Vinduesrammer

Vinduesrammer - vinduesrammer fåes i flere forskellige materialetyper, men træ er den mest kendte og benyttede. Leverandører af vinduesrammer finder du i listen på denne side. Leder du efter noget andet end vinduesrammer, så brug søgefeltet under denne boks.

Leverandører af og viden om vinduesrammer:


LivingBetter A/S

Borupvej 1c
7330 Brande
Tlf.: 81 81 81 10
E-mail: info@livingbetter.dk

web

Kompetencer: Vinduer, ventilationsvinduer, indeklima, luftudskiftning, naturlig og hybrid ventilation

Læs mere om LivingBetter A/S


Sjølund A/S

Skamlingvejen 146
6093 Sjølund
Tlf.: 76 99 17 77
E.mail: admin@sjoelund.dk

www.sjoelund.dk

Kompetencer: Valsning, profilvalsning, bearbejdning, svejsning, aluminiumprofiler, stålprofiler, pladevalsning, rørspiraler, søjleinddækninger, vinduesprofiler

Læs mere om Sjølund A/S


PRO TEC – skræddersyer 14 m høje vinduesfacader
Tilblivelsen af Moesgaard Museums 14 m høje glasfacader var et projekt, som vinduesproducenten PRO TEC ikke kom sovende til. Hvert eneste vinduesparti skulle specialfremstilles for at imødekomme det fornemme arkitektonisk snit fra Henning Larsen Architects.

Syd for Aarhus skyder Moesgaard Museum op af jorden som en græsrampe forbundet til enorme glaspartier. Vinduerne er lavet i egetræ indvendigt og aluminium udvendigt, og rammerne er af massivt egetræ. Hver rude i de enorme, mosaik-mønstrede facader er nøje udmålt, og ikke et eneste vindue har samme mål.

-  Alle vinduerne skulle specialfremstilles, og det var en krævende opgave. Højden på vinduesfacaderne skabte imidlertid en væsentlig større udfordring end opmålingen af alle vinduerne - i forhold til at virkeliggøre arkitekternes design. Vinduespartierne skulle nemlig være 14 meter høje og have tilpassede udskæringer, siger PRO TECs salgschef Jesper Hønning.
Med de elementstørrelser, som arkitekterne efterspurgte, ville mange vinduesproducenter være nødt til at inddele vinduerne i flere elementer, der ville medføre dobbelte karmsamlinger. Men det ville arkitekterne gerne undgå:
-  Vores største opgave var at få helheden i bygningen til at hænge sammen. Vinduesprofilerne er designet til at samle bygningen og danne flotte skyggeeffekter på betonen. Lysindfaldet bidrager til helhedsoplevelsen på museet, og det ville derfor være mere elegant med enkelte karmsamlinger, siger Niels Edeltoft fra Henning Larsens Architects.

Helhedsløsninger med enkelte karmsamlinger
For at imødekomme arkitekternes specielle ønske, skulle PRO TEC  løse både en konstruktionsmæssig og æstetisk udfordring. Spørgsmålet var, hvad der skulle bære de 14 m høje vinduesprofiler, og hvordan man kunne undgå dobbelte karmsamlinger.
Da koden blev knækket, kunne PRO TEC fremlægge løsningsforslaget for arkitekterne, som godkendte planen. Løsningen indebar at vinduespartierne blev samlet i hvert sit kæmpe-element og leveret på byggepladsen i enorme helhedsløsninger, der skulle monteres omkring stålsværd.

- Specialleverancer som denne kræver dimensionering af karmdybderne efter elementernes størrelse og de aktuelle vindtrykkrav. Ved at øge karmdybden til det dobbelte af standardmål, kan vi lave et element, der har den fornødne styrke. Samtidig bibeholdes den arkitektoniske elegance med en enkelt karmsamling, ganske som arkitekterne ville have det, slutter Jesper Hønning.

Udover PRO TEC er der et væld af aktører i byggeindustrien, som har haft en finger med i opførelsen af Nordeuropas største nybyggede kulturhistoriske museum. Moesgaard Museum stod færdigt i oktober 2014 og har siden vundet flere internationale priser for sit moderne og gennemførte arkitektur