Terpentin

Terpentin

Terpentin, også kendt som mineralsk terpentin eller opløsningsmiddel, er en klart farveløs væske, der udvindes fra harpiks af forskellige nåletræstræer. Det er en naturlig kilde til opløsningsmidler og bruges i forskellige applikationer som maling, lakker, rengøringsmidler, medicin og mere. Terpentin består af en blanding af forskellige kemiske forbindelser, herunder terpener.. Kemikalieresistens – Vælg mellem flere hundrede forskellige kemikalier – find programmet her – Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af Terpentin:

Borup Kemi I/S

Bækgårdsvej 53
4140 Borup
Tlf.: 57 56 00 20
E-mail: kontakt@borupkemi.dk

www.borupkemi.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

RAMCON

Bregnerødvej 132
3460 Birkerød
Tlf.: 45 94 20 00
E-mail: ramcon@ramcon.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

  1. Maling og lak: Terpentinen bruges som fortyndingsmiddel for oliemaling, lakker og malingsprodukter. Det gør malingen mere flydende og letter påføring.
  2. Rengøring: Terpentinen bruges som opløsningsmiddel til rengøring af malerpensler og maleudstyr. Det kan også bruges til fjernelse af nogle typer pletter på tekstiler og overflader.
  3. Medicinsk brug: Terpentin kan anvendes i traditionel medicin og naturmedicin. Det bruges undertiden i terapeutiske olier eller salver, selvom brugen skal ske med forsigtighed og under vejledning fra fagfolk.

Kemisk sammensætning:

  • Terpentinen består hovedsageligt af en blanding af kemiske forbindelser kendt som terpener, der findes naturligt i harpiks fra nåletræstræer som fyrretræer, graner og fyrretræer.
  • Terpener kan variere i sammensætning afhængigt af trætypen og ekstraktionsmetoden.

Fordele og overvejelser:

  • Terpentinen har evnen til at opløse fedtstoffer og oliemalinger, hvilket gør det nyttigt som rengøringsmiddel.
  • Brug af terpentinen bør udføres med omhu og i godt ventilerede områder, da dampe kan være giftige og irriterende for åndedrætsorganerne og huden.
  • Der er alternative opløsningsmidler på markedet, der anses for mere miljøvenlige og mindre skadelige, såsom mineralsk terpentin.

På grund af de potentielle sundhedsrisici og miljømæssige bekymringer ved brug af terpentinen, anbefales det at overveje alternativer og anvende det med passende sikkerhedsforanstaltninger og i overensstemmelse med lokale retningslinjer.

Cookie-indstillinger