Specialmaskiner efter opgave

Leverandører af specialmaskiner efter opgave finder du i listen på denne side. Skal du bruge andet end specialmaskiner efter opgave, så brug søgefeltet under denne boks

Leverandører af og viden om specialmaskiner efter opgave:


Group VH A/S

Glarmestervej 5
6710 Esbjerg V
Tlf.: 75 15 30 77
E-mail: units@groupvhvh.dk

www.groupvh.com

Kompetencer: Stempelmotorer, stempelpumper, hydraulik, kraner og løfteudstyr, affaldshåndtering, vindmølleindustrien, motorer og transmissioner, palleløftere, løftevogne, reparation og service af pumper, specialmaskiner, trucks, tætninger og isolering

Læs mere om Group VH A/S


MOLITH Engineering ApS

Vester Gydejevej 5
9750 Østervrå
Tlf.: 21 76 70 75
E-mail: mlt@molith.dk

www.molith.dk

Kompetencer: Maskinkonstruktioner, produktudvikling, hydrauliksystemer, hydrauliske pumpestationer, hydraulikkomponenter, dokumentation, komponentspecifikationer, 3D konstruktioner

Læs mere om MOLITH Engineering ApS


Pehama Productions A/S

Kvanløkke 1
6430 Nordborg
Tlf.: +45 74 45 04 08
E-mail: pehama@pehama.dk

www.pehama.dk

Kompetencer: Alu-profil system, Automatisering, Montageborde, Robotteknologi, Specialmaskiner, Spåntransportører, Transportører

Læs mere om Pehama Productions A/S


Produktionsteknik ApS

Hans Egedes Vej 14
5210 Odense NV
Tlf.: 66 18 75 18
E-mail: info@produktionsteknik.dk

www.produktionsteknik.dk

Kompetencer: Spåntagende bearbejdning, spåntagning, bearbejdning, CNC-bearbejdning vandstråleskæring, specialmaskiner, konstruktioner, industriautomatisering, automation, fixturer, intern transport, robotgribere, tapedispensere, finmekanik

Læs mere om Produktionsteknik ApS


Rotec Production ApS

Rotec

Bygmarken 5
3520 Farum
Tlf.: +45 44994280
E-mail: christian@rotec.dk

www.rotec.dk

Kompetencer: Automatisering, Palletering, Robotløsninger, Industrirobotter, StyretavlerSpecialmaskiner, Specialmaskiner medico

Læs mere om Rotec Production ApS


Sal-Tech Easy Packaging

Eggebækvej 10, Kravlund
6360 Tinglev
Tlf.: 70272220
E-mail: support@sal-tech.com

web

Kompetencer: Pallevikler, omsnøringsmaskiner, strapbånd, palleomviklere, strækfilm, banderolemaskiner, banderolebånd, bindemaskiner, bindegarn, posesvejsere, poselukker for film, poser, sække, sækkelukkemaskiner, sækkesymaskiner, sækkefyldere, krympemaskiner, krympefolie, Skin pakkemaskiner, laste og transportbånds løsninger, afvejning, forme, fylde og pakkeanlæg, kartonrejsning og lukning, emballerings materialer, brugte maskiner og reservedele

Læs mere om Sal-Tech Easy Packaging


Scan-Tech

Møllegade 76
8660 Skanderborg
Tlf.: 87 93 32 30
E-mail: info@scan-tech.dk

www.scan-tech.dk

Kompetencer: Robotter, Automation, Automatisering, Pakkemaskiner, Specialmaskiner, Montagemaskiner, Industrirobotter, Kasserejsere, Kassepakkere

Læs mere om Scan-Tech


Technix

Hængebøgen 6
8620 Kjellerup
Tlf.: +45 7195 7875
E-mail: Kontakt@technix.dk

Kompetencer: Robot service, Serviceeftersyn maskiner, Specialmaskiner, Industrirobotter, Reparation af industrimaskiner, Industriservice, Reparation værktøjsmaskiner, Specialmaskiner efter opgave, Robotløsninger

Læs mere om Technix


ODIN Engineering – HAVREFRAS – maskine kører uden knas på 16. år
Da Nakskov Mill Foods (NMF) skulle etablere et nyt og større procesanlæg for HAVREFRAS tilbage i 2004, fik ODIN Engineering til opgave at bygge den specialmaskine, som klipper den seje, fiberholdige dej i små stykker

Et slidsomt arbejde, som skæremaskinen stadig løser uafbrudt og med minimal vedligeholdelse.

De kendte morgenmadsprodukter HAVREFRAS og MINIFRAS produceres på NMF i Nakskov. For HAVREFRAS alene drejer det sig om 60 tons eller 160.000 pakker om ugen. Det siger sig selv: Den maskine, som kan håndtere og klippe den seje, fiberholdige dej, som de luftige HAVRE FRAS-puder fremstilles af, det er ikke en maskine, man kan gå ind at bestille i enhver køkkenbutik.

”ODIN har i rigtig mange år været kendt her hos os for at kunne levere meget avancerede maskiner og udstyr. Derfor var det også naturligt at bede dem om at udvikle skæreapparatet til HAVREFRAS”, siger NMF’s fabrikschef Flemming Nielsen.

En enkel løsning til en kompliceret opgave

”Det er vigtigt for os, at dejen klippes i de rigtige længder og samtidig lukkes i begge ender. Den øvelse er ret kompliceret,” siger Flemming Nielsen og tilføjer, at ODIN har løst opgaven med to lejeophængte valser, der kører mod hinanden, hvor den ene har et sæt langsgående knive:

”Når man ser anlægget, tænker man, at selvfølgelig skal det se sådan ud!”

For at finde frem til denne, enkle og meget driftssikre løsning, brugte ODIN Engineering tid på at undersøge den maskine, som fabrikken allerede havde i drift til produktionen. Desuden lyttede ODIN Engineerings udviklere til, hvilke udfordringer NMF oplevede med det gamle maskineri. Disse erfaringer gik langt tilbage, for produktionen af HAVREFRAS starter i 1959 på et anlæg, som der nu kun er tegningerne tilbage af.

Tredje generations skæreanlæg

Anden generation af skæreanlægget blev bygget i 1983, flyttet til England i 1989 og tilbage til Nakskov i 1995, hvorefter den blev totalrenoveret med hjælp fra en lokal leverandør i 1996. Dette skæreanlæg fik tilnavnet HF1.

Det nye og større HF2-anlæg fra 2004 er altså tredje generation og dét, som ODIN Engineering leverede to skæreapparater til. Anlægget blev bygget på ideerne fra 1996, samtidig med at det blev forbedret, og enkelte nyudviklinger blev implementeret.

”Sammen med ODIN fandt vi en løsning, som betyder, at HAVREFRAS-maskinen har kørt med minimal vedligeholdelse uafbrudt fra mandag til fredag siden 2004,” siger Flemming Nielsen.

Ifølge fabrikschefen fungerer HAVREFRAS-maskinen upåklageligt, når blot den ind imellem får nye støttefjedre, ting som man må forvente ved helt normalt slid:

Robust og slidstærk specialmaskine

”Normalt regner vi med, at fabriksudstyr er udtjent efter 10 år, men HAVREFRAS-maskinen fra ODIN kører helt upåklageligt stadigvæk efter mere end 15 år. Og det er aldrig ODIN’s udstyr, som er skyld i eventuelle produktionsstop,” siger han.

”Vi fik lov til at udvikle og producere en rigtig gedigen løsning med alle materialer til maskinen udvalgt fra ’den øverste hylde’. Det betyder, at maskinen kan holde til de seje fibre, som er i dejen til ”HAVREFRAS,” siger direktør Mads S. Rasmussen fra ODIN Engineering og tilføjer:

”Det slider på maskinen på samme måde som en kniv, der bliver sløv af at skære meget i papir. Desuden var maskinens lejer et fokuspunkt for os.”

Specialmaskiner med fornuftige levetidsomkostninger

”Det er en fornøjelse at samarbejde med kunder, som ikke blot er interesseret i at sætte den billigste produktion op, men også vurderer levetidsomkostningerne i deres produktion,” siger Mads S. Rasmussen om samarbejdet med NMF. Hos NMF sætter man pris på at kunne tilkalde ODIN Engineering til de virkeligt specielle opgaver:

”Vi bruger dem til virkelige specialopgaver, og det er tydeligvis en del af ODIN’s DNA,” siger Flemming Nielsen og tilføjer:

”ODIN er kendt for at levere specialmaskiner og kompliceret udstyr, der bare virker og er holdbare og driftssikre. Det er ikke alle, der kan det. Man skal jo have kompetencerne og have styr på projektstyring i forhold til udviklingen af maskinerne, styr på konstruktionerne, designet, maskinkomponenterne, el og styring. Alt dette mestrer ODIN.”


ODIN Engineering – Specialistviden og lærlinge styrker produktionsvirksomheder i Danmark
I den familieejede virksomhed ODIN Engineering fokuseres på specialistviden, lærlinge og samarbejde på tværs af faggrænser

Det har styrket fastholdelsen af medarbejderne og sikret en stigende omsætning, siden tredje generation tog over i 2013.

Virksomheden, som udvikler, installerer og servicerer forretningskritiske maskiner for store danske produktionsvirksomheder i hele verden, har solide rødder i Slagelse.

Hos ODIN Engineering er specialistviden og samarbejde på tværs af faggrænser en del af DNA’et. Siden 1961 har virksomheden udviklet, produceret og leveret specialmaskiner til industrien fra domicilet i Slagelse.

Ved at satse på højtkvalificeret arbejdskraft i både udviklings- og produktionsafdelingen er ODIN Engineering blevet foretrukken leverandør for den danske vindmølleindustri og førende industrivirksomheder som bl.a. CP Kelco og Bosch Moeller & Devicon.

Ifølge beregninger foretaget af Dansk Erhverv på baggrund af tal fra Danmarks Statistik, er det i stigende grad manglen på kvalificeret arbejdskraft, der gør, at danske virksomheder flytter til udlandet. ODIN Engineering er afhængig af at kunne tiltrække og udvikle dygtige medarbejdere, så man kan blive ved med at bygge de maskiner, som kunderne efterspørger.

Det fortæller administrerende direktør og tredje generation i chefstolen hos ODIN Engineering, Mads S. Rasmussen:

”Når vores kunder ringer, skal de ofte bruge en løsning, der endnu ikke findes. Det stiller store krav til vores medarbejdere, der skal være nysgerrige, løsningsorienterede og højt specialiserede inden for deres felt. Vi har respekt for hinandens fagligheder og dyrker holdånden. Når folk har det godt, så leverer de også, og det er en vigtig forudsætning for vores succes.” Lærlinge sikrer rekrutteringen Fra 2018 er der kommet nye regler, der foreskriver at industrivirksomheder skal have, hvad der svarer til 2,4 procent elever og lærlinge for hver 100 erhvervsuddannede medarbejdere. Reglerne har den seneste tid fået en blandet modtagelse, men hos ODIN Engineering, ser man en stor fordel i at tilknytte lærlinge til virksomheden:

”Vi samarbejder tæt med både erhvervsskolerne og ingeniøruddannelserne. Hos os udgør elever, lærlinge og praktikanter altid mindst 15 procent af vores medarbejdere. Det giver os en fordel, når det kommer til rekruttering af nye specialiserede medarbejdere. Vi kan ofte rekruttere blandt de elever og lærlinge, der så at sige er ’vokset op’ her hos os,” siger Mads S. Rasmussen.

Specialistkompetencer i høj kurs Mads S. Rasmussen overtog rollen som administrerende direktør i ODIN Engineering i 2013. Han overtog en solid virksomhed med en loyal kundekreds, men for at sikre det fremtidige forretningsgrundlag i et konkurrencepræget og stadigt mere globalt marked, igangsatte han en udviklingsproces:

”Vi har skabt danskproducerede kvalitetsløsninger siden 1961, og det er en arv, som vi er stolte af. Men hvis vi også vil findes i morgen, skal vi hele tiden være opmærksomme på vores relation til markedet. Den stigende globale konkurrence tvinger os til at forholde os meget aktivt til, hvem vi er, hvad vi kan, og hvordan vi gør en forskel,” siger Mads S. Rasmussen.

Efterspørgsel på danske løsninger Kunder som den danske vindmølleindustri, National Oilwell Varco, CP Kelco og Alfa Laval understreger, at der fortsat er plads til en dansk udvikler og producent af forretningskritiske specialmaskiner i det konkurrenceprægede globale marked. Når ODIN Engineering i fremtiden forventer en endnu bredere kontaktflade til markedet, er deres specialistviden og kvalitetsløsninger derfor også stadig en fast del af dialogen. Fra den 14. maj bliver det dog under et nyt navn: ”Indtil for nylig var vi kendt som ODIN Maskinfabrik. Men vi er meget mere end en maskinfabrik, der fremstiller emner efter specifikke tegninger. Vi er kloge hænder og kloge hoveder, der arbejder sammen om at udvikle gennemtænkte kvalitetsløsninger. Navneskiftet til ODIN Engineering er derfor en naturlig konsekvens af, at vi er blevet mere opmærksomme på, hvilken værdi vi leverer. Vores løsninger er mere end summen af de enkelte maskindele, og det afspejler vores nye navn perfekt,” siger Mads S. Rasmussen.