Plasmaskæring

Plasmaskæring kan benyttes til materialer som plast og metal. Stål kan skæres i godstykkelser på op til ca. 50 mm, og aluminium på op til ca. 200 mm. Til stålskæring anvendes alm. luft, mens man til andre materialer bruger brint eller argon. Til større godstykkelser anvendes flammeskæring, der er en forbrændingsproces. En fordel ved plasmaskæring er, at den høje skærehastighed giver lille opvarmning og derfor små formforandringer

Leverandører af og viden om plasmaskæring:


Anders Pedersen Maskin- & Specialfabrik A/S

Barrit Langgade 102
7150 Barrit
Tlf: 75 69 10 10
E-mail: snegl@ap-maskinfabrik.dk

www.ap-maskinfabrik.dk

Kompetencer: Transportsnegle, sneglevindinger, jordbor, plasma- og laserskæring

Læs mere om Anders Pedersen Maskin- & Specialfabrik A/S


GIPO Sp. z o.o.

Bohaterów Warszawy 35
75-211 Koszalin
Poland
Tlf.: +48 94 341 09 90
E-mail: Sgp@gipo.eu

web

Kompetencer: Rullebaner, Kædebaner, Robotceller, Spåntagning, Outsourcing, Konstruktion, Montage, Drejning, Fræsning, CNC, Laserskæring, Kantpresser, MIG Svejning, TIG svejsning, Svejse automat, Robot svejsning, 3D fræsning, Afgratning, Aluminium bearbejdning, Automatdrejning, Automatfræsning, Boring, Elektrogalvanisering, Elektropolering, Flammeskæring, Forzinkning, Fornikling, Kantbukning, Maskinbearbejdning, Smedearbejde, CNC bearbejdning, Færdigmontage, Pladebearbejdning, Overfladebehandling, Certifikatsvejsning, Automatisering, PLC styring, Servosystemer, Robotprogrammering

Læs mere om GIPO Sp. z o.o.


Poly-Cap

Vintapperbuen 22
4070 Kirke Hyllinge
Tlf.: 46 40 47 51 / 22 64 55 41
E-mail: Poly-Cap@mail.dk

www.poly-cap.dk

Kompetencer: Teknisk isolering, isolering, isoleringsmaterialer, tyndpladebearbejdning, plasmaskæring, klipning, bukning, sikning, isolering af ventilation

Læs mere om Poly-Cap


Simik ApS

Værkstedsvej 7
4230 Skælskør
Tlf.: 21 91 96 34
E-mail: kn@simik.dk

www.simik.dk

Kompetencer: Klip, Buk, Kompositbjælker, Alt i stål, Konstruktioner, Plasmaskærer, Smedearbejde, Smedejernslåger, Stålkonstruktioner, Gelændere, Altaner

Læs mere om Simik ApS


ESAB – Ny Cutmaster Black Series sliddele til plasmaskæring
Holder 60 % længere, hjælper med at skære i 16,6 procent tykkere metal

ESAB har lanceret sin nye Cutmaster® Black Series af sliddele med forbedret ydeevne til plasmaskæring. De forlænger brugslevetiden med 60 procent, sammenlignet med standard sliddele. De findes til SL60QD™ 1Torch® plasmabrænderen, som leveres med Cutmaster 60i håndholdte plasmaskæresystem. Sammen med interne forbedringer på Cutmaster 60i, øger det nye elektrodedesign enhedens anbefalede skære- og hulslåningskapacitet til 20 mm - en forbedring på 16,6 procent. Cutmaster 60i kan skære i metal på op til 38 mm tykkelse.

"Med en vægt på 16,8 kg leverede Cutmaster 60i allerede det bedste effekt-til-vægt forhold på markedet. Med sliddele fra Cutmaster Black Series, er denne 60-ampere enhed et endnu større skære monster," siger Kris Scherm, Global Manual Plasma Business & Product Director, ESAB. "Med sliddele fra Cutmaster Black Series, vil brugere få lavere samlede driftsomkostninger via forlænget elektrode levetid og opnå flere kvalitetsskæringer pr. elektrode."

Mekaniseret brænderfunktion
For brugere som ønsker fleksibilitet til at forbinde en Cutmaster 60i til et skærebord for halvautomatisk plasmaskæring, tilbyder ESAB nu en MechPak mekaniseret pakke. MechPak leveres med alt hvad brugere har brug for til at komme i gang, inklusive en SL100 1Torch mekaniseret brænder (7,6 m eller 15,2 m), fjernbetjening, kabel med ATC® med tilslutning og sliddele.

"MechPak har tilslutning til en start/stop kontakt indbygget i ATC brændertilslutningen," siger Scherm. "Typiske anvendelser inkluderer parring af Cutmaster 60i og MechPak med en ESAB Miggytrac™ eller Railtrac™ traktor til halvautomatisk skæring, affasning eller plasmafugning."


NYT 200-AMP PLASMASKÆRESYSTEM FRA ESAB BYDER PÅ HØJPRODUKTIVITESBORING OG SKÆRING
ESAB Cutting Systems introducerer Smart Plasmarc™ 200, et nyt m2 plasmasystem til mekaniseret skæring under krævende forhold. m2 Plasmasystemet skærer en bred vifte af materialetyper og -tykkelser med luft, oxygen eller nitrogen gasser. Det leverer højproduktivitetshulslagning og -skæring i sort stål op til 38 mm (1,25"), med kapacitet til kantstart og skæring af materialer op til 50 mm (2"), og er udviklet til høj pålidelighed og nem betjening.

Høje skærehastigheder forbedre effektiviteten og producere flere snit pr. time. Sammenlignet med oxy-fuel er ESABs m2-200 Plasmasystem mere end fire gange hurtigere i 12 mm (1/2 ") sort stål. Hurtige opsætninger og procesændringer maksimerer også produktiviteten af dette skæresystem.

m2-200 Plasmasystemet giver høj skærekvalitet med minimal slaggedannelse, reduceret vridning og en lille varmepåvirket zone, hvilket resulterer i færre sekundære operationer og en lavere omkostning pr. del end oxy-fuel skæring. En fuld 100 procent intermittens ved 200 ampere gør systemet i stand til at håndtere de mest krævende produktionskrav med den højeste pålidelighed.

ESAB nyeste plasmaskæring system er også yderst enkelt at bruge. En indbygget procesdatabase rummer optimerede skæreparametre, der er med til at sikre ensartede skæreresultater. Parametre vælges og kontrolleres i én arbejdsgang. Enkle og intuitive betjeningsfunktioner reducere behovet for uddannelse af operatører, minimerer fejl og forkorter setup-tid. Avanceret diagnostik forenkler fejlfinding og vedligeholdelse. Systemet er bygget til at være hurtigt og nemt at installere og giver mulighed for umiddelbare produktivitetsgevinster.

Pålidelig ydeevne på tværs af en bred vifte af industrielle applikationer er sikret med et gennemprøvet strømforsyningsdesign og et væskekølet brænderhoved beregnet på krævende brug. ESABs design kræver færre sliddele end tilsvarende plasmabrændere, reducerer reservedelslager og håndtering, og sparer dermed tid og penge. ESAB innovative brændergeometri sikrer ensartet skærekvalitet og en lang levetid.

m2-200 Plasma erstatter ESABs mekaniserede ESP-150 og ESP-200-systemer. ESP-150 pakker med håndbrændere og in-line brændere er fortsat til rådighed for ikke-automatiseret skæring.

I mere end 75 år har ESAB Skæresystemer kunnet tilbyde nøglefærdige løsninger direkte fra lager til kunder i hele verden. ESAB Skæresystemer er en total systemleverandør, der tilbyder CNC-skæremaskiner i forskellige størrelser gennem en bred vifte af skæreteknologier til plasma, oxy-fuel, laser og vandstråleværktøjer, programmering og Nesting software og CNC-kontrol.

ESAB Welding & Cutting Products er anerkendt som førende inden for svejsning og skæring. Kunder over hele verden udnytter fordelene ved at anvende anerkendte processer til svejsning og skæring, revolutionerende teknologier inden for mekaniseret skæring og automatisering, ESABs svejsematerialer, udstyr og tilbehør. For yderligere information, besøg www.esab.com eller ring +45 61 63 74 41


ESAB LANCERER MOBILT OG RENTABELT OXY-FUEL-/PLASMASKÆRESYSTEM
ESAB Cutting Systems lancerer CROSSBOW, et kompakt oxy-fuel-/plasma-CNC-skæresystem, som er både mobilt og rentabelt.

CROSSBOW er den første maskine i ESAB's nye værdiskabende serie af CNC-skæremaskiner, som omfatter grundlæggende skæresystemer til rimelige priser. Maskinens størrelse og vægt gør den let at transportere til anvendelsesstedet. Automatiserede funktioner og en brugervenlig CNC-styring giver en kraftfuld, alsidig oxy-fuel- eller plasmaskæring i en værdiskabende pakke. CROSSBOW er ideel til fagskoler, små produktionsværksteder, vedligeholdelses- og reparationsværksteder eller til mobil anvendelse på store fabrikker eller byggepladser.

CROSSBOW er forsynet med en integreret CNC-styring, der betyder, at brugeren ikke skal integrere en controller i systemet. Den enkle menustyrede betjening er let at lære og anvende. Et bibliotek med 24 standard figurer minimerer programmerings- og konfigurationstiden. Dimensioner er lette at ændre for at oprette brugertilpassede  emner uden egentlig programmering. Til brugertilpassede programmer anvender CNC-styringen grundlæggende M- og G-kodeprogrammering, ligesom off-line programmerede NC-filer kan overføres til maskinen via en standard-USB-forbindelse. Operatører kan nemt konfigurere et "step-and-repeat" mønster eller indlæse en række forprogrammerede emner via USB-porten.

CNC-styringen indeholder også avancerede funktioner til at forenkle skæreprocesserne yderligere, herunder automatiske processekvenser, Arc Voltage Height Control, snitkompensation og automatisk pladekontrol. Fremføringshastigheden kan til enhver tid justeres, og programmeringsfunktionerne omfatter forprogrammerede sløjfer og automatisk retur til start.

CROSSBOW er forsynet med en motoriseret løftearm til at holde enten oxy-fuel- eller plasmabrændere. Arc Voltage Height Control-funktionen sikrer, at plasmabrænderen automatisk holder en konsistent skærehøjde. Maskinen er også forsynet med en ohmisk touch-føler for starthøjden, som finder pladeoverfladen og indstiller gennemslagshøjden under automatiseret plasmaskæring. Systemet registrerer også brænderkollisioner ved at aftaste pladen under skæreprocessen og lukker i givet fald plasmasystemet. Endvidere muliggør en magnetventil til skæreoxygen automatisk skæring, når der anvendes en oxy-fuel-brænder.

Maskinen er forberedt til integration af en ESAB PowerCut® 900-, PowerCut® 1300- eller ESP-101-plasmaskæringspakke, der fås som tilbehør. Ved hjælp af plasma kan CROSSBOW hurtigt skære sort stål og aluminium med en tykkelse på op til 20 mm (3/4") eller rustfrit stål med en tykkelse på op til 15 mm (5/8"). ESAB's enkle og pålidelige luftplasmasystemer starter uden højfrekvens og er forsynet med elektronisk styrede pilotlysbuekredsløb af hensyn til en høj driftssikkerhed.

CROSSBOW leverer en præcis og pålidelig ydelse. En præcisionsstyreskinne sikrer en stabil bevægelse af tværdrageren og fuld støtte af skærebrænderen. Lineære præcisionsskinner minimerer vibrationer under skærearbejdet for at sikre præcise snit over hele arbejdsfladen. En vippeafbryder til frakobling af drevet muliggør en hurtig og enkel manuel positionering.

ESAB Cutting Systems har i mere en 75 år tilbudt nøglefærdige løsninger til kunder verden over. ESAB Cutting Systems er systemleverandør af komplette løsninger og tilbyder CNC-skæremaskiner i forskellige størrelser og med mange forskellige skæreteknologier som eksempelvis plasma-, oxy-fuel-, laser- og vandstråleværktøjer. ESAB leverer også deres egen programmering og nesting-software samt CNC-styring.

ESAB Welding & Cutting Products er anerkendt som førende inden for svejse- og skæreindustrien. Fra velkendte svejse- og skæreprocesser til revolutionerende teknologier inden for mekanisk skæring og automatisering leverer ESAB med sine tilsatsmaterialer, udstyrs- og tilbehørsdele løsninger til kunder verden over. Besøg www.esab-cutting.com , eller ring til 1-888-372-2288 for at få yderligere information.