Boremaskiner

Boremaskiner findes i flere forskellige udformninger afhængig af arbejdets art. Små håndboremaskiner drevet med håndsving samt el- og trykluftdrevne maskiner anvendes på varierende arbejdssteder eller til montagearbejde. Til værkstedsbrug er søjleboremaskinen den mest benyttede.

Stig Bindner Værktøjsmaskiner ApS – Tlf.: +45 24408770


Leverandører af og viden om Boremaskiner:


3K Værktøj A/S

Meteorvej 6
DK-8700 Horsens
Tlf.: 75 62 41 44
E-mail: info@3ktools.dk

web

Kompetencer: Personlige værnemidler, arbejdstøj, arbejdsbeklædning, værktøj, olie og kemi, tekniske artikler, personligt udstyr, måleværktøj, svejseudstyr, skærende værktøj, befæstigelse

Læs mere om 3K Værktøj A/S


Leo Madsen Maskiner ApS

Algade 53
4281 Gørlev
Tlf.: 39 29 42 22
E-mail: info@lmmaskiner.dk

www.LMmaskiner.DK

Kompetencer: CNC værktøjsmaskiner, drejebænke, fræsere, bearbejdningscentre, bedfræsere, boreværker, TOS drejebænke, OSO fræsemaskiner, TOS boreværker, Yang Bearbejdningscentre

Læs mere om Leo Madsen Maskiner ApS


Robert Petersen Værktøjsmaskiner A/S

Læs mere om Robert Petersen Værktøjsmaskiner A/S


Stig Bindner Værktøjsmaskiner ApS

Avedøreholmen 62-64
2650 Hvidovre
Tlf.: +45 24408770
E-mail: info@sbm.dk

www.sbm.dk

Kompetencer: Værktøjsmaskiner, CNC Værktøjsmaskiner, Automatdrejebænke, Boremaskiner, Båndslibere, CNC Bearbejdningscentre, CNC Fræsemaskiner, CNC Drejebænke, CNC Maskiner, CNC Rørbukkemaskiner, Drejeborde, Drejebænke, Fleroperationsmaskiner, Fræsere, Højhastighedsmaskiner, Kantbukkere, Kantpresser, Pladevalser, Planslibemaskiner, Rundborde, Rundslibemaskiner, Rørbukkemaskiner, Save, Skæremaskiner, Stangautomater, Stangfremføringsmagasiner, Svejsemaskiner

Læs mere om Stig Bindner Værktøjsmaskiner ApS


TZACHO P/S

Faurskovvej 1
8370 Hadsten

Sjælland afd.:
Industrivej 9
4683 Rønnede
Tlf.: 87 61 00 12
E-mail: info@tzacho.dk

www.tzacho.dk

Kompetencer: Pumper, lænsepumper, dykkede lænsepumper, spildevandspumper, hydrauliske pumper, centrifugalpumper, bentonitpumper, grundvandspumper, højtrykspumper, membranpumper, slampumper, sandpumper, slurrypumper, tilbehør til pumper, gravekasser, fundering, borerigge, sliddele, spunsvibrator, pælevibrator, pælehammer, kompaktorhjul, hydraulisk udstyr, hydraulisk værktøj, asfalt, egenproduktion

Læs mere om TZACHO P/S


Tyrolit A/S

Herstedøstervej 21, 2.sal
2600 Glostrup
Tlf.: 43 55 74 00
E-mail: order-dk@tyrolit.com

web

Kompetencer: Slibning, slibeværktøj, slibeprodukter, slibeskiver, slibemaskiner, vinkelslibere, båndslibere, poleringsmaskiner, core boreudstyr, dual action sander, gulvstander kværne, håndslibning og superfinishing, fugeskærere, benzinskæresave, præcisionsslibemaskiner, stationære skæremaskiner, ligeslibere, bordsave slibeplader, skæreskiver, boresystemer, vægsave, wiresave

Læs mere om Tyrolit A/S


Würth Industri Danmark A/S

Merkurvej 5
6000 Kolding
Tlf.: 73 20 73 20
E-mail: salg@wuerthindustri.dk

www.wuerthindustri.dk

Kompetencer: befæstelse, befæstigelse, nitter, blindnitter, Lean, produktionsoptimering, indkøbsoptimering, besparelser, reduktion i tidsforbrug, reduktion i vareforbrug, reduktion i spend, konsolidering, vending, kanban, automatisering, six sigma, kaizen, SCM, supply chain management, partnerskab, international partner, global leverandør, international leverandør, VMI, leverandørstyret lager, genbestilling, full service, tegningsvarer, special-befæstelse, duplex, super-duplex, Zinkflake, HDG, A2, A4, rustfri, DIN, NORM, ISO, PPE, værnemidler, forbrugsartikler, standardartikler, automatisk genopfyldning, Skruer, Bolte, møtrikker, skiver, handsker, sikkerhedsbriller, høreværn, masker, PPE

Læs mere om Würth Industri Danmark A/S


Mere viden om Boremaskiner:

Boremaskiner fremstilles som bænkboremaskiner eller som fritstående søjleboremaskine. Bænkboremaskinens opspændingsplan er normalt forsynet med T-spor for opspænding af skruestik eller til fastholdelse af emnet.

Opspændingsplanet kan drejes om maskinens søjle og bevæges op og ned. Ved forskellige boreoperationer anvendes en søjleboremaskine med et boreplan, der kan bevæges op og ned, dreje omkring boremaskinens søjle samt om sin egen akse. Fordelen ved en boremaskine med drejelig plan er, at man kan fastspænde emnet et vilkårligt sted på planet og derefter indstille dette, så borestedet befinder sig lige under borets centrum


Boremaskiner

Den almindeligste boremaskine er søjleboremaskinen.
Her vist i sin simpleste form som bænkboremaskine.

Bænkboremaskine til præcisionsboring.
Kan også anvendes til lettere fræseopgaver.

Kilde: fagteori.dk


Makita – Nye akku skrue- og slagboremaskiner til krævende opgaver
Makita udvider sin serie af kraftfulde 18V akku-værktøjer

I starten af 2017 kommer Makita med to nye 18V maskiner.

Designet er kompakt, vægten kun 1,8 kg - og både den nye DDF484 bore/skrue-maskine og slagboremaskinen DHP484 er hårdføre med huse af aluminium og støv-beskyttede motorer.

Styrke til stål, træ og murværk
Der er masser af kraft i motorerne, der har metalgearkasser med 2 trin. Bore/skruema-skinen arbejder med 2.000 omdr./minut i stål og træ med borediametre på op til 38 mm. Slagboremaskinen supplerer dette med et slag-antal i 2. gear på 0-30000 min-1, og klarer derfor også murværk med en boredia-meter på 13 mm.

Vibrationsniveauet er lavt, og maskinerne har overbelastningsbeskyttelse. Kulfri motorer sikrer en lang driftstid,
og med opladning af 5,0 Ah batteri på blot 45 minutter er det nemt at arbejde kontinuerligt ved at skifte mellem de 2 batterier.

LED-lyset giver præcist arbejde, og begge akku-værktøjer leveres med lynlader, 3 stk. 4,0 Ah batterier eller 2 stk. 5,0 Ah batterier, bælte-clips og MAKPAC kuffert.

Se mere info samt nærmeste forhandler på www.makita.dk


DeWalt – Batteriboremaskinen kan nu køre en hel dag uden opladning
Nyt batteri fra DeWalt har strøm nok til en hel dags arbejde. Også til de store maskiner.

For professionelle håndværkere betyder det en mere effektiv hverdag med mindre spildtid.

Innovativt batteri med stor kraft
DeWalts nye XR Flexvolt batteri skifter automatisk mellem 54 V og 18 V alt efter hvilken maskine, der er koblet til. Batteriet har stor kapacitet og fire gange længere levetid end andre batterier på markedet. Batteriet er endvidere kompatibelt med alt eksisterende 18 V DeWalt værktøj. Dermed får du en fleksibel strømkilde med strøm nok til, at du kan arbejde en hel dag uden opladning.

Ledningsfrie maskiner med power
Med et XR Flexvolt skal du ikke længere bruge tid på at trække kabler eller lade batterier op flere gange i løbet af dagen. Dermed sparer du tid. De ledningsfrie maskiner betyder endvidere, at du kan bevæge dig frit omkring med værktøjet længere tid af gangen.

DeWalt har introduceret det nye XR Flexvolt batteri sammen med en række kraftfulde værktøjsmaskiner, herunder en serie af større stationære maskiner, som f.eks. bordsav og kapsav, som normalt har brug for strøm fra lysnettet. Dermed kan du nu arbejde med større opgaver, hvor som helst og når som helst. Med XR Flexvolt batteriet får maskinerne 54 V, og du vil derfor opleve, at de har samme arbejdskraft, som hvis de var tilsluttet en fast strømkilde.

Prøv det selv
Udvalgte byggecentre rundt om i landet fører den nye DeWalt-serie, herunder den landsdækkende XL-BYG kæde. Som nogle af de første i Danmark afholder XL-BYG kædens Proffcentre demonstration af de nye XR Flexvolt batterier og maskiner. Du kan således selv få lov til at prøve kræfter med både batteri og maskiner ved at kontakte dit nærmeste XL-BYG Proffcenter.


Makita – Nye kompakte 18V skruemaskiner og slagskruetrækker
Høje hastigheder og effektiv beskyttelse mod støv og vand er vigtige fordele ved Makitas nye 18V bore- og skruemaskiner

Akku-værktøj til 18V er kommet for at blive, fordi det kombinerer det handy kompakte med det kraftfulde - og Makitas nye XPT-serie, Extreme Protection Technology, sætter fart på arbejdet. Maskinerne stoppes ikke af støv, fugt eller vand, som effektivt holdes ude.

3 hurtige og kraftfulde værktøjer
Slagboremaskinen Makita DHP482 er nem at håndtere, selv om pladsen er trang. Er kun 19,8 cm lang og vejer blot 1,5-1,7 kg alt efter bat-terivalg. Hastigheden er nu øget til 1.900 omdr./minut.

Bore-skruemaskinen Makita DDF482 er lige så hurtig, let og kraftfuld. Begge akku-værktøjer har et tilspændings-moment på hele 62 Nm og et ekstra holdbart gearsystem, hvor alt er konstrueret af metal.

Skruemaskinen Makita DTD152 er med 2.900 omdr./ minut og et moment på 165 Nm et usædvanlig hurtigt og stærkt akku-værktøj.

Ergonomiske til bedre arbejde
Selve arbejdet med de 3 nye maskiner er komfortabelt og effektivt, fordi der er max. tryk på bit og bor med det ergonomiske håndtag. Det har en speciel U-form mellem tommel- og pegefinger samt et blødt, riflet gummigreb, som gør det let at holde fast - også ved enhåndsbetjening.

Maskinerne har overbelastningsbeskyttelse og LED arbejdslys med før- og efter funktion. Leveres med batterier fra mellem 1,5-5,0 Ah, og med lynoplader er et batteri på 3,0 Ah klar på 22 minutter.

Se mere info samt nærmeste forhandler på www.makita.dk


Makita – Ny 10,8V serie fra Makita med 4,0 Ah lithium slide batteri
Makitas kraftfulde 10,8 V system gør bore- og skruemaskiner endnu nemmere at arbejde med

Nu lancerer Makita en CXT-serie, Compact eXtreme Technology, på 4 akkuværktøjer med et nyt 10,8 V system, der gør dem endnu mere kompakte og lette at arbejde med. Maskinerne er kraftfulde, har 2 gear og variabel hastighed, der nemt styres med aftrækkeren.

Bore-skruemaskinerne Makita DF331D og DF031 har trods deres handy størrelse en hastighed på 1.700 omdr./minut og et tilspændings-moment på 30 Nm, så arbejdet kan klares i en fart.

Slagboremaskinen Makita HP331D har samme hurtighed - og ekstra slagkraft til hårde materialer som sten, beton og metal.

Skruemaskinen Makita TD110D er garant for effektivitet med den høje hastighed på 2.600 omdr./minut og et moment på 110 Nm.

Kompakt letvægtsdesign
Den nye 10,8 V platform giver akku-maskinerne et kompakt letvægtsdesign. Deres Li-ion batterier har et særligt 'slide' system, hvor der altid er stabil kontakt mellem batteri og maskine - selv ved kraftige vibrationer.

Ergonomiske håndtag gør arbejdet behageligt og effektivt, fordi der er max. tryk på bit og bor. Håndtagene har U-form mellem tommel- og pegefinger samt et riflet greb af blød gummi, som gør det let at holde fast - også ved enhåndsbetjening.

Se mere info samt nærmeste forhandler på www.makita.dk


Bosch – Trådløs opladning, Oplad boremaskinen i bilen
Bosch er på banen med en tilføjelse til deres innovative trådløse opladningsteknologi, nemlig en mobil ladestation.
Enheden kan oplade håndværkernes 18 V akku-bore-/skruemaskiner og -systemværktøjer i bilen på vejen imellem jobs. Således har håndværkeren altid en opladt maskine til rådighed uden at skulle bekymre sig om at spilde tid med opladning på arbejdsstedet. Ud over den nye mobile opladningsstation lancerer Bosch også et nyt Wireless 18 V 4,0 Ah-lithiumbatteri, der fordobler driftstiden i forhold til det eksisterende Wireless 18 V 2,0 Ah-lithiumbatteri. • Ny trådløs ladestation oplader maskinerne under kørslen • Giver øget produktivitet og fleksibilitet • Nyt 18 V Wireless 4,0 Ah-lithiumbatteri sikrer længere driftstid Bosch lancerede sidste år et stationært trådløs opladningssystem bestående af en oplader og et 18 V 2,0 Ah-lithiumbatteri, og nu suppleres systemet med en mobil enhed, der skal tilgodese de håndværkere, som dagligt kører mellem forskellige jobs. "Der stilles store krav til de danske håndværkere, og vi arbejder derfor altid målrettet mod at udvikle nye innovative løsninger, der kan give dem de bedste vilkår for at levere de bedste resultater. Med vores nye mobile opladningsenhed kan håndværkere oplade deres maskine på vejen mellem jobs - og de skal ikke engang tænke på at adskille batteriet fra maskinen først. Det gør håndværkernes arbejdsdag lettere og mere effektiv," siger Niclas Andersen, produktchef hos Bosch. Det nye Wireless lithiumbatteri GBA 18 V 4,0 Ah MW-C Professional betyder endvidere, at håndværkeren kan udføre opgaver, der kræver meget energitilførsel - som fx savning i træ med rundsav eller bajonetsav. Takket være Bosch' Flexible Power System er batteriet kompatibelt med 99 pct. af alle Bosch' akku-maskiner i 18 V-klassen og alle trådløse-enheder. Trådløs ladestation: Oplader maskinen i bilen Med den nye trådløse ladestation slipper fagfolk som fx elektrikere, VVS'ere og tømrere, der ofte kører ud til mange opgaver i løbet af dagen, for at planlægge opladningen af deres maskiner. Nu kan de blot sætte maskinen i den mobile opladningsenhed under køreturene mellem jobbene. På den måde har håndværkeren altid styr på, hvor maskinen er og kan kaste sig over næste opgave, så snart de når frem. Den mobile enhed er på nuværende tidspunkt kompatibel med syv 18 V akku-maskiner fra Bosch, herunder bore-/skruemaskiner, kombimaskiner og slagboremaskiner. Enheden omfatter et plastichylster, hvori opladeren GAL 1830 W Professional kan indsættes, og som kan rumme værktøjet med enten 2,0 eller 4,0 Ah-batteri. Dens robuste konstruktion med stødabsorberende materiale sikrer et godt greb om maskinen og opladeren under kørslen. Hylsteret er desuden kompatibelt med bilindretningssystemet fra Sortimo. Det kan monteres på udtrækkelige skinner eller på vandrette eller lodrette flader i køretøjet. Opladning sker nemt og bekvemt ved hjælp af 12 V-tilslutningen i bilen. Systemet inkluderer en spændingstransformer, som sikrer den rette energioverførsel til opladeren. Alternativt kan enheden også forbindes direkte til et eksisterende 220 V-stik i bilen. Arbejd mere effektivt og spar penge Fordelene ved den kontaktløse energioverførsel kan betale sig - især ved mobil anvendelse - da opladningssystemet er langt mere omkostningseffektivt og fleksibelt end de konventionelle. Med det nye system er akku-bore-/skruemaskinen altid opladet og klar til brug, når man ankommer til arbejdsstedet, hvilket øger produktiviteten. Opladeren er desuden robust, da den ikke har nogen kontaktsteder og derfor er hårdfør over for vand, støv og snavs. Bosch revolutionerede måden at oplade værktøj på, da værktøjsproducenten i efteråret 2014 lancerede sit trådløse ladesystem. Bosch er således den første producent, der udnytter fordelene ved induktiv energioverførsel til at integrere opladningsprocessen i håndværkernes arbejdsproces. Systemet udvides løbende, og i starten af 2016 planlægges lanceringen af en trådløs ladestation i L-BOXX, der muliggør opladning af værktøj samt ekstrabatteri i selve L-BOXX'en. Denne mobile opladningsenhed til bilen vil passe til en lang række 18 V akku-maskiner. Det nye Wireless lithiumbatteri GBA 18 V 4,0 Ah MW-C Professional fås hos førende forhandlere af professionelt værktøj fra september 2015. Den vejledende udsalgspris er 998 kr. ekskl. moms. Den trådløse ladestation fra Bosch fås hos førende forhandlere af professionelt værktøj fra oktober 2015. Den vejledende udsalgspris for den mobile opladningsenhed inkl. 12 V-laderen GAL 1830 W-DC er 1.428 kr. Opladningsenheden fås også med 12 V-laderen og et 4,0 Ah Wireless-batteri til 2.188 kr. og med 12 V-laderen og et 2,0 Ah Wireless-batteri til 1.878 kr. Alle priser er ekskl. moms.

Nyheder boremaskiner – Kapema
Boremaskiner fra Ibarmia, Spanien.
Ibarmia er en af Europas ældste og mest kendte producenter indenfor produktion af boremaskiner. Virksomheden har formået at følge med tiden indenfor innovation og teknologi, så de i dag kan tilbyde et komplet boremaskineprogram til den professionelle bruger. Produkterne er af meget høj kvalitet og i de nyeste og mest moderne design, hvor man hele tiden fokuserer på optimering af brugervenlighed og ergonomisk korrekt design. Sortimentet består af såvel remdrevne som geardrevne maskiner med og uden tilspænding. Fra små bænkmodeller med 18 mm kapacitet op til 70 mm maskiner med mulighed for alle former for ekstra udstyr