Gulvvarme

Gulvvarme - Gulvvarme i betongulv med fliser er den mest optimale løsning. Betonen og fliserne kan klare kraftig opvarmning, uden at materialet tager skade af varmen. Ulempen ved gulvvarme i et betongulv er, at det tager længere tid at regulere varmen. Gulvvarme-beregningsprogram, se her - Formler, formelsamlinger og teknisk viden    

Leverandører af og viden om gulvvarme:


Dansk Elgulvvarme

Tlf.: 28 72 87 61
E-mail: salg@dansk-elgulvvarme.dk

www.dansk-elgulvvarme.dk

Kompetencer: El-gulvvarme, gulvvarme, gulvvarmesystemer, varmekabler, spejlvarme, termostater

Læs mere om Dansk Elgulvvarme


Dansk Varmekabel A/S

Lundagervej 102
8722 Hedensted
Tlf.: +45 7675 8030
E-mail: info@handyheat.net

www.handyheat.net

Kompetencer: El-Gulvvarme, Gulvvarmesystemer, Industrivarme, Spejlvarme, Varmefolie, Termoswitche, Termostater for El-Gulvvarme, Varmekabler, Silikonevarmeelementer, Dimensionering af El-tracing onshore / offshore, varmetabsberegning, fremstilling af specialvarmekabler i henhold til kundeønske

Læs mere om Dansk Varmekabel A/S


HEATCOM A/S

Korsholm Allé 14
5500 Middelfart
Telf.: +45 63 41 77 77
E-mail sales@heatcom.dk

www.heatcom.dk

Kompetencer: El-gulvvarme, varmekabler, varmemåtter, frostsikringer, termostater, spejlvarme

Læs mere om HEATCOM A/S


JEVI A/S


Godthåbsvej 7
7100 Vejle
Telf.: 75 83 02 11
E-mail: jevi@jevi.dk

www.jevi.dk

Kompetencer: Varmelegemer, Rørvarmelegemer, Elpatroner, Varmepatroner, Varmeblæsere, Kanalvarmeflader, Anti-kondens varmere, Silikonekabler, Selvregulerende varmekabler, Termostater

Læs mere om JEVI A/S


Kronospan ApS

Fabriksvej 2, Pindstrup
8550 Ryomgaard
Telf.: .: 89 74 74 74
E-mail: novopan@novopan.dk

www.novopan.dk

Kompetencer: Gulvvarme, gulvplader til gulvvarme, klimagulve

Læs mere om Kronospan ApS


SAN Electro Heat a/s

Gillelejevej 30B
3230 Græsted
Tlf.: 48 39 88 88
E-mail: info@san-as.com

www.san-as.com

Kompetencer: El-varme, el varme, elvarme, Elektriske Heatere, Varmelegemer, Varmepatroner, Værktøjsvarmepatroner, Varmeblæsere, Gennemstrømsvarmere, Belastningsmodstande, Varmekabler, Varmemåtter og -tæpper, Antikondensvarmere, Belysning, Ventilation, Termostater og Styring, Koblingsbokse, Ex Applikationer, Jernbanesystemer, Industriovne, Kirkeovne, Radiatorer, Håndklædetørrere

Læs mere om San Electro Heat A/S


Selandia Lækagesporing

Østerled 6
4300 Holbæk
Tlf.: 70 70 19 15
Email: info@70701915.dk

www.selandialaekagesporing.dk

Kompetencer: Lækagesporinger, Lækagesporing på alle former for skjulte rør, ledningslokalisering, spindelsøgning, fejlfinding på el gulvvarme, påvisning af gulvvarmeslanger, rørtætning med mere

Læs mere om Selandia Lækagesporing


Sundolitt A/S

Krog Skolevej 3
7190 Billund
Tlf.: 70 11 10 20
E-mail: sundolitt.kundeservice@sundolitt.com

www.sundolitt.com/da

Kompetencer: Radon, radonspærre, radonsikring, perler, vintermåtter, pladeprodukter, EPS isolering, XPS isolering, trinlydplade, fundering, gulve, gulvvarme, vægge, kældervægge, hulmursisolering, tage, anlæg og let fyld

Læs mere om Sundolitt A/S


Pettinaroli – når kvalitet, design og god service afgør valget


18.sep 2021


Design blev den faktor, der landede en stor leverance af styringssystemer til gulvvarme for Pettinaroli. Installatøren fik andre fordele med i købet.

Mange faktorer skal gå op i en højere enhed, når der skal vælges teknikkomponenter til byggeprojekter. Bygherren kigger på funktion, design og brugervenlighed, mens installatøren prioriterer monteringsvenlighed, pålidelig logistik, konkurrencedygtighed og service i form af let tilgængelig support.

Opmærksomhed på detaljer

Det fik Star VVS til at vælge Pettinaroli, da installationsvirksomheden med afdelinger i Odense og Esbjerg skulle vælge materiel til gulvvarmeinstallationerne i lejlighedskomplekset Kolding Sky. Bygningen med 98 lejligheder er designet i en stringent og udpræget nordisk stil med opmærksomhed på enhver detalje.

Det betød bl.a., at et oprindelig valgt styresystem blev bortdømt af bygherren, fordi betjeningsenheden – den eneste umiddelbart synlige del af installationen – ikke levede op til en ambition om harmoni mellem det indre og det ydre i den 19 etager høje bygning. Det gjorde til gengæld Pettinarolis trådløse styresystem COMFORT IP.

Pakket til hver enkelt lejlighed

Ud over at have fundet et system, der gjorde bygherren tilfreds, glæder afdelingsleder Dennis Ernst fra Star VVS sig over, at Pettinaroli kunne levere styresystemerne indkodet og specifikt pakket til hver enkelt lejlighed.

”Med et så stort projekt ligger der en stor tidsbesparelse i at få leveret styresystemer, der er indkodet i forvejen, og præcist pakket og leveret. Det er også med til at reducere risikoen for fejl,” fortæller Dennis Ernst.

Opdelte leverancer løste lagerproblem

Gulvvarmekomponenterne fra Pettinaroli blev yderligere leveret i pakker til ca. 20 lejligheder ad gangen, så Star VVS havde mulighed for at opbevare dem på den begrænsede lagerplads, der er til rådighed på store byggepladser som Kolding Sky.

Ud over kvalitetskomponenter og -systemer er et højt vidensniveau og effektive, fleksible leveringskoncepter blevet afgørende for installationsbranchen. Det konstaterer Peter Bæksted, salgskonsulent hos Pettinaroli Danmark, der ud over hjemmemarkedet betjener 16 nordeuropæiske markeder.

Kender installatørernes udfordringer

Peter Bæksted er selv tidligere vvs-tekniker og kender de praktiske og tekniske udfordringer ude på byggepladserne. Derfor tilbringer han også en stor del af sin tid her i dialog med installatører om løsninger. På Kolding Sky-projektet har Peter Bækgaard bl.a. hjulpet med finjustering af styresystemerne. Han ser en udvikling, hvor entydigt fokus på produktpris bliver afløst af et mere nuanceret billede.

”Man skal stadig være konkurrencedygtig, men logistik og service har høj prioritet for installationsbranchen, og det er der gode grunde til. Når en installatør eller entreprenør ikke tjener penge på en opgave, er det fordi, noget er kørt skævt, og montørerne f.eks. står og venter, fordi de mangler komponenter,” siger Peter Bæksted.

Udvikler løsninger der sparer tid

Pettinaroli arbejder løbende på at udvikle sine services for at gøre det lettere og hurtigere for installatørerne at løse deres opgaver. I et andet aktuelt byggeprojekt, Dalstrøget i Odense med 43 boliger, leverer Pettinaroli specialkonfigurerede og færdigmonterede bundmoduler til gulvvarme og brugsvand. Det betyder, at montørerne kan gå direkte i gang med at tilsluttede.


IMI Hydronic – Dynamisk gulvvarmeløsning med Multibox Eclipse K-RTL
IMI Hydronic Engineering lancerer ny version af deres kendte Multibox. Du kender den tyske kvalitet fra IMI-Heimeier og kan derfor godt allerede nu se frem til deres nye dynamiske gulvvarmeløsning.

Slut med komplicerede beregninger
Med flowregulatoren bliver den justerede vandmængde aldrig overskredet. Multibox Eclipse K-RTL har både returtemperaturbegrænser (RTL) og rumtemperaturføler, hvilket gør den til den komplette helhedsløsning. RTL forhindrer at den indstillede returtemperatur ikke bliver overskredet – og dét helt uden elektrisk tilslutning. Multibox Eclipse K-RTL er fleksibel da den kan monteres på alle vægtyper.

Slutbrugeren vælger tysk kvalitet
Multibox Eclipse K-RTL produceres på den tyske fabrik Erwitte, hvor kvalitet altid er på det absolut højeste niveau. Med Multibox Eclipse K-RTL bliver flow begrænset inden for ventilens arbejdsområde, og netop pga. den dynamiske ventil er støjgener minimeret. Ventilen er perfekt til renoveringer hvor der er usikkerhed om tryk, da den har en reguleringsevne uden sidestykke. Den robuste konstruktion gør, at du kan stole på den år efter år. Derfor er produkter fra IMI Hydronic Engineering også blandt kundernes absolutte favorit.


Uponor – Ny intelligent gulvvarme med højeste komfort i klassisk Nordsjælland-villa
Smatrix Pulse har app-styring af indeklimaet på de over 500 m2, hvor en totalrenovering, der, udover gulvvarmesystem, også omfatter alle brugsvandsinstallationer, nu er helt korrosionsfrie.

Der skal en helt særlig håndværksmæssig indsats til, når en palælignende villa på mellem 500 og 600 m2 fra 1882 skal totalrenoveres – blandt andet med udskiftning af samtlige installationer til varme, brugsvand og naturgas.

– Bygherre går ikke på kompromis med sit ønske om at bringe villaen tilbage til sit oprindelige udseende, fortæller direktør Bo Nørring Nielsen fra Brdr. Jensen VVS, der udfører såvel det udvendige som det indvendige arbejde for NHH-Service A/S, som har hovedentreprisen.

– Projektet er spændende, selv om vi hele tiden oplever udfordringer på grund af bygningens alder og konstruktion. Vi vil jo gerne vise, hvad vi kan og levere kvalitet helt ned i detaljen.

Nye installationer i klassiske rammer
Brdr. Jensens første opgave på villaen var et komplet nyt skifertag med kobberinddækninger – et af den 100 år gamle virksomheds specialer. Nu er stilladset kommet ned, og det indvendige arbejde er gået i gang. Her er gulvvarmekonstruktionen Tignum 17 fra Uponor valgt til alle etager, undtagen den nederste. Der skal udlægges over 2,7 km varmeslanger til etablering af 34 varmezoner mod normalt 8:

– Kontrolsystemet til styring af gulvvarmen er det nye Smatrix Pulse fra Uponor. Systemet er intelligent styret og indregulerer sig selv. Det er en vigtig fordel, og samtidig er rumfølerne små og elegante, så de passer godt til ejendommens stil, forklarer Bo Nielsen.

– Selve installationen er enkel og sker efter et modulopbygget system, hvor en app guider vores montører trin-for-trin, blandt andet med en instruktionsvideo.

App-styring af indeklimaet
Fordelen ved Uponor Smatrix Pulse er, at systemet regulerer varmemængden såvel dynamisk som automatisk. Samtidig kan indeklimaet styres fra en smartphone, uanset hvor brugeren befinder sig. Anlægget kan også stemmestyres og integreres med andre Smart Home enheder i boligen.

– Resultatet er en brugeroplevelse med fuld kontrol fra hvor som helst, så man altid er sikker på at komme hjem til en bolig med behagelige temperaturer, fortæller konsulent Kim Henckel fra Uponor VVS. – For med app’en er det let at styre temperaturen i alle rum. Man kan oprette komfortzoner og spare energi ved at vælge Eco-indstillingen, når man ikke er hjemme.

Disse fordele betyder, at Smatrix Pulse kan give energibesparelser på op til 20% – og komforten øges uden manuel indregulering. Den sker 100% automatisk med 25% hurtigere reaktionstid.

Renovering i stor skala
Renoveringen af villaen på omfatter blandt andet tre badeværelser og et toiletrum, et stort køkken og et tekøkken:

– Vores montører Thomas Sørensen og Hans Flauenskjold udfører en komplet udskiftning, så alle installationer, også faldstammer og ventilation, bliver nye. Helt ude fra vandstikket og gasstikket i vejen. Alt leveres af Uponor og er korrosionsfrit i enten plast eller rustfri, siger Bo Nielsen fra Brdr. Jensen VVS.

100 år med tradition for kvalitet
– At få lov til at arbejde med at forny en så klassisk ejendom matcher på mange måder vores 100-årige historie, som vi markerer ved jubilæet i juni måned, siger Bo Nielsen.

C. Torp Jensen grundlagde virksomheden på Hjortekærsvej 180, hvor firmaet har ligget siden. Hans sønner, brødrene Aage og Christian Jensen, gjorde for alvor firmaet til en succes i perioden frem til 1984, hvor Franz Schwab tog over og skabte virksomheden stærkeste kendetegn: Et ord er et ord, og en aftale, den holder man!

– I dag er vi et kompetent VVS- og kloakfirma, hvor kunden møder en bred ekspertise og en stabil medarbejderstab, siger Bo Nielsen, som købte Brdr. Jensen VVS i 2016 og nu udgør ejerkredsen sammen med entrepriseleder Lennart Hamalainen og kloakmester André Tvenstrup.


Uponor – Færdige moduler til teknikskakte sikrer hurtigt og præcist installationsarbejde i Teglværksbyen
Præfabrikerede løsninger fra Uponor VVS til 187 boliger

Teglværksbyen i København SV bygges i flere etaper af FB Gruppen A/S. "Lige nu opføres 105 boliger til Heimstaden – samt 82 familie- og ungdomsboliger til AKB København v. KAB, hvor vi har monteret moduler i teknikskaktene i samtlige boliger", fortæller direktør Steen Almsgaard fra GL VVS a-s.

"Fordelene er klare, fordi det hele er præfabrikeret fra Uponor VVS. I hver bolig er der en teknikskakt, hvor vi har rørene stående på bagvæggen, og så monterer man gulvvarmemodulerne udenpå. Det gør løsningen langt mere pladsbesparende og kompakt, end vi selv kunne udføre den. Tidligere stod vi og samlede det hele på stedet. Nu bliver installationen både pænere og mere stabil, fordi vi får en færdig fabriksløsning".

Produceret specielt til projektet

"Modulerne til teknikskaktene får vi produceret specielt til projektet. Uponor er medprojekterende, så vi taler med deres konsulent, leverer nogle skakttegninger og finder frem til, hvad der kan lade sig gøre. Om det skal være en væghængt løsning – det foretrækker vi normalt – eller en gulvstillet model", forklarer Steen Almsgaard.

"Vi kan få næsten alt til teknikskaktene. I dette projekt har vi gulvvarme på, mens det i andre er radiatorvarme, hvor der sidder en manifold med afgange ud til de forskellige radiatorer. Det betyder meget, at vi fra projekt til projekt kan få designet vores egne moduler til teknikskakte. Dette projekt er relativt stort, men kommer vi med for eksempel 30 boliger, får vi den samme service".

Færdigisolerede efter DS 452

Uponors moduler til teknikskakte leveres færdigisolerede, hvor GL VVS tidligere har haft udfordringer med at få isoleret modulerne: "I dag skal den tekniske isolering leve op til standarden DS 452, og når tingene er udført så kompakt som i en teknikskakt, kan det være svært for isolatøren at lave et pænt og ordentligt stykke arbejde. Det ville tage cirka 3 timer pr. skakt, så det er en stor fordel, at vi nu får det præfabrikeret".

Q&E systemet har også sparet arbejde: "Du stopper bare rørene ned i samlingerne og skal ikke skrue eller spænde for at få det tæt", fortæller montør Thomas Hansen, GL VVS. "En anden fordel er funktionen med udvidelse af pexrør, for eksempel med vand fra køkkenet eller badeværelset og ud til fordeler-rørene i skakten. De udvides med en maskine og kan så proppes op over studsen. Der er ikke brug for støttebøsninger eller andet – og det er et plus".

"Uponor har lånt os specialværktøj og udstyr, så vi kan arbejde hurtigere. Blandt andet udrullerværktøj, så én mand kan lægge gulvvarme". 

FB Gruppen A/S er projektudvikler og Ingcon A/S har projekt- og byggeledelsen på Teglværksbyens 4. etape, der omfatter ca. 13.100 m2 samt udenoms arealer – og forventes at stå klar inden udgangen af 2019.


Wavin – Ny styreenhed til Wavin’s gulvvarmeserie AHC 9000
En styreenhed til 1-2 kredse fuldender Wavin's AHC 9000 gulvvarmesystem, så alle elementer nu leveres inden for samme serie

Den lille nye styreenhed er et solidt supplement i den stærke AHC 9000 serie. Serien består af alle elementer til gulvvarmeinstallationen herunder rumtermostater, telestater, magnetkontakter samt eksterne antenner og temperaturfølere.

AHC 9000 styreenheden 1-2 kredse er tiltænkt projekter, hvor der kun installeres gulvvarme i 1 eller 2 rum, eller hvor der skal installeres gulvvarme i større rum, der kræver 2 kredse.

Med tilføjelsen af en mindre styreenhed kan AHC 9000 serien anvendes til alle typer gulvvarmeprojekter


Pettinaroli – NYT avanceret gulvarmesystem til SmartHomes
Pettinaroli’s nyeste gulvvarmesystem, COMFORT IP, har fokus på komfort, sikkerhed og effektivitet. Systemet kan både anvendes som et stand-alone system uden netopkobling men stadig med en høj grad af komfort, men kan samtidig også udbygges til at være et af markedets mest avanceret SmartHome-systemer

COMFORT IP – fra et simpelt til et avanceret, fremtidssikret system!

COMFORT IP består af to trådløse styringer i 230V med hhv. 6 og 10 zoner. Dertil hører en digital og en analog rumtermostat samt de energirigtige telestater med et effektforbrug på kun 1W. COMFORT IP giver en simpel og nem løsning, som mange steder vil opfylde de krav kunden har til gulvvarme. Systemet yder den optimale komfort, og det er enkelt at anvende i dagligdagen.

Ønsker man at gøre brug af COMFORT IP’s fulde potentiale, kan man tilkøbe et access point, så styreboksen kan kobles til internettet. Dermed kan gulvvarmesystemet styres direkte fra din smartphone via en gratis app ”ALPHA IP”, som både findes i iOS og Android.

Har man anskaffet sig COMFORT IP gulvvarmestyresystem samt access pointet, er der ikke langt til at have et komplet SmartHome-system. COMFORT IP-familien består af en lang række komponenter, som nemt kan integreres og styres via app’en; komponenter såsom radiatortermostat, vindues-/dørkontakt, gulvtemperaturføler, komme/gå kontakt, alamsystemer, lysregulering mm. - komponenter som ”snakker” sammen for at optimere energiforbruget og sikkerheden i hjemmet. Åbnes et vindue, sænkes varmen i gulvvarmen og på radiatortermostaten, og alarmsystemet siger til, hvis en dør er åben osv.

COMFORT IP – et komplet system, som kan opfylde ønsker lige fra simpel rumopvarmning/køling til avanceret indeklimakomfort, sikkerhed og lysregulering i dit hjem.

COMFORT IP - modulerende styresystem.

Den modulerende styring fordeler energien perfekt over alle varmezoner og sikrer dermed, at alle rum opvarmes på samme tid og sikrer høj komfort ved at minimere temperatursvingningerne i de enkelte rum.

Det modulerende princip eliminerer næsten totalt behovet for indregulering og kombineret med styringens evne til ”lastfordeling”, som også indeholder en intelligent selvlærende funktionalitet, lærer COMFORT IP hurtigt husets rum at kende og ved præcist, hvor meget varme der skal bruges i rummene. Denne intelligente styring sparer op til 22% energi og kræver samtidig mindre pumpe- og fordelerrørskapacitet.

COMFORT IP – Simpelt og avanceret på samme tid


Nu er det lettere at fjernstyre gulvvarme og køling
Ny teknologi fra Uponor gør det enkelt og energibesparende at fjernbetjene indeklimaet fra en smartphone, tablet eller pc
Der er fart på udviklingen af nye teknologier, der sparer på energien og giver et mere komfortabelt indeklima. Uponor lancerer nu fjernstyringen U@home - YouAtHome - til de mange tusinde boliger, der har virksomhedens løsninger til gulvvarme og køling. Både overvågning og styring Ved at bruge U@home på en smartphone, tablet eller pc kan man både overvåge og styre indeklimaet i sin bolig - uanset om man er hjemme, på arbejde, forretningsrejse eller af sted på ferie. Hvad er status for temperatur og energiforbrug? Fungerer gulvvarme og køling perfekt? Ønsker du at spare energi ved at skrue ned, skifte til "Ude" eller "Eco mode"? Eller skal anlægget fortsætte i sin normaltilstand? Det hele står enkelt og overskueligt på skærmen - og er let at styre døgnet rundt. Så enkelt fungerer det Man skal ikke være tekniker for at få fuldt udbytte af Uponors nye system. Der kobles ganske enkelt en lille kommunikationsbox på boligens anlæg til gulvvarme/køling. Herefter er det let at hente den nye U@home app ned på smartphone eller tablet og gå i gang. Man kan også bruge en pc til at fjernbetjene sit anlæg ved at logge ind på www.uponor.dk/vvs/U@home og følge vejledningen. U@home fjernstyringen er gratis i de første 12 måneder og fås med rabat på abonnementet ved installering inden 31.12.2015. Leveres af VVS-installatører over hele landet. Uponor henviser til nærmeste forhandler på tlf 43 26 34 00.