Højtryksanlæg

Et højtryksanlæg inden for industrien refererer til en enhed eller et system, der genererer og leverer vand eller andre væsker ved højt tryk. Disse anlæg anvendes i en bred vifte af industrier til forskellige applikationer, der kræver kraftfuldt og præcist tryk. Højtryksanlæg er normalt udstyret med en pumpe, der øger trykket på det indkommende vand eller væske.

Leverandører af og viden om Højtryksanlæg:


Nortek ApS

Sandøvej 12, Port C
8700 Horsens
telf.: 71 99 89 09
E-mail: info@nortek.dk

web

Kompetencer: Kompensatorer, betonslanger, gummikompensatorer, stålkompensatorer, slanger, stålslanger, hydraulik højtryk, motorer, cylindre, ventiler, fittings, hydraulikhamre, klippere, knusere, betonpumper, pumpeslanger, pumperør, pumpereservedele, koblinger, aftørringspapir, dykpumper, pneumatik, lejer, o-ringe, pakninger, befæstigelse, lavtryk, rørproduktion, specialfittings, bukkede rør, præcisionsrør, kroghejs, olier, smøremidler mm

Læs mere om Nortek ApS


QteC ApS

Lundsbjerg Industrivej 17
6200 Aabenraa
Tlf.: 73 66 21 00
E-mail: info@qtec.dk

web

Kompetencer: Vandskæring, vandstråleskæring, højtryksudstyr, højtrykspumper, vandskæremaskiner, 2D/3D laserprojektorer, linielasere, CNC maskiner, måleudstyr, aluprofiler og automation, anlagsstop, vacuumhold, afkortesave

Læs mere om QteC ApS


Serman & Tipsmark A/S

Maltvej 12
9700 Brønderslev
Tlf.: 70 10 09 11
Email: info@serman-tipsmark.dk

www.serman-tipsmark.dk

Kompetencer: Akkumulatorer, Cylindre, Hydraulik og Pneumatik, Hydraulik service, Hydraulikanlæg, Hydraulikblokke, Hydraulikcylindre, Hydraulikfiltre, Hydraulikfittings, Hydraulikgear, Hydraulikkoblinger, Hydraulikmotorer, Hydraulikolier, Hydraulikpumper, Hydraulikrør, Hydraulikslanger, Hydrauliktanke, Hydraulikventiler, Hydraulikværktøj, Hydrauliske anlæg, Hydrauliske pumper, Hydrauliske ventilblokke, Højtryksanlæg, Højtryksfiltre, Højtryksfittings, Højtrykspumper, Højtryksslanger, Højtryksventiler, Oliepumper, Pumpeanlæg, Pumpeanlæg, Pumper, Pumpeservice, Pumpestationer, Pumpestyring, Service af pumper, Service og reparation af kraner, Serviceeftersyn maskiner, Smørepumper, Smøresystemer, Smøresystemer, Testbænke, Trykfiltre - trykfilter, Trykrørssystemer, Trækprøvning, Træktestbænke, Cartridge, Danfoss, Parker, Rexroth, Bosch, Denison, Eaton, MOOG

Læs mere om Serman & Tipsmark A/S


Sihm Højtryk A/S

Guldborgsundvej 3
6705 Esbjerg Ø
Tlf.: 75 15 97 00
E-mail: info@sihm.dk

www.sihm.dk

kompetencer: dyserhøjtryksanlæghøjtryksslangerVandskæringHøjtrykspumperHøjtryksrensere, manometre, flowtransmittere, service af slanger, eksplosionssikre pumper, hydrauliske pumper, filtersystem / vandfiltrering

Læs mere om Sihm Højtryk A/S


Mere viden om Højtryksanlæg:

Et højtryksanlæg kan være eldrevet, diesel/benzindrevet eller hydraulikdrevet. Anvendelsesmulighederne for et højtryksanlæg dækker mange industrier og formål, eksempelvis til spuling af kloakker eller rens af facader, blot for at nævne nogle.

Pumpen kan være drevet af elektricitet, hydraulik eller benzin/diesel, afhængigt af anvendelsen og kravene til mobilitet eller strømkilder.

Anvendelserne af højtryksanlæg i industrien er forskellige og inkluderer:

  1. Rengøring: Højtryksanlæg anvendes til kraftfuld og effektiv rengøring af overflader, udstyr og maskiner. Ved at levere vand ved højt tryk kan de fjerne snavs, olier, maling, graffiti og andre forurenende stoffer fra forskellige materialer.
  2. Afrensning: I industrier som fødevareforarbejdning eller farmaceutisk produktion bruges højtryksanlæg til at skylle og rengøre rørledninger, tanke og procesudstyr for at fjerne produktrester, bakterier eller andre forurenende stoffer.
  3. Dekontaminering: Højtryksanlæg kan bruges til at desinficere og sterilisere overflader og udstyr ved at levere desinfektionsmidler eller kemikalier ved højt tryk. Dette er nyttigt i miljøer, hvor hygiejnen er afgørende, såsom sundhedssektoren eller laboratorier.
  4. Vandskæring: Højtryksanlæg bruges i industrier som metalbearbejdning og stenindustri til at skære eller forme materialer ved hjælp af en stråle af vand, der leveres ved ekstremt højt tryk. Vandstrålen kan også kombineres med abrasivt materiale for at skære gennem hårdere materialer.
  5. Brandslukning: Højtryksanlæg kan bruges til brandslukning i industrianlæg eller brandsikkerhedsapplikationer. Vandet sprøjtes ved højt tryk for at nedkøle brandstedet og undertrykke flammerne.

Højtryksanlæg kan variere i kapacitet, trykindstillinger, pumpestyrke og ydeevne afhængigt af deres specifikke anvendelser. De kan være bærbare eller stationære og kræver normalt specialuddannet personale til drift og vedligeholdelse for at sikre sikkerhed og effektiv anvendelse af højtryksteknologien.


Sihm Højtryk – Vi har maskiner til omgående levering fra lager




Er du på jagt efter en ny maskine, så hjælper vi gerne. Vi kan fra lager levere nye maskiner, blandt andet;

* Ny Dynajet 350th dieseldrevet traileranlæg med fyr - 350bar, 16 ltr/min

* Ny benzindrevet indbygningsanlæg med fyr og Honda motor- 200 bar, 21 ltr/min (AQ200-21H-IND)

* Ny benzindrevet indbygningsanlæg med fyr og Honda motor - 250 bar, 30 ltr/min (AQ250-30H-IND)

Interesseret? Kontakt vores salgsafdeling for nærmere information - sales@sihm.dk eller tlf. 7515 9700.


Sihm Højtryk leverer højtryksanlæg og udstyr til verdens 8. største laksefarm




Lakseopdræt er Færøernes største eksportvare. Laksene opdrættes i såkaldte havbrug, som er store ringe med net der placeres i havet, hvori laksene opvokser. Ringe og net skal regelmæssigt rengøres for begroning, en opgave, som indtil videre er udført ved hårdt manual arbejde. Sihm Højtryk A/S fra Esbjerg har i samarbejde med et Færøsk firma været med til at levere højtryksudstyr, der effektiviserer processen med 5-600%.

Effektiv afvaskning

Det Færøske firma Bakkafrost, som er verdens 8 største lakseopdrætter, udviklede sammen med Mekanor, en vaskeanordning, der med højtryk kan rengøre fiskeringene på en mere ergonomisk og effektiv måde.

Tidligere blev ringene løftet op på båd med kran, hvorefter begroningerne blev spulet væk med manuelt højtryksarbejde. Et job der er så fysisk hårdt, at operatøren højst kan arbejde 20 minutter inden en pause er nødvendigt - rengøring af én ring tager 3 operatører 8 timer.

Med en diameter på 160 og 200 meter, samt vægt på ca. 70 ton for hver ring og strengere krav fra myndighederne, var det nødvendigt for Bakkafrost, at se på en anden rengøringsløsning.

Sihm Højtryk A/S fra Esbjerg blev derfor kontaktet for at høre om de kunne levere det nødvendige højtryksanlæg og udstyr. De har tidligere leveret kundespecifikke højtryksløsninger til Mekanor. Også denne gang fandt de frem til en løsning - et højtryksanlæg indbygget i container - 260 bar og svimlende 1036 liter saltvand i minuttet, drevet af en 750 Hk motor.

Sihm Højtryk A/S er specialister i højtryk, med mere end 30 års erfaring i salg og service af maskiner og udstyr fra verdensførende producenter. Derfor har de også udover selv højtryksanlægget kunne levere dyser, drejeled og andet til den vaskeanordning, som Mekanor har designet og bygget til at rengøre fiske-ringene med.

Tysk kvalitet og dansk know-how

Det leverede højtryksanlæg er produceret af Hammelmann GmbH, som er en af verdens førende producenter af højtryk og ultrahøjtryksanlæg. Sihm Højtryk A/S er agent for Hammelmann i Danmark, Grønland, Færøerne og Island, hvilket er en af grundene til at opgaven landede hos dem.

Sihm Højtryk A/S har allerede stærke relationer på Færøerne, hvor de har fastslået deres navn, som en pålidelig og stærk samarbejds- og udviklingspartner. Udover at levere standardhøjtryksløsninger kan Sihm Højtryk også med egen udviklingsafdeling og produktion indgå i dialog med deres kunder, om specialopgaver og i sidste ende – hvis nødvendigt – sætte det i produktion på eget værksted.

”Vi anser det, som en enorm anerkendelse af det vi kan og vores gode kundeforhold med Mekanor, at de bad os om, i samarbejde med dem at løse denne opgave.” siger Frank Sihm, direktør for Sihm Højtryk A/S. Rengøring af net i dam- og havbrug er en velkendt teknik indenfor højtryksverdenen. Der findes udstyr designet til netop sådanne opgaver, dog ikke i samme størrelsesorden, som hos Bakkafrost og det er en effektiv og miljøvenlig metode” fortsætter Frank Sihm. Leverancen til Mekanor / Bakkafrost har skabt så meget opmærksomhed på Færøerne, at det lokale nyhedsbureau ”Norðlýsið” har skrevet en historie om vaskeanordningen og højtryksanlægget, som de beskriver, som Færøernes største højtryksrenser.