Save

Save er værktøj der anvendes til at skære i træ, metal, sten og lignende. Saven består af et håndgreb, der er monteret på en smal savklinge eller et savblad med mange skarptslebne tænder. Klinger til saven er fremstillet af hærdet stål, skiver til rundsave af stål, carbider eller korund.

Leverandører af og viden om Save:


Dan-Diamond ApS

Jupitervej 6
6800 Varde
Tlf.: +45 20 99 86 09
E-mail: info@dan-diamond.dk

www.dandiamond.dk

Kompetencer: Diamantboring, Diamantklinger, Diamantværktøj, Kernebor, Bor, Save, Dybe hulsave, Kopbor

Læs mere om Dan-Diamond ApS


LØWENER Industri ApS

Smedeland 2
2600 Glostrup
Tlf.: 43 200 300
E-mail: vl@loewener.dk

web

Kompetencer: Procesteknik, analyseudstyr, blæsersystemer, filtersystemer, flowmålere og instrumentering, niveaumålere, pumper, tætninger, vakuumsystemer, vandmålere, varmeenergimålere, afgratningsmaskiner, autogenudstyr, centralsmøring, honeudstyr, hydraulisk løfteudstyr, komponentvaskere, måleværktøj, måleudstyr, maskinværktøj, save, skæremaskiner, svejseudstyr/tråd, værkstedsudstyr, undervogn og hjul, karosseri, udsugning, ventilation, indretning, inventar, batteriteknik, kompressorer, rens og vask, OEM

Læs mere om LØWENER Industri ApS


Panelbyg ApS

Industriparken 16
6880 Tarm
Tlf.:88 32 17 70
E-mail: info@panelbyg.dk

www.panelbyg.dk

Kompetencer: sandwichpaneler, isolering, hulmursisolering, galvaniseret rionet, befæstelse, skruer, vakuumlifte, gitter, teknisk skum, ståltage, panelskruer, stålåse, stålplader

Læs mere om Panelbyg ApS


QteC ApS

Lundsbjerg Industrivej 17
6200 Aabenraa
Tlf.: 73 66 21 00
E-mail: info@qtec.dk

web

Kompetencer: Vandskæring, vandstråleskæring, højtryksudstyr, højtrykspumper, vandskæremaskiner, 2D/3D laserprojektorer, linielasere, CNC maskiner, måleudstyr, aluprofiler og automation, anlagsstop, vacuumhold, afkortesave

Læs mere om QteC ApS


Stig Bindner Værktøjsmaskiner ApS

Avedøreholmen 62-64
2650 Hvidovre
Tlf.: +45 24408770
E-mail: info@sbm.dk

www.sbm.dk

Kompetencer: Værktøjsmaskiner, CNC Værktøjsmaskiner, Automatdrejebænke, Boremaskiner, Båndslibere, CNC Bearbejdningscentre, CNC Fræsemaskiner, CNC Drejebænke, CNC Maskiner, CNC Rørbukkemaskiner, Drejeborde, Drejebænke, Fleroperationsmaskiner, Fræsere, Højhastighedsmaskiner, Kantbukkere, Kantpresser, Pladevalser, Planslibemaskiner, Rundborde, Rundslibemaskiner, Rørbukkemaskiner, Save, Skæremaskiner, Stangautomater, Stangfremføringsmagasiner, Svejsemaskiner

Læs mere om Stig Bindner Værktøjsmaskiner ApS


TZACHO P/S

Faurskovvej 1
8370 Hadsten

Sjælland afd.:
Industrivej 9
4683 Rønnede
Tlf.: 87 61 00 12
E-mail: info@tzacho.dk

www.tzacho.dk

Kompetencer: Pumper, lænsepumper, dykkede lænsepumper, spildevandspumper, hydrauliske pumper, centrifugalpumper, bentonitpumper, grundvandspumper, højtrykspumper, membranpumper, slampumper, sandpumper, slurrypumper, tilbehør til pumper, gravekasser, fundering, borerigge, sliddele, spunsvibrator, pælevibrator, pælehammer, kompaktorhjul, hydraulisk udstyr, hydraulisk værktøj, asfalt, egenproduktion

Læs mere om TZACHO P/S


Tima A/S

Ryttermarken 10
3520 Farum
Tlf.: 36 34 25 50
E-mail: tima@tima.dk

web

Kompetencer: Generatorer, generatoranlæg, nødstrømsanlæg

Læs mere om Tima A/S


Tyrolit A/S

Herstedøstervej 21, 2.sal
2600 Glostrup
Tlf.: 43 55 74 00
E-mail: order-dk@tyrolit.com

web

Kompetencer: Slibning, slibeværktøj, slibeprodukter, slibeskiver, slibemaskiner, vinkelslibere, båndslibere, poleringsmaskiner, core boreudstyr, dual action sander, gulvstander kværne, håndslibning og superfinishing, fugeskærere, benzinskæresave, præcisionsslibemaskiner, stationære skæremaskiner, ligeslibere, bordsave slibeplader, skæreskiver, boresystemer, vægsave, wiresave

Læs mere om Tyrolit A/S


Mere viden om Save:

Save er værktøjer, der anvendes til at skære igennem materialer som træ, metal, plastik og mere. Der findes forskellige typer save, der er designet til specifikke skæreopgaver og materialer. Her er nogle af de mest almindelige typer save:

  1. Håndsav: En håndsav er en manuelt betjent sav, der består af en skarp savklinge med tænder langs kanten og et håndtag. Håndsaven kan have forskellige tandgeometrier og længder afhængigt af opgaven. Den bruges til at lave lige snit, tværsnit eller skråsnit i træ, plastik og nogle lette metaller.
  2. Stiksav: Stiksaven er en elektrisk sav, der bruger en hurtigt bevægende frem- og tilbagegående klinge til at lave kurvede og lige snit. Den er velegnet til at skære i træ, plastik, metal og andre materialer. Stiksaven har en justerbar fodplade, der giver mulighed for skråsnit og dybdekontrol.
  3. Cirkelsav: Cirkelsaven er en elektrisk sav med en rund klinge, der roterer hurtigt for at skære gennem materialer. Den er velegnet til at lave lige snit i træ, krydsfiner, MDF-plader og andre lignende materialer. Cirkelsaven har normalt en justerbar skæredybde og skærevinkel.
  4. Båndsav: Båndsaven er en sav, der har en lang og kontinuerlig klinge, der strækker sig mellem to hjul. Den bruges til at skære i træ, metal, plastik og andre materialer. Båndsaven kan lave lige snit, kurvede snit og endda bueformede snit afhængigt af klingens bredde og tandgeometri.
  5. Dekupørsav: Dekupørsaven er en elektrisk sav, der bruger en tynd og fin klinge, der let kan følge kurver og udføre detaljerede snit. Den er velegnet til at lave præcise kurvesnit, mønstersnit og udskæringer i træ, plastik og lignende materialer.

Disse er blot nogle af de mest almindelige typer save, der findes. Valget af sav afhænger af det specifikke materiale, der skal skæres, den ønskede snittype og kompleksiteten af opgaven. Det er vigtigt at vælge den rette sav og anvende korrekte teknikker for at opnå præcise og sikre snit.


Saint-Gobain Abrasives – Ny elektrisk skærebord- og blokstenssav forener robust design med let konstruktion
Elektriske maskiner bliver mere og mere populære, både blandt professionelle og slutbrugere, da elektriske maskiner tilbyder betydende miljø-, sundheds-, og sikkerhedsfordele i sammenhold med benzindreven udstyr og giver endda langsigtede omkostningsbesparelser. Ud over de indlysende sundheds- og miljøfordele med at anvende en elektrisk maskine, findes der store tids- og omkostnings-besparelser ved at anvende dem. Der kræves ikke brændstof for at bruge maskinen eller service for at vedligeholde motoren, hvilket sparer både tid og tid og penge, over en længere periode.

Skærebordet er med sammenfoldelige støtteben og transporthjul, hvilket gør den enkel at transportere. Eftersom ALU-maskinerne er producerede med en høj andel aluminium, er disse modeller de letteste skæreborde og blokstenssave i Norton Clipper´s sortiment.

CST120 ALU har en max skærelængde på 1,2m og en bredde på 660mm for at kunne skære store klinker og blokke. Bredden kan yderligere øges til 960mm ved hjælp af en medfølgende sideforlængelse på 300 mm.

Skærebordet har en gummibelægning, som forhindrer materialet i at glide, hvilket øger sikkerheden og hjælper operatøren til at skære hurtigt og præcist. CST120 ALU har også kraftige krombelagte styreskinner, som anvendes for at gøre skæringen så lige og sikker som muligt. Skærebordet har et juster- og vippebart skærehoved, som giver en skæredybde på 110mm og muliggør skæring fra 90 til 45 graders vinkel.

Maskinens mål er 1630x660x880 og vægten op til 90 kg.

Maskinen vil blive præsenteret på Byggeri’20 messen i Fredericia 10-13 marts på stand 5209.


Makita – Ny akku-dyksav med høj skærekapacitet
Konstant ydeevne med Makitas nye 2x18 V model
Nu udvider Makita sit sortiment af akku-værktøj med dyksaven DSP600Z. En ny model i LXT-serien med 36 V teknologi, der bruger 2 stk. 18 V Lithium-Ion batterier. læs om automat savning her Saven har en klingediameter på 165 mm, og det giver skæredybder på op til 56 mm ved en vinkel på 90 grader – og 40 mm ved 45 grader. Præcisionen er i top med anti-kip, snit til kant på kun 18 mm samt mulighed for negativt vinkelsnit på 1°. Idéel til præcist savearbejde Makita DSP600Z monteret på føringsskinne, er ideel til præcisionssavning. Der kan arbejdes uden anslag, tommestok og lignende tilbehør – snittet bliver alligevel helt lige – og det er muligt at starte midt i en plade. Effekten er på 1.200 Watt, og motoren har blød opstart, så saven er nem at arbejde med. Omdrejningerne kan reguleres fra 2.500 - 6.300 omdrejninger pr. minut, og i kraft af den særlige Automatisk torque Drive Technology – ADT – holdes den høje hastighed ved belastning.

Makita – Ny banebrydende akku-kædesav med lavt lydniveau
Makita DUC353Z sætter nye standarder for professionelle akku-kædesave
Nu kan kædesaven sættes på hårdt arbejde med træfældning, afgrening og andre opgaver – med langt mere komfort for brugeren og omgivelserne end en traditionel motorsav. Makitas nye akku-kædesav har kræfterne til at klare det hele og sænker lydniveauet til 87,7 dB(A). Samtidig betyder det ekstremt lave vibrationsniveau på 5,3 m/s, at saven er mere behagelig at bruge i længere tid. Her giver Li-Ion batteriernes 2x18 V med en kapacitet op til 5 Amperetimer mulighed for at arbejde i længere tid ad gangen. 5,0 Ah batterierne oplades på under 45 minutter, så det er muligt at arbejde non-stop med to sæt batterier. En kædesav til professionelle Makita DUC353Z er en økonomisk kædesav til professionelle. Snitlængden på 35 cm og kædehastigheden på 20 m/s sikrer en høj effektivitet, og savens ergonomiske udformning og lave vægt på 5,3 kg letter arbejdet for brugeren. Den miljøvenlige el-motor betyder, at man slipper for udstødningsgas – og kædesaven har sikkerhedsfordele som kickback-bremse og elektronisk kædebremse. Samtidig gør automatisk kædesmøring og værktøjsfrit kædeskift saven nem at servicere. Der medfølger sværd på 35 cm med en 3/8” kæde, kædebredde på 1,1 mm. Der medfølger ikke 18V Li-Ion batterier, da det er en z-model (uden batterier og lader). Se mere på www.makita.dk – der henviser til nærmeste forhandler.

DEWALT – Verdens første batteridrevne bordsav!
Det ekstremt kraftige XR FLEXVOLT-batteri er grundlaget for DEWALT´s nye transportable, batteridrevne bordsav, DCS7485

Det er et stort gennembrud, da en bordsav indtil nu har krævet tilslutning til lysnettet.

DEWALT's nye transportable batteridrevne bordsav er lige så kraftfuld og effektiv som en bordsav tilsluttet lysnettet og revolutionerer den professionelle håndværkers hverdag. Takket være den nye batteri-teknologi kan DCS7485 levere den samme præcision og ydeevne som DEWALT's populære ledningstilsluttede model, DW745. Den nye sav drives endda af ét enkelt 54V XR FLEXVOLT-batteri.

Det batteridrevne alternativ har desuden et nyt design, der gør saven ekstra nem at flytte og bære for én person. Den kompakte konstruktion med indbyggede bærehåndtag bevirker, at saven hurtigt kan flyttes fra én arbejdsplads til en anden. Selvom saven blot vejer 21,5 kilo, er den meget funktionel med et savbord på 480x480 mm.

Funktionalitet og uovertruffen kraft har været fokus, da DEWALT's ingeniører udviklede DCS7485. Alt sammen for at sikre, at saven er både bekvem at betjene og i stand til at skære i alle typer byggematerialer i forskellige bredder og dimensioner. Resultatet er følgende: DCS7485 er i stand til at skære op til 92 meter i 19 mm OSB-plade på en enkelt opladning. Skærebredden er imponerende 610 mm og op til 1220x2440 mm, hvis anslaget fjernes. Skæredybden er fulde 65 mm, og også præcisionen meget nøjagtig og pålidelig.

Samlet set er DCS7485 en virkelig alsidig bordsav med en fleksibilitet, der ikke findes tilsvarende. Stanley Black & Decker er verdens største producent af el-værktøj. Mærket DEWALT er en del af koncernen, der tilbyder el-værktøj til det professionelle marked. DEWALT's professionelle sortiment har et godt ry i kvalitet og holdbarhed.

Alle lanceringer af nye produkter baseres ud fra undersøgelser og interviews af brugere, for at opfylde deres behov. Mærket har et meget stærk ry i markedet, og er kendetegnet ved sine effektive, kraftfulde og pålidelige produkter


Makita – Stærke nye kulløse akku-bajonetsave skærer igennem
Makita udvider igen18V serien med 2 nye kulløse (BL) maskiner
Skal der skæres i materialer som metalrør op til 130 mm og træ i tykkelser op til 255 mm, løser Makitas nye bajonetsave opgaven effektivt. Både 18V- modellen DJR187Z og 2 x18V-udgaven DJR360Z leverer overbevisende motorkraft, hvor slagantallet i de 2 gear er fra 0-3.000 slag på 1 minut. Snitlængden er 32 mm, og savene er med 3,7 og 4,0 kg lette at håndtere i enhver arbejdsstilling – med ergonomiske greb og et lavt vibrationsniveau. Hurtigt og produktivt arbejde Det ledningsfrie arbejde med akku-bajonetsavene sparer tid, og da motorerne har muskler til at klare selv krævende skæreopgaver, får man mere fra hånden. skære og betonsave finder du her Makitas 18V lynoplader er kun 15-45 minutter om at få Li-Ion batterierne – som fås fra 1,5 til 5,0 Amperetimer – op på fuld styrke. Så med et ekstra sæt batterier kan der stort set arbejdes uden afbrydelser. BL Motorer, der stikker af Udviklingen af de højtydende motorer på Makitas akku-maskiner fortsætter. Bajonetsavene har 2 hastigheder og en ny, vertikal gearkonstruktion. Er med elektronik og motorbremse – samt beskyttelse mod overbelastning. Med den lange batteritid går saven ikke ’kold’, når der er allermest travlt. Og det er hurtigt at skifte klinge, helt uden brug af værktøj. Se mere på www.makita.dk - der henviser til nærmeste forhandler.

Lemvigh-Müller relancerer Starrett-hulsave i Danmark
Stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller A/S udvider sit Starret-produktprogram med de velkendte gule hulsave - flankeret af et par innovative nyheder.
Gennem en årrække har det været vanskeligt at opdrive Starretts højtydende hulsave i Danmark, fordi en tidligere forhandleragent gik konkurs. Dén udfordring er nu blevet løst takket være et stærkt partnerskab mellem Starrett og Lemvigh-Müller. Fremover vil Lemvigh-Müller forhandle den komplette portefølje af hulsave fra Starrett - heriblandt to nye, innovative serier af hulsave, 'Deep Cut' og 'Fast Cut', med et fortandingsmateriale der giver ekstra lang levetid. Lemvigh-Müller forhandler i forvejen båndsavklinger fra Starrett, og hulsavene fra den amerikanske producent vil komplementere det eksisterende produktprogram godt. Ren og skær kvalitet Louise Petersen, Produktspecialist Maskinteknik hos Lemvigh-Müller, siger: "Starrett er en hæderkronet virksomhed, der har eksisteret i mere end 130 år, og som udmærker sig ved at producere værktøj i høj kvalitet til fornuftig pris. Gennem tiden har savene fra Starrett været blandt de prioriterede værktøjer hos håndværkere på tværs af brancherne i Danmark. Vi er overbeviste om, at vores kunder vil tage positivt imod relanceringen og er yderst tilfredse med, at vores strategiske partnerskab med Starrett nu har resulteret i, at man igen kan få de populære hulsave". skære og betonsave finder du her Alle Starrett-hulsave er tilgængelige i Lemvigh-Müllers håndværkerbutikker rundt om i hele landet samt på e-handelsplatformen LMe-Partner.dk, hvor der er mulighed for dag til dag-levering. Læs mere om de to nye serier 'Deep Cut' og 'Fast Cut' her: http://www.lemu.dk/lemu/nyhederogpresse/industri/starrett-nyhed For yderligere information: Louise Petersen, produktspecialist Maskinteknik, Lemvigh-Müller, tlf. 24 43 05 20, e-mail: loup@lemu.dk