Båndslibning

Båndslibning er en bearbejdningsmetode, der bruger en roterende slibende bånd til at fjerne materiale fra overfladen af et arbejdsstykke. Denne metode anvendes til at opnå en jævn overfladefinish, fjerne uregelmæssigheder, afgrate kanter eller forme arbejdsstykket til den ønskede form..

Leverandører af og viden om båndslibning:

Karlslunde Metalsliberi A/S

kms

Notgangen 5A & 5B
2690 Karlslunde
Telf.: 46 15 58 16
E-mail: kms@k-m-s.dk

www.k-m-s.dk

Læs mere omKarlslunde Metalsliberi A/S og se den fulde firmaprofi

Mekoprint A/S

Hermesvej 2
9530 Støvring
Telf.: 99 36 56 00
E-mail: info@mekoprint.dk

www.mekoprint.dk

Læs mere omMekoprint A/S og se den fulde firmaprofi

OSG Scandinavia a/s


Langebjergvænget 16
4000 Roskilde
Tlf.: 46 75 65 55
E-mail: osg@osg-scandinavia.com

web

Læs mere omOSG Scandinavia a/s og se den fulde firmaprofi

Saint-Gobain Abrasives A/S

Dybendalsvænget 2
2630 Taastrup
Telf.: 46 75 52 44

www.saint-gobain.dk/abrasives-dk

Læs mere omSaint-Gobain Abrasives A/S og se den fulde firmaprofi

Tyrolit A/S

Herstedøstervej 21, 2.sal
2600 Glostrup
Tlf.: 43 55 74 00
E-mail: order-dk@tyrolit.com

web

Læs mere omTyrolit A/S og se den fulde firmaprofi


Mere viden om båndslibning:

Båndslibning udføres ved hjælp af en maskine kaldet en båndsliber, der har en motor, som driver et kontinuerligt bevægende slibebånd. Slibebåndet er normalt fremstillet af et robust og holdbart materiale som sandpapir eller slibende klæbemiddel. Båndsliberen kan have forskellige bredder og typer af slibebånd, der kan vælges efter den specifikke applikation.

Processen med båndslibning indebærer at føre arbejdsstykket mod det bevægende slibebånd med passende tryk og bevægelse. Dette kan ske manuelt ved at håndtere arbejdsstykket eller ved hjælp af automatiserede maskiner, der fører arbejdsstykket gennem båndsliberen.

Fordelene ved båndslibning inkluderer:

  1. Hurtig fjernelse af materiale: Båndslibning er en effektiv metode til hurtigt at fjerne materiale fra overfladen af et arbejdsstykke. Dette gør det ideelt til at reducere materialeoverskud eller fjerne ru overflader.
  2. Jævn overfladefinish: Båndslibning resulterer ofte i en jævn og ensartet overfladefinish på arbejdsstykket. Det kan fjerne uregelmæssigheder som ujævnheder, ruheder eller mærker fra tidligere bearbejdning.
  3. Fleksibilitet: Båndslibning kan udføres på forskellige typer materialer, herunder metal, træ, plastik og keramik. Den kan tilpasses til forskellige former og størrelser af arbejdsstykker.

Båndslibning anvendes inden for forskellige industrier og applikationer, herunder metalbearbejdning, træbearbejdning, møbelproduktion, bilindustrien og meget mere. Det er en alsidig metode til at opnå præcise dimensioner og ønskede overfladefinisher på forskellige materialer.

Cookie-indstillinger