Farvestoffer og pigmenter

Farvestoffer og pigmenter

Pigmenterne ligner farvestoffer, da de også er ansvarlige for farve. Men forskellen ligger i, hvordan de interagerer med det materiale, de påføres. Pigmenterne er normalt uopløselige i opløsningsmidler som vand og danner små partikler, der kan blive spredt i et materiale, såsom maling eller blæk. Pigmenterne ændrer farven på et materiale ved at absorbere visse bølgelængder af lys og reflektere andre, hvilket resulterer i den farve, vi ser.

Leverandører af Farvestoffer og pigmenter:

Borup Kemi I/S

Bækgårdsvej 53
4140 Borup
Tlf.: 57 56 00 20
E-mail: kontakt@borupkemi.dk

www.borupkemi.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Plastsnedkeriet ApS

Thrigesvej 12
8600 Silkeborg
Tlf.: 86 82 50 01
E-mail: mail@plastsnedkeriet.dk

www.plastsnedkeriet.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

RAMCON

Bregnerødvej 132
3460 Birkerød
Tlf.: 45 94 20 00
E-mail: ramcon@ramcon.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Würth Industri Danmark A/S

Merkurvej 5
6000 Kolding
Tlf.: 73 20 73 20
E-mail: salg@wuerthindustri.dk

www.wuerthindustri.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Pigmenter bruges ofte til at farve malinger, blæk, kosmetik og farvestoffer, der bruges i kunstneriske sammenhænge. De giver også farve til levende organismer, som jeg tidligere nævnte i mit tidligere svar.

Så kort sagt: Farvestofferne er opløselige kemiske forbindelser, der bruges til at tilføje farve til forskellige materialer, mens pigmenter er uopløselige partikler, der ændrer farven på materialer ved at absorbere og reflektere lys.

Farvestofferne anvendes ofte i væsker, mens pigmenter er typisk i fast form. Pigmenter kan variere i størrelse og form, hvilket påvirker farve og egenskaber. Farvestofferne kan være transparente eller gennemsigtige, mens pigmenter er ofte uigennemsigtige. Pigmenter bruges bredt i malinger, farver og trykfarver, mens farvestoffer anvendes i tekstiler, fødevarer og kosmetik. De spiller en vigtig rolle i at tilføje farve og æstetik til forskellige produkter og materialer.

Stofferne kan have forskellige kemiske strukturer og egenskaber, mens pigmenter kan variere i partikelstørrelse og form. Farvestofferne kan også være mere modtagelige for blegning eller ændringer over tid sammenlignet med pigmenter. Pigmenterne kan være mere holdbare og modstandsdygtige over for miljømæssige påvirkninger. De spiller begge en central rolle i kunstneriske og industrielle processer, hvor farve er afgørende.

Cookie-indstillinger