Nittepistoler

En nittepistol, også kendt som en nittepåsætter eller popnittetang, er et værktøj, der bruges til at fastgøre popnitter (også kaldet blindnitter) i materialer som metal, plastik eller træ. Popnitter er hule nitter, der bruges til at skabe en stærk og permanent forbindelse mellem to eller flere dele. En nittepistol fungerer ved at trække en popnit gennem forudborede huller i de sammenføjede materialer.

Leverandører af og viden om nittepistoler:


Mere viden om Nittepistoler:

Nittepistoler anvendes til montering af nitter, blindnitter og popnitter. På denne side finder du leverandører af nittepistoler, produktnyheder om nittepistoler, samt viden om nittepistoler.

Nittepistolen har en mekanisme, der trækker en mandrel (en tæt pasformende metalpind) gennem popnitten, hvilket ekspanderer popnitten og danner en tæt forbindelse mellem materialerne. Når mandrelen er trukket helt igennem, knækkes den normalt af ved en bestemt punkt, og resultatet er en fastgjort popnit med en flad bagside.

Nittepistoler kan være manuelle eller pneumatiske (luftdrevne). Manuelle nittepistoler kræver håndkraft til at betjene håndtaget og trække mandrelen. Pneumatiske nittepistoler anvender trykluft til at drive mekanismen og kræver mindre fysisk anstrengelse.

Nittepistoler bruges i forskellige industrier og applikationer, herunder metalbearbejdning, bilindustrien, konstruktion og elektronik. De er effektive til at skabe stærke og pålidelige forbindelser, og de tillader hurtig fastgørelse uden at kræve adgang til bagsiden af materialet, hvilket gør dem særligt nyttige i situationer, hvor det kan være svært at nå frem til begge sider af forbindelsen.


INNOVATIV OG KOMPAKT M12 POPNITTEPISTOL PÅ BATTERI FRA MILWAUKEE
Milwaukee® leverer fortsat mobil produktivitet ved at udvide branchens største kompaktsystem, M12-platformen, med den nye M12™ BPRT popnittepistol
M12 BPRT ER UDVIKLET TIL FAGFOLK OG GØR ARBEJDET MED NITTER LANGT NEMMERE. DET NYE VÆRKTØJ ER OP TIL 2 GANGE HURTIGERE OG BELASTER IKKE ARMEN OG HÅNDLEDDET – SELV VED LÆNGERE TIDS ARBEJDE. DESUDEN SLIPPER MAN FOR VEDLIGEHOLDELSE AF TRYKLUFTSLANGER OG KOMPRESSORER, OG VÆRKTØJET KAN HÅNDTERE NITTER I RUSTFRIT STÅL OP TIL 4,8 MM. "Når man tænker på, hvor mange nitter der skal bruges til præfabrikation, montage og eftermontering, så er det svært at forstå, at så mange brugere stadig benytter håndværktøj, der belaster håndleddene. Brugere, der ikke vil bruge håndværktøj, vælger at benytte trykluft, og her må de så leve med både vedligeholdelse og det generelle besvær med slanger og kompressorer," siger Tobias Jönsson, Product Manager for Milwaukee®. M12 BPRT er branchens første nitteværktøj, der bruger scotch yoke-mekanismen, der giver langt højere ydeevne end de kugle- og skruebaserede mekanismer i andet nitteværktøj. Scotch yoke-mekanismen er meget mindre, så et meget kortere og mere kompakt værktøj kan levere meget stor kraft. Den nye Milwaukee® -nittepistol kan nitte mere end 325 4,8 mm-nitter i rustfrit stål på en enkelt opladning af et 2,0Ah M12 REDLITHIUM-ION™-batteri. Med en kapacitet på 2,4, 3,2, 4,0 og 4,8 mm kan M12 BPRT nitte en lang række materialer, herunder nitter af aluminium, stål og rustfrit stål. Mens manuelt nitteværktøj kræver, at brugeren hele tiden bruger begge hænder til at levere kraft under nitningen, betyder den enkle udløseraktivering i M12 BPRT, at musklerne skal arbejde langt mindre for at montere en nitte. Mundstykket på M12 BPRT holder nitten praktisk på plads under arbejdet. Mundstykkerne kan opbevares i værktøjet, og den hurtige afmontering af forstykket gør det let at skifte størrelse. M12 BPRT indgår i branchens største kompaktsystem, M12-platformen, der tilbyder mere end 75 professionelle, batteridrevne løsninger med fokus på ydelse, produktivitet og mobilitet.

Batteridrevet nittepistol
Nittepistolen eRiv® fra AVDEL kan håndtere nitter op til ø 5,0 mm.
Nittepistolen er forsynet med en konisk næse, som kan holde på nitten, også ved montage oppe- og nedefra, oplyser AVN Teknik. Et avanceret elektrisk kredsløb øger nittepistolens kapacitet og ydelse, herunder antallet af nitter pr. batteriskift. Leverandører af rørnitter Nittepistolen har en gennemsigtig magasinopsamler, der gør niveauet af nitter fuldt synligt i magasinet samt en LED lysapplikation. "Det kraftige lithium-ion batteri giver lang holdbarhed, og batteriet fungerer også som en stabil fod, så den let kan stilles på montagepladsen", forklarer AVN Teknik. Nittepistolen har en trækkraft på 9,0 KN og en cyklustid ved fuld slaglængde på ca. 2 sek