Kabelbakker

Kabelfremføring sker pænest og nemmest i en kabelbakke eller kabelkanal. Kabelbakker findes i mange farver og nuancer såsom hvid, perlehvid, perlegrå eller bare grå. Kabelbakker leveres også i blandt andet stål med forzinket overflade, glasfiberarmeret polyester, halogenfri eller almindeligt plast.

Leverandør af og viden om kabelbakker:


Legrand Scandinavia A/S

Avedøreholmen 48
2650 Hvidovre
Tlf.: 36 34 05 90
Mail: info.scandinavia@legrandgroup.com

www.legrand.dk

Kompetencer: Strømskinner, Kabelbakker, Gitterbakker, Pop-up bokse, Gulvbokse, Installationskanaler, Installationsmateriel, Tavlemateriel, Arbejdsstation

Læs mere om Legrand Scandinavia A/S


SILTEC A/S

Funder Dalgårdsvej 2-6
8600 Silkeborg
Tlf.: 86 85 18 00
E-mail: siltec@siltec.dk

www.siltec.dk

Kompetencer: Kabelbakker, gitterbakker

Læs mere om SILTEC A/S


Schneider Electric Danmark A/S


Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Tlf.: 88 30 20 00

www.schneider-electric.dk

Kompetencer: Alarmanlæg, Antenneanlæg, Batterier, Belysning, El - og elforsynings produkter, El anlæg, El- og styretavler, El-installation, Elektriske isolationssystemer, Elektromotorer, Generatorer, Elektronikmontage, Elektronikudvikling, Elforsyningsprodukter, Energibesparelser, Energiprojekter, Energisektor - service og vedligehold, EX-udstyr, Flugtvejsarmaturer, Frekvensomformere, Installationsmateriel, Invertere, Ladere, Omformere, strømforsyninger, Kabel- og rørgennemføringer, Kabelrør, Kabelskabe, Kabinetter, Kabler, Koblingskabe, Luftledningsmateriel, Målere, måleinstrumenter, Montage, Muffer, Projektering af energianlæg, Relæer, Samtaleanlæg, Sikkerhedsbelysning, Sikringer, Styringer, Teknisk dokumentation, Tele og svagstrøm, Transformere, Transformerstationer

Læs mere om Schneider Electric Danmark A/S


Techflex Danmark


Marielundvej 45 B
2730 Herlev
Tlf.: 70 22 38 11
E-mail: info@techflex.dk

www.techflex.dk

Kompetencer: Kabelstrømper, Kabelbeskyttelse, Krympeflex, Opmærkning, Kabelbindere, Kabelsokker, Krympemuffer, Krymperør, Krympeslanger, Teflon slanger, Flet strømper, Medicinske slanger, Velcro stropper, Velcro bånd, Krympeflex med skærm, Kabel organisering, Aramid strømpe, Skærm strømpe, Kabelstrømpe med skærm, Stål strømper, Kobber strømper, Anti-statisk strømpe, Fortinnet kobber strømpe, Brandsikre strømper, Glasfiber strømper, Reflekterende strømper, Elektrisk isolering, Akryl strømper, Vinyl strømper, Silicone strømper, brandhæmmende strømper, varmeknive, varmeskjold

Læs mere om Techflex Danmark


Mere viden om kabelbakker:

Som regel opnår man de bedste resultater med kabelfremføring langs gulvet. Her er løsningen for eksempel en fodlistekanal.

I blandt andet bygninger anvendes kabelbakker til at understøtte isolerede elektriske kabler, der anvendes til el distribution og kommunikation. Kabelbakker bruges som et alternativ til åbne ledninger eller elektriske rørsystemer, og er almindeligt anvendt til kabelføring i kommercielle og industrielle byggerier. Kabelbakker er især nyttige i situationer, hvor ændringer i et ledningssystem forventes, da nye kabler kan installeres ved at lægge dem i kabelbakken, i stedet for at trække dem gennem et rør.

Flere typer af kabelbakker bruges i forskellige applikationer. En solid bakke giver maksimal beskyttelse til kabler, men kræver at skære bakken eller bruge beslag til at indtaste eller afslutte kabler. En dyb, fast kabinet til kabler kaldes en kabelkanal eller kabelbakke.

En ventileret kabelbakke har åbninger i bunden af bakken, så der er luftcirkulation omkring kablerne, spildevandsafløb, og lade noget støv for at falde igennem bakken. Små kabler kan forlade kabelbakken gennem ventilationsåbningerne, som kan være enten slidser eller huller som er udstansede i bunden. En stige bakke har kablerne understøttet af en tværgående bar, i lighed med trin af en stige med regelmæssige mellemrum af størrelsesordenen 100 til 300 mm.

Stige og ventilerede kabelbakker kan have solide dæksler til at beskytte kabler fra faldende genstande, støv og vand. Bakke overtræk til brug udendørs eller i støvede omgivelser kan have en toppet facon for at kaste snavs, herunder støv, is eller sne. Lettere kabelbakker er mere hensigtsmæssige i situationer, hvor et stort antal små kabler anvendes, såsom for telefon eller computer netværkskabler. Disse kabelbakker kan være fremstillet af trådnet, kaldet "kabel kurv", eller være udformet i form af en enkelt central rygsøjle (jernbane) med ribber til støtte kablet på hver side.

Store elkabler lagt i bakken kan kræve støtte blokke til at opretholde afstanden mellem lederne, for at undgå overophedning af trådene. Mindre kabler kan fastsættes usikrede i vandrette bakker eller sikret med kabelstrips til bunden i lodret monterede bakker.

For at opretholde støtte til kabler på ændringer i elevation eller ledelse af en bakke, der er et stort antal specialiserede kabelbakker fittings gøres forenelige med hver stil og producent. Vandret albuer ændrer retning af en bakke i den samme plan som bunden af bakken og er lavet i 30, 45 og 90 graders former, i og uden albuer er for ændringer vinkelret på bakkens bund. Disse kan være i forskellige former, herunder tees og kors. Nogle fabrikanter og typer giver justerbare albuer, nyttige til felt-montering en bakke rundt om forhindringer eller omkring uregelmæssige former.

Forskellige fastspænding, støtte og splejsning tilbehør bruges med kabelbakke til at levere en komplet funktionel bakke system. For eksempel kan forskellige størrelser af kabelbakke anvendes inden for et løb være forbundet med reduktionsgear.

Kabelbakker er bl.a. fremstillet af galvaniseret stål, rustfrit stål, aluminium eller glasfiberforstærket plast. Materialet til en given anvendelse er valgt baseret på, hvor det vil blive anvendt. En galvaniseret kabelbakke kan være lavet af galvaniseret stålplade fabrikeret i bakke, eller kan være varmgalvaniseret efter fabrikation. Når en galvaniseret bakke skæres til længden i feltet, sædvanligvis snitfladen vil blive malet med en zink-rige forbindelse at beskytte metallet mod korrosion.

Brændbart kabel jakker fange på brand-og kabel brande kan således spredes langs en kabelbakke i en struktur. Det er nemt forebygges gennem brug af brandhæmmende kabel jakker, eller brandsikring coatings til installerede kabler. Tunge belægninger eller lange brand-stop kan kræve justering af kabel nuværende ratings, da sådanne brandsikring foranstaltninger kan reducere varmeafledning af installerede kabler.

Regelmæssig rengøring er vigtigt for sikkerheden, da kabelbakker ofte er installeret i svært tilgængelige steder. Brændbart støv og rod kan ophobes, hvis bakkerne ikke bliver rutinemæssigt kontrolleret og holdes rene. Plast og glasfiber armeret plast kabelbakker er brændbart, effekten mindskes ved brug af et brandhæmmende middel eller brandsikring.


Siltec – Trådkabelbakker i rustfrit stål


08.dec 2020


SILTEC kabelbakker er udviklet med henblik på optimal funktion. Vi har specialiseret os i produktion af kabelbakker, der gør det nemmere at bruge kabler og rør, og giver let adgang til rengøring og varmeafgivelse.

Vores kabelbakker har et åbent design, der forhindrer ophobning af støv og reducerer opvarmningen af kablerne og rør, hvorved spredning af bakterier reduceres. Vi leverer et bredt program af kabelbakker og ophængningsmuligheder til mange formål.
Ring til os, hvis du har spørgsmål. Læs mere om kabelbakker fra Siltec


Legrand tilbyder kabelbakkeserien P31


01.sep 2020


Further, Faster, Easier.
- Nem installation med MFA kabelbakke med autosamling

MFA er en del af kabelbakkeserien P31. Den har en unik funktion, som gør, at kabelbakkerne samles med ét klik og uden skruer, bolte, samlestykker eller andet tilbehør - og helt uden brug af værktøj.

Se brochure her


Legrand Scandinavia – Spar installationstid med P31


25.maj 2020


P31 er den nye serie af kabelbakker, der gør installationer nemmere og hurtigere – og det er særligt takket være en forstærket perforering og en nem montering. P31-serien har kabelbakker og tilbehør, der passer til alle typer opgaver og i alle slags miljøer.

Vil du vide mere? Besøg vores hjemmeside og download produktkataloget her


Schneider Electric – Nye kabelbakker til fiberoptiske kabler i datacentre
Schneider Electric klar med nyt sortiment af kabelbakker i stål, udviklet specielt til optiske fiberkabler

Kravene til verdens datacentre vokser konstant. Fleksibilitet, skalerbarhed og oppetid er altafgørende, og det kræver en gennemtænkt og fremtidssikret infrastruktur.

Derfor introducerer Schneider Electric en ny serie kabelbakker af meget høj kvalitet, som imødekommer datacentrenes behov for optimale føringsveje til optiske fiberkabler, både nu og i fremtiden.

Lang levetid og optimal beskyttelse

Kabelbakkerne er udført i stål for at sikre lang levetid og optimal beskyttelse og skærmning af fiberkablerne. Sortimentet byder også på et stort udvalg af tilbehør, der er gennemtænkt til mindste detalje.

"Hele sortimentet er udviklet specielt til fiberoptiske kabler i datacentre og supplerer vores eksisterende udvalg af føringsveje til datacentre i form af kabelbakker, stiger, gitterbakker og strømskinner", siger Henrik Pedersen, produktchef hos Schneider Electric Danmark.

Han tilføjer, at målet er at gøre det nemt for datacenterejere, rådgivere og installatører at bygge datacentre, hvor infrastrukturen understøtter lynhurtig skalering og tilpasninger i installationen.

"Et godt eksempel er, at meget af tilbehøret kan monteres helt uden brug af værktøj. Det sparer tid og gør det nemt at tilpasse installationen eller udvide med nye drop-offs på et senere tidspunkt", siger Henrik Pedersen.

Kabelbakkerne er ekstra robuste og designet, så de kan monteres med minimalt behov for ophængning - også over længere afstande.