bæredygtig tankegang, forklarer Morten Dahl, hvis tegnestue har været med fra begyndelsen som udvikler af hele området og altså endte med at vinde opgaven.

For ham var det ikke afgørende, at det blev et NOXOUT-tag, men han forstår ønsket fra bygherren og investorerne:

-Prisen betyder stadig noget, men grøn profilering kan også være vigtigt. I dette tilfælde er den miljøvenlige løsning ikke meget dyrere, og så giver det god mening. Samtidig ser vi generelt, at grønne tiltag med tiden altid bliver billigere og derfor lettere at passe ind f.eks. i store industribyggerier, siger Morten Dahl.

Det særlige ved NOXOUT-tagpappen er, at den nedbryder NOx-partiklerne, der kommer fra trafikken og anden forbrænding. NOXOUT er udviklet af Phønix Tag Materialer i Vejen, og nedbrydningen af kvælstof sker gennem solens UV-stråler. Skiferen på taget er belagt med titandioxid, og det virker som en katalysator for nedbrydningsprocessen.
Dermed bidrager de 48.000 m2 tag aktivt til et bedre miljø hver eneste dag, uden at man behøver gøre noget. For hver 1.000 m2 tag med NOXOUT, bliver der hvert år neutraliseret NOx-partikler, som svarer til 175.000 kilometers kørsel i en benzinbil.

Arbejdet med den nye hal ved Taulov Dryport begyndte i april, og byggeriet ventes at være afsluttet i første kvartal 2021.


Phønix Tag Materialer – Ny tagpap renser luften
Ny tagpap neutraliserer luftens skadelige kvælstofilter, såkaldte NOx-partikler, til gavn for sundheden

Phønix Tag Materialer i Vejen lancerer en ny tagpap ved navn Bituflex NOXOUT, der nedbryder NOx-partiklerne, som kommer fra trafikken og anden forbrænding.

Bygningens tag skaber dermed aktivt et bedre miljø hver eneste dag, uden at bygherren eller beboerne behøver at løfte en finger. Det er et intelligent byggemateriale, siger salgs- og marketingdirektør Kenneth Vraa fra Phønix Tag Materialer. 

- Vi har udviklet den NOx-reducerende tagpap NOXOUT, fordi NOx-partiklerne er et stadigt stigende problem fra blandt andet brændeovne, lastbiler og virksomheder. Det er vigtigt at nedbryde NOx-partiklerne, inden de ender i lungerne eller forårsager smog og syreregn. NOx har været meget omtalt i forbindelse med de såkaldte dieselskandaler i bilindustrien, siger Kenneth Vraa.

Virksomheden har tidligere lanceret en NOx-reducerende tagpap ved navn Lessnox, men det nye produkt er seks gange bedre end den tidligere tagpap.

- Hvis man monterer NOXOUT på 1.000 kvadratmeter tag, neutraliserer det i løbet af et år NOx svarende til 175.000 kilometers kørsel pr. år med en benzinbil. Det er en klar forbedring, siger Kenneth Vraa.

Det øverste lag på tagpappen belægges med titandioxid, som så at sige rækker naturen en hjælpende hånd. I forvejen sørger solens UV-stråling for at nedbryde en del af de farlige partikler, men den særlige belægning på NOXOUT-tagpappen sætter ekstra fart på nedbrydningen på samme måde som en katalysator i en bil.

NOXOUT kommer i farven hvid. Derfor reflekterer NOXOUT varm og er med til at nedsætte ophedningen af byrummet.


Cembrit – Ny aftrækshætte til bølgepladetage udviklet til genveksanlæg og emfang
Cembrit lancerer en ny og effektiv aftrækshætte til bølgepladetage. Hætten er som noget helt nyt for aftrækshætter til bølgepladetage egnet til genveksanlæg og har desuden et større aftræksareal end traditionelle aftrækshætter, hvilket resulterer i mindre støj

Med lanceringen af en ny aftrækshætte til bølgepladetage tilføjer Cembrit nu et produkt til sortimentet med større krav til afkastvolumen, som er specialudviklet til emfang og genveksanlæg. Produktet er således den første aftrækshætte til fibercementtag, der kan benyttes til genveksanlæg til stor fordel for boligejerne:

- Den nye hætte er specialudviklet og er kendetegnet ved høj afkastkapacitet og lille tryktab, hvilket betyder, at den blandt andet er egnet til genveksanlæg. Tidligere har man været nødsaget til at lave afkastet fra genveksanlæget gennem facaden. Det er en bekostelig løsning, der i værste fald kan resultere i fugtskjolder på facadebeklædningen, da der i kolde perioder kan dannes kondens ved aftrækket fra anlægget. Det problem slipper man for med den nye aftrækshætte, der vil lede fugten ud på tagfladen, siger teknisk chef hos Cembrit, Frank Brøndum, og fortsætter:

- Vores nye aftrækshætte har et større aftræksareal end vores traditionelle hætter, hvilket er medvirkende til at reducere støjen fra rørene. Derfor egner hætten sig særligt godt til emfang og ventilationssystemer, hvor der er behov for et større afkast. Som standard er hættens store aftræksareal på 200 cm² desuden monteret med rottesikring.

Hætten er fremstillet af slagfast polystyren, som er et hårdt og robust plastikmateriale, der samtidig er meget let, og udstyret med et 30 centimeter langt fastmonteret isoleret spirorør med en diameter på 160 millimeter. Spirorøret er fremstillet af stål og isoleret med PolyStyren, som er et støjreducerende, let og effektivt isolerende materiale, der modvirker kondens. Hætten er dermed effektiv, robust og let at håndtere:

- Aftrækshætten leveres fastmonteret på en bundplade, som passer i profilet til vores tagplader. Den er således nem at montere sammen med resten af taget. Hættens udformning gør, at den følger taghældningen uanset hældningen, hvilket giver et flot, integreret udtryk, siger Frank Brøndum.

Hætten leveres til Cembrits tagplader B6 og B7 i et farvesortiment, som matcher tagpladerne: mørkegrå, grå, sortblå, antracit, rødbrun, mokka og teglrød.

Fakta om Cembrits aftrækshætte

Fås til Cembrits bølgetagplader B6 og B7

Tilpasset hældningstag fra 15 - 45°

200 cm2 aftræksareal

Leveres i 7 forskellige farver

Er rottesikret