Blindnitter

Nitning med blindnitter er en langt mere enkel metode, og derfor anvendes denne i betydeligt større udstrækning. Blindnitten er en rørnitte, som kan nittes fra en side uden modhold, idet der inden i røret findes en nittestift, som antrækkes med en særlig tang.

Leverandører af og viden om blindnitter:


HVACgrossisten A/S

Industrivej 8
6560 Sommersted
Tlf.: 31571385
E-mail: info@hvacgrossisten.dk

www.hvacgrossisten.dk

Kompetencer: Blindnitter, Brandlukning, Fastgørelse, Håndværktøj, Teknisk isolering

Læs mere om HVACgrossisten A/S


Würth Industri Danmark A/S

Merkurvej 5
6000 Kolding
Tlf.: 73 20 73 20
E-mail: salg@wuerthindustri.dk

www.wuerthindustri.dk

Kompetencer: befæstelse, befæstigelse, nitter, blindnitter, Lean, produktionsoptimering, indkøbsoptimering, besparelser, reduktion i tidsforbrug, reduktion i vareforbrug, reduktion i spend, konsolidering, vending, kanban, automatisering, six sigma, kaizen, SCM, supply chain management, partnerskab, international partner, global leverandør, international leverandør, VMI, leverandørstyret lager, genbestilling, full service, tegningsvarer, special-befæstelse, duplex, super-duplex, Zinkflake, HDG, A2, A4, rustfri, DIN, NORM, ISO, PPE, værnemidler, forbrugsartikler, standardartikler, automatisk genopfyldning, Skruer, Bolte, møtrikker, skiver, handsker, sikkerhedsbriller, høreværn, masker, PPE

Læs mere om Würth Industri Danmark A/S


Mere viden om blindnitter:

Der fremstilles to typer: En åben og en lukket blindnitte. Begge typer fås i materialer som aluminium, stål, rustfast stål og kobber. Nittestiften kan være fremstillet af andet materiale end selve nitten, fx stål, rustfast stål, nikkel eller bronze.

Nittehullet bores normalt 0,1 mm større end skaftdiameteren.


TITGEMEYER præsenterer robotløsning til blindnitter på hi messen
En robotløsning til blindnitter, der sænker omkostningerne for danske virksomheder

Teknologien har for længst vundet indpas i vores arbejdsliv, og det har en af Danmarks førende industrivirksomheder taget konsekvensen af. TITGEMEYER Skandinavien har nemlig europapremiere på en robotløsning baseret på danske Universal Robots; moderne montageteknik til blindnitter, hvilket vil sænke omkostningerne og spare slidte håndværkerhænder hos landets virksomheder.

 

TITGEMEYER Skandinavien har på dette års Industrimesse i Herning i oktober europapremiere på en banebrydende robotløsning til montage af blindnitter – kaldet Riveting Robot. Robotten er baseret på en UR10 fra danske Universal Robots, og de robottilpassede komponenter til montage af blindnitter er udviklet og produceret på TITGEMEYER’s egen tjekkiske fabrik Rivetec, som fremstiller fuldautomatiske montageanlæg til bilindustrien.

”Mange virksomheder har et ønske om at sænke produktionsomkostningerne, men for små produktionsserier er ofte en hæmsko for, at det kan lade sig gøre. Med lanceringen af TITGEMEYER Riveting Robot, der kan bruges til blindnitter i alle materialer, hjælper vi virksomhederne med nemt at kunne omstille sig til nye opgaver – uden at omkostningerne løber løbsk,” fortæller direktør for Titgemeyer, Finn Kristiansen.

En fleksibel og samarbejdende ny kollega
Robotten fra Universal Robots er en standard UR10-version, som Titgemeyer har udbygget med teknisk udstyr i form af specialudviklede højkvalitetskomponenter, der sikrer stabil produktion. Robottens nittehoved kan udstyres med sensorer, der dokumenterer korrekt montage af alle blindnitter og stopper arbejdet, hvis montagen ikke er i orden. Riveting Robot er til blindnitter fra Ø2,4mm til Ø6,4mm i alle materialer.

 

”Riveting Robot er et spændende teknologisk indspark til industrien. Robotten er fleksibel og samarbejdende, og montøren kan vide sig sikker på, at arbejdet bliver udført korrekt ved hver eneste nitte,” siger Finn Kristiansen.

Robotløsningen vises frem fra TITGEMEYER’s stand J7148 på HI 2017 fra 3. til 5. oktober.

 


TITGEMEYER -…..Kontrol er bedre!
Sikker montering med TIOS® Control proceskontrol

Det gamle ordsprog siger at "tillid er godt, men kontrol er bedre", og det har aldrig været mere rigtigt end i dag, med stigende krav til kvalitetsdokumentation af produkter og produktionsprocesser. Med TIOS® Control med indbyggede sensorer for kraft og vej (bevægelse under komprimering), kan man dokumentere montage af blindnitter, kraftige konstruktionsnitter og låseringsbolte under montagen, så fejl undgås og den korrekte montage af hver eneste blindnitte kan bevises. Og det hele foregår uden at det tager et eneste sekund ekstra.

Kun de, som konsekvent dokumenterer produktionsprocesserne, uanset om man taler om bil- eller vindmølleindustrien, er helt sikre på, at der ikke kommer dyre og uventede "oplevelser". Hvis en forbindelse løsner sig på et produkt i bevægelse, sætter kun fantasien grænser for konsekvenserne. Forbindelser, hvis styrke ikke udnyttes fuldt ud under almindelig drift, viser først deres styrke under crash. For at forhindre fejl allerede under produktionsprocessen, er montage med proceskontrol ikke til at komme udenom.

Titgemeyer har udviklet TIOS® Control montageværktøj til blindnitter, nittemøtrikker, kraftige konstruktionsnitter og låseringsbolte, for at kunne dokumentere montagen af hvert eneste befæstelseselement. I værktøjet er indbygget sensorer for kraft og vej, hvormed det er muligt at tegne en kraft/vej kurve over komprimeringen af det enkelte element. Den målte kurve sammenlignes automatisk med montageforskriften, og operatøren får umiddelbart besked om montagen er i orden eller fejlbehæftet. Man kan vælge om data om hver enkelt montage skal lagres på en PC eller på virksomhedens netværk, eller om lysfyrets besked under montagen er den passende kvalitetsdokumentation.
TIOS® Control kan afsløre flere fejltyper under montagen som f.eks. forkert huldiameter, forkert størrelse blindnitte, kvalitetsproblem med blindnitten, emnerne i montagerne ikke ret sammenpressede, emne mangler i montagen. TIOS® Control er således også en god assistent for mindre trænede eller nye medarbejdere.

Ved udviklingen af TIOS® Control var formålet at udvikle værktøj, som kunne dokumentere kvaliteten af montagen, uden at operatøren skulle udføre ekstra operationer eller at montagen skulle ændres. Flere års anvendelse i den tyske bilindustri og i andre industrier med høje kvalitetskrav har bevist, at det er lykkedes.

Få TIOS® Control demonstreret af Titgemeyer på stand J7148 under HI-2015 i Herning eller kontakt www.titgemeyer.dk for mere information.

Spørgsmål i forbindelse med denne pressemeddelelse kan rettes til:
Finn Kristiansen
TITGEMEYER Skandinavien A/S
Telefon 43600966/20928010    l  Mail. fk@titgemeyer.dk