Båndstål

Båndstål, også kendt som båndjern eller stålstriber, er en form for fladt stål, der har en rektangulær form med en relativt lille tykkelse i forhold til bredden. Det adskiller sig fra almindeligt stålplade eller -plade ved sin tyndere profil. Båndstål fremstilles normalt ved valsning af stålplader eller ved skæring af bredere stålbånd. Båndstål kan være fremstillet af forskellige typer stål, herunder kulstofstål, rustfrit stål, legeret stål og endda nogle specialstål.

Leverandører af og viden om Båndstål:


EBI A/S

Sylvestervej 7
2610 Rødovre
Tlf.: +45 4497 8111
E-mail: salg@ebi.dk

www.ebi.dk

Kompetencer: Konstruktionsstål, Værktøjsstål, Specialstål, Metaller og Normdele

Læs mere om EBI A/S


Lemvigh-Müller A/S

Stationsalleen 40
2730 Herlev
Tlf.: +45 3695 1230
E-mail: lemu@lemu.dk

www.lemu.dk

Kompetencer: Alt i metaller og Stål , Aluminium, Armeringsstål, Befæstelse, Belysning, El-teknik, Kabler, Rustfri stål, Rør, Stål, Værktøj

Læs mere om Lemvigh-Müller A/S


Sanistål

Håndværkervej 14
9000 Aalborg
Tlf.: 96 30 60 00
E-mail: sanistaal@sanistaal.dk

www.sanistaal.com

Kompetencer: Alt i metaller og Stål, Blankt stål, Byggestål, Konstruktionsstål

Læs mere om Sanistål A/S


Simik ApS

Værkstedsvej 7
4230 Skælskør
Tlf.: 21 91 96 34
E-mail: kn@simik.dk

www.simik.dk

Kompetencer: Klip, Buk, Kompositbjælker, Alt i stål, Konstruktioner, Plasmaskærer, Smedearbejde, Smedejernslåger, Stålkonstruktioner, Gelændere, Altaner

Læs mere om Simik ApS


Mere viden om Båndstål:

Tykkelsen af båndstålet kan variere afhængigt af applikationen og specifikationerne.

Nogle vigtige egenskaber og anvendelser af båndstål inkluderer:

  1. Fleksibilitet: Båndstål er kendt for sin fleksibilitet og formbarhed. Den flade og tynde profil gør det velegnet til applikationer, der kræver let bøjning eller formning af stålet.
  2. Konstruktion og fremstilling: Båndstål anvendes i forskellige bygge- og fremstillingsindustrier til forskellige formål, herunder fremstilling af komponenter, beslag, elektriske apparater, automobildetaljer, skibsbygning, metalrør og mere.
  3. Værktøjsfremstilling: Båndstål bruges også i værktøjsfremstilling til at producere stanser, knive, klinger og lignende værktøjer, der kræver præcision og høj slidstyrke.
  4. Elektronik og elektriske applikationer: På grund af sin tynde profil anvendes båndstål i nogle elektroniske og elektriske applikationer som fjederkontakter, fjederterminaler og elektromagnetiske komponenter.
  5. Metalbånd: I nogle tilfælde bruges båndstål til at producere metalbånd, der anvendes til emballering, båndstål til svejsning eller båndstål til sikkerhedsseler.

Båndstål kan skæres til den ønskede længde eller formes efter behov, og det kan også behandles med forskellige overfladebehandlinger som galvanisering eller varmebehandling for at forbedre dets egenskaber og modstandsdygtighed over for korrosion.

Det er vigtigt at vælge den rette type båndstål baseret på de specifikke krav til styrke, formbarhed, korrosionsbestandighed og andre relevante faktorer for den pågældende applikation.