Centralsmøring

Centralsmøring er enten automatisk smøring eller manuel. Ved manuel centralsmøring følges ofte en fast rutine og man smører når lejet egentlig har behov for smøring. For at kompensere for dette, fyldes lejet med smøremiddel indtil det siver ud af lejet. Smøremidlet kan derfor være brugt inden der smøres igen, hvorfor centralsmøring vil gavne. Centralsmøring er i langt de fleste tilfælde en sikkerhed for drift og vedligeholdelse af maskinen.

Leverandører af og viden om centralsmøring:


Acton A/S

ACTON

Torbenfeldvej 3
2665 Vallensbæk Strand
Tlf.: 43 73 70 43

Gunnar Clausens Vej 66
8260 Viby J
Tlf.: 86 75 26 00

E-mail: Acton@Acton.DK

www.acton.dk

Kompetencer: Bøsninger, Centralsmøring, Drejekranse, Glidelejer, Kileremme, Koblinger, Kuglelejer, Kædehjul, Løftekæder, Maskinsko, Remskiver, Rullekæder, Rulningslejer, Spændeelementer, Tandremme, Smøremidler, Afrensere, CRC, Lineærteknik, Lineærføringer, Kemi

Læs mere om Acton A/S


Danseal A/S

danseal

Kirstinehøj 38C
2770 Kastrup
Tlf: (+45) 32 52 71 00
E-mail: post@danseal.dk

www.danseal.dk

Kompetencer: Akseltætninger, mekaniske akseltætninger, selvansugende pumper, centrifugalpumper, koblinger, slangepumper, flangepakninger, tekniske produkter, laserudstyr, smøremidler, centralsmøring, smørefedt, smøreolier, smøresystemer

Læs mere om Danseal A/S


Hove A/S

Herstedøstervej 7
2600 Glostrup
Tlf.: +45 70221022
E-mail: sales@hove-as.dk

www.hove-as.dk

Kompetencer: Centralsmøring, Centrifugalpumper, Gearpumper, Smøremidler, Smørepumper, Smøresystemer

Læs mere om Hove A/S


Hymatik ApS

Hvidkærvej 27a
5250 Odense SV
Tlf.: 63 12 83 00
E-mail: ps@hymatik.com

www.hymatik.com

Kompetencer: Centralsmøring, Hydraulikfittings, Hydraulikslanger, Instrumentfittings, Lynkoblinger, Skæreringsfittings, Pneumatik fittings, Process fittings, Højtrykspumper, Hydraulikrør, Instrumenteringsrør

Læs mere om Hymatik ApS


LubriQ A/S

Klochsvej 67
7441 Bording
Tlf.: +45 7231 2004
E-mail: mail@lubriq.dk

www.lubriq.dk

Kompetencer: Centralsmøring, Smøresystemer, Smøresystem entreprenørmaskiner, Smøresystem industri, Smøresystem fødevarer

Læs mere om LubriQ A/S


Masytec A/S

Baldersbækvej 24
2635 Ishøj
Tlf.: 43 45 88 66
E-mail: info@masytec.dk

www.masytec.dk

Kompetencer: Centralsmøring, smøresystemer, smøreolier, smørefedt, smøremidler, mobilvejning, centralsmøringspumper, fittings, manuelle fyldepumper, pumpekomponenter, slanger og tilbehør til smøreudstyr, smøreudstyr, fordelerblokke, Vogel, Safematic smøresystemer og Lincoln/SKF

Læs mere om Masytec A/S


Povl Møllers Maskinfabrik A/S

Kimmerslevvej 3
4140 Borup
Tlf.: 57 52 62 62
E-mail: info@pmborup.dk

www.pmborup.dk

Kompetencer: Centralsmøring, pressere, presselinier

Læs mere om Povl Møllers Maskinfabrik A/S


Q8 Danmark A/S

Arne Jacobsens Allé 7
2300 København S
Tlf: 8020 8888

web

Kompetencer: Smøremidler, smøreolier & fedt

Læs mere om Q8 Danmark A/S


Smøremanden A/S

Søndergården 3
9640 Farsø
Tlf.: +45 - 302 746 47
E-Mail: info@smoremanden.dk

www.smoremanden.dk

Kompetencer: Centralsmøring, Smørefedt, Smøremidler, Smøresystemer, Importør af Groeneveld smøresystemer, Rep./Service af følgende mærker; BEKA-MAX, VOGEL, LINCOLN, SAFEMATIC

Læs mere om Smøremanden A/S


Woerner Skandinavien ApS

Gl. Lyngvej 2
4600 Køge
Tlf.: 96 10 90 14
E-mail: info@woerner.dk

www.woerner.dk

Kompetencer: Centralsmøring, Centralsmøreanlæg, Smøresystemer

Læs mere om Woerner Skandinavien ApS


YX Smøreolie A/S

Buddingevej 195
2860 Søborg
Tlf.: 70 11 56 78
E-mail: sales@yxlube.dk

web

Leverandør af Texaco, Anderol og Panolin produkter

Kompetencer: Hydraulikolier, Motorolier, Gearolier, Smørefedter, Industriolier, Kompressorolier, Transmissionsolier, Levnedsmiddelgodkendte olier, Levnedsmiddelgodkendte fedter, Olieanalyser, Havmiljøgodkendte smøreolier fra Panolin, Smøreolietilbehør og Teknisk rådgivning

Læs mere om YX Smøreolie A/S


Mere viden om centralsmøring:

Centralsmøring system, der ofte omtales som et centraliseret smøresystem, omfatter generelt en controller eller timer, en pumpe og reservoir, doseringsventiler og fittings og forsyning og foder linjer. Det typiske centralsmøring system, leverer en kontrolleret mængde smøremiddel (enten fedt eller olie) til flere specifikke steder på en maskine, mens maskinen er i drift, på bestemte tidspunkter fra en central placering.

Om udstyret er stationært, såsom i et produktionsanlæg eller mobil, såsom lastbiler, minedrift eller entreprenørmateriel, anvendes smøremidlet hvor det er mest effektivt, når det udleveres i små, afmålte mængder over korte, hyppige tidsintervaller, hvorfor et centralsmøring system kan være en rigtig god løsning. Men tid og menneskelige ressourcer, eller undertiden fysisk placering eller type maskine gør ofte denne tilgang til smøring umuligt. Som et resultat, dikteres produktionsforløb, maskine tilgængelighed og arbejdskraft tilgængelighed hvilke mellemrum maskiner smurt hvilket ikke er optimalt for det punkt, der kræver smøring. Auto glidecreme systemer er installeret på en maskine til at løse dette problem.

Enkel linje centralsmøring system
Et enkel linje centralsmøring system bruger smøremidlets flow til cyklus af individuelle doseringsventiler og ventilsamlinger. Ventilerne består af dispensering stempler bevæger frem og tilbage i en bestemt boring. Hvert stempel afhænger strømning fra tidligere stempel til at flytte og forskyde smøremiddel. Hvis en stempel ikke skifter, vil ingen af de følgende stempler skifter. Ventil udgang kan ikke justeres.

Centralsmøring påbegyndes når controlleren / timeren sender et signal til pumpen for at starte glidecreme begivenhed. Pumpen derefter pumpes smøremidlet i forsyningsledningen, der forbinder til den primære doseringsventil, til enten et forprogrammeret tidsrum eller antal gange som overvåget gennem en udpeget stempel cyklus omskifter. Smøremiddel tilføres til flere smøresteder ene efter den anden via sekundær progressiv doseringsventiler størrelse for hver serie af smøresteder, og derefter direkte til hvert punkt via fødeledningerne.

Enkelt linje parallel centralsmøring system
Den første single-line parallelt system for industrien blev introduceret i 1937 af Lincoln Engineering (nu kendt som Lincoln Industrial) i USA. En enkelt linje parallel centralsmøring system kan servicere en enkelt maskine, forskellige zoner på en enkelt maskine eller endda flere separate maskiner, og er ideel, når mængden af smøremiddel varierer for hvert punkt. I denne type system, automatisk en central pumpestation leverer smøremiddel gennem en enkelt forsyningsledning til flere grene af stofbrugere. Hver injektor serverer en enkelt smørested, fungerer uafhængigt og kan justeres individuelt for at levere den ønskede mængde smøremiddel.

Påbegyndes når controlleren / timeren sender et signal til pumpen starter glidecreme cyklus. Pumpen begynder at pumpe smøremiddel til at opbygge tryk i fødeledningen forbinder pumpen til indsprøjtningsdyser. Når det ønskede tryk er nået, lube injektorer dispensere en forudbestemt mængde af smøremiddel til smøresteder via fødeledninger.

Når hele systemet når den ønskede tryk, en pressostat sender et signal til styreenheden indikerer, at fedt har cykluser igennem alle distributionspunkterne. Pumpen slukker. Tryk udluftes ud af systemet og fedt i rækken er ført tilbage til pumpens reservoir, indtil den normale systemtryk niveau er genetableret.

Dobbelt linje centralsmøring system
En dobbelt linje parallel centralsmøring system svarer til den fælles linie parallelt system, idet den anvender hydraulisk tryk til cyklus indstillelige ventiler til at dispensere målte skud af smøremiddel. Det har 2 vigtigste forsyningslinjer, der alternativt anvendes som tryk / udluftning linjer. Fordelen ved en to-line system er, at det kan håndtere hundredvis af smøresteder fra en enkelt pumpestation over flere tusind fod med betydeligt mindre slanger eller rør.

Påbegyndes når controlleren / timeren sender et signal til pumpen for at starte smørecyklus. Pumpen begynder at pumpe smøremiddel til at opbygge tryk i den første (trykket) fødeledningen samtidig udluftning den anden returledning. Når det ønskede tryk er nået, en forudbestemt mængde smøremiddel udleveres af det måleudstyr, som halvdelen af smøresteder via foder linjer.

Når trykket knap overvågning fremløbstryk indikerer en forudindstillet trykket i ledningen er nået, er systemet hydraulisk lukket. Controlleren slukker pumpen og signalerer en omskifteventilen at omdirigere smøremiddel til den anden hovedfødeledning.

Næste gang controlleren aktiveres systemet, den anden hovedlinje nu bliver trykledningen mens den første linie bliver udluftningsledningen. Den anden linje er under tryk, og hele processen gentages smøre de resterende cylindersmøresteder.

Multi point direkte smøreapparat
Når controlleren i pumpen eller ekstern styring aktiverer drevet motor, et sæt knaster vender og aktiverer de enkelte injektorer eller pumpe elementer til at afgive en fast mængde smøremiddel til hver enkelt smørested. Systemer er nemme at design, direkte pumpen til Smørepunkter uden tilsatte tilbehør og nemme at fejlfinde.

Automatisk centralsmøring tilfører smøremidlet i en tilpas mængde, som giver lejet en optimal operation. Når lejet smøres korrekt, hjælper det også på tætningen af lejet imod forureninger udefra, hvilket centralsmøring vil hjælpe med.


Ny centralsmøringsmontør i JO Hydraulics


03.feb 2020


Vi har 1. februar 2020 ansat Kim Wulff Møller Pedersen som montør i JO Hydraulics A/S.

Kim er uddannet klejnsmed og har 15 års erfaring som lastvognstrailermekaniker.

Kim skal montere centralsmøringsanlæg hos vores kunder, deltage i udarbejdelsen af dokumentation og på sigt deltage i uddannelsen af de kunder, der selv ønsker at forestå centralsmøringsmontager.

Vi ser frem til, at Kim bliver en del af JO Hydraulics og medvirker til at opfylde vores vision om at gøre vores kunder profitable og holde dem i hånden hele vejen med verdens bedste service!


SAWO er nu dansk importør af Groeneveld Centralsmøresystemer


12.apr 2018


Endnu et anerkendt mærke har fundet vej til SAWO’s vidtrækkende produktportefølje, som nu gør det lettere for entreprenører, landmænd og vognmænd at vedligeholde deres materiel

Vi er glade for at kunne tilbyde vore kunder endnu et velkendt og respekteret mærke som Groeneveld, der har en attraktiv markedsposition bl.a. indenfor off-road-udstyr og tunge lastbiler.

Groeneveld Group er en verdensomspændende virksomhed der har hovedkontor i Holland, og med produktionsfaciliteter bl.a. i Italien, er de blandt de allerstørste indenfor centralsmøresystemer.

Virksomheden har specialiseret sig i automatiske smøresystemer, der forbedrer køretøjets og maskinens oppetid gennem automatiseret vedligeholdelse.

Groeneveld har OEM aftaler for levering af centralsmøresystemer til fabriksmontering på maskiner fra ledende producenter som Caterpillar, Volvo, Komatsu, JCB, Liebherr, Hitachi, Hyundai, Doosan og mange flere – men kan også let tilpasses andre producenter samt industrianlæg.

Automatisk smøring er mere effektivt end manuel smøring. Fordi maskinen eller køretøjet er smurt, mens den er i bevægelse, spredes fedtet bedre over overfladen, der skal smøres. Derudover smøres fedtet i små doser med korte intervaller, hvilket giver optimal smøring. Desuden resulterer dette i en krave af fedt på ydersiden af tapper og bøsninger, hvorved det beskytter mod snavs, støv og vand.

SAWO har haft importen af Groeneveld siden september 2017, hvor vi primært har solgt løsninger til egne opbygninger, men øger nu fokus på området med dedikerede ressourcer, der vil udføre opsøgende salg og rådgivning til nuværende og fremtidige kunder og forhandlere