Honing

Honing er en finbearbejdningsproces inden for industrien. Honing anvendes primært til færdiggørelse af nøjagtige boringer som cylindre, men honing benyttes også til finbearbejdning af cylinderflader (udvendige).

Leverandører af og viden om honing:


Gromas Maskinfabrik A/S

Spobjergvej 3A
8220 Brabrand
Tlf.: +45 86247900
E-mail: gromas@gromas.dk

www.gromas.dk

Kompetencer: Bukning, CNC Drejning, CNC Fræsning, Glasblæsning, Honing, Klipning, Polering, Slibning, Spåntagning, Spåntagende bearbejdning, Svejsning

Læs mere om Gromas Maskinfabrik A/S


LEIF HARDING MADSEN


Haraldsborgvej 93
4000 Roskilde
Tlf.: 46 36 33 00
E-mail: leif.harding@mail.dk

www.lhmtools.dk

Kompetencer: Mikroskoper, stereolupper, hulfremstillingsværktøj, minicuttere, specialværktøj, honing, honere, hulbor, pincetter, lime, lakker, inspektionsspejle, doseringsudstyr, kabelbindere, opmærkning, arbejdslamper, kernebor og gevind, aerosoler, specialtænger, krogsæt, slibesvamp, piccolobørster, fræsere, tape, servietter, skruestik, blæsepistol, ankerspil

Læs mere om LEIF HARDING MADSEN


Mere viden om Honing:

Honing sker ved, at et værktøj bestående af en eller flere stav-formede slibesten, der er opspændt i en holder, føres frem og tilbage, samtidig med at det udfører en ret langsom roterende bevægelse.

Honing anvendes til finbearbejdning af nøjagtige boringer, så som hydrauliske cylindre og cylindre i forbrændingsmotore.

Ved honing kan man opnå overfladeruhed med en meget lille Ra værdi samt en meget fin rundhed og cylindrisitet.

Til store boringer anvendes et værktøj med to slibesten og to styreskinner, til mindre boringer en slibesten og en styreskinne.

Bearbejdningstillæg afhænger af overfladeruheden på boringen før honing ( se formel). Honeværktøjet har en roterende bevægelse (Vc= 60-70 m/min) og føres langsomt frem og tilbage gennem boringen. Under honeoperationen smørres der med en speciel honeolie.

Der findes specielle honemaskiner, men honing kan også foregå i drejebænk, søjleboremaskine eller med håndboremaskine.

Honing af udvendige aksler kan foretages med specialværktøj.