Galvaniseringskemikalier

Galvaniseringskemikalier

Galvanisering er en proces, hvor et metalbelægning påføres en genstand for at beskytte den mod korrosion eller for at ændre dens udseende. Galvanisering kan udføres ved elektrolytisk deposition eller ved at påføre en kemisk belægning. Galvaniseringskemikalier er de kemiske forbindelser, der bruges i disse processer for at facilitere dannelse af belægningen. Kemikalieresistens – Vælg mellem flere hundrede forskellige kemikalier – find programmet her – Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af Galvaniseringskemikalier:

Borup Kemi I/S

Bækgårdsvej 53
4140 Borup
Tlf.: 57 56 00 20
E-mail: kontakt@borupkemi.dk

www.borupkemi.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

  1. Zinkforbindelser: Zink anvendes ofte som belægning for at beskytte stål og andre metaller mod korrosion. Zink kan påføres ved elektrogalvanisering, hvor en genstand nedsænkes i en elektrolytisk opløsning af zinksalte, og en strøm påføres for at få zinken til at binde sig til overfladen af genstanden.
  2. Cyanidbaserede kemikalier: I nogle galvaniseringsmetoder, som f.eks. alkalisk cyanidgalvanisering, anvendes cyanidbaserede elektrolytter. Cyanidforbindelser hjælper med at opretholde en passende elektrolytkonduktivitet og understøtter aflejringen af ​​metallet på overfladen.
  3. Chromater: Efter påføring af zinkbelægningen kan der påføres et lag af chromater for at forbedre korrosionsbeskyttelsen og give en attraktiv overfladefinish. Chromater hjælper med at danne en beskyttende overflade, der modstår korrosion.
  4. Passivering: I rustfrit stål-galvanisering anvendes passiveringsmidler til at danne en tynd oxidfilm på overfladen af ​​metallet. Dette forbedrer rustmodstanden og æstetikken af ​​rustfrit stål.
  5. Koboltforbindelser: I nogle galvaniseringsprocesser, såsom koboltbelægning, anvendes koboltforbindelser som en del af elektrolytten for at opnå belægning af kobolt på overfladen.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at nogle af de anvendte kemikalier i galvaniseringsprocesser kan være giftige eller farlige for miljøet. Derfor er korrekt håndtering, affaldshåndtering og overholdelse af sikkerhedsprocedurer afgørende for at minimere risikoen for skader på arbejdstagere og miljøet.

Cookie-indstillinger