Rundslibemaskiner

En rundslibemaskine, også kendt som en rundsliber eller rystesliber, er en værktøjsmaskine, der bruges til at fjerne materiale og skabe en glat og jævn overflade på forskellige typer materialer, herunder træ, metal og plastik. Den anvendes primært inden for træbearbejdning og metalbearbejdning.

Stig Bindner Værktøjsmaskiner ApS – Tlf.: +45 24408770


Leverandører af og viden om Rundslibemaskiner:


LUUPO

Tlf.: Poul 20 69 46 71/E-mail: pj@luupo.dk
Tlf.: Allan 65 38 27 57/E-mail: ap@luupo.dk
Tlf.: Casper 28 29 01 28/E-mail: cb@luupo.dk

www.luupo.dk

Kompetencer: Slibeprodukter, Slibematerialer, Skæring, Savning & Spåntagning, Polering, Slibeprodukter, Børstning, Håndværktøj, Elværktøj, Luftværktøj, Kemi, Personlige Værnemidler, Tilsatsmaterialer

Læs mere om LUUPO


Robert Petersen Værktøjsmaskiner A/S

Læs mere om Robert Petersen Værktøjsmaskiner A/S


Stig Bindner Værktøjsmaskiner ApS

Avedøreholmen 62-64
2650 Hvidovre
Tlf.: +45 24408770
E-mail: info@sbm.dk

www.sbm.dk

Kompetencer: Værktøjsmaskiner, CNC Værktøjsmaskiner, Automatdrejebænke, Boremaskiner, Båndslibere, CNC Bearbejdningscentre, CNC Fræsemaskiner, CNC Drejebænke, CNC Maskiner, CNC Rørbukkemaskiner, Drejeborde, Drejebænke, Fleroperationsmaskiner, Fræsere, Højhastighedsmaskiner, Kantbukkere, Kantpresser, Pladevalser, Planslibemaskiner, Rundborde, Rundslibemaskiner, Rørbukkemaskiner, Save, Skæremaskiner, Stangautomater, Stangfremføringsmagasiner, Svejsemaskiner

Læs mere om Stig Bindner Værktøjsmaskiner ApS


Tyrolit A/S

Herstedøstervej 21, 2.sal
2600 Glostrup
Tlf.: 43 55 74 00
E-mail: order-dk@tyrolit.com

web

Kompetencer: Slibning, slibeværktøj, slibeprodukter, slibeskiver, slibemaskiner, vinkelslibere, båndslibere, poleringsmaskiner, core boreudstyr, dual action sander, gulvstander kværne, håndslibning og superfinishing, fugeskærere, benzinskæresave, præcisionsslibemaskiner, stationære skæremaskiner, ligeslibere, bordsave slibeplader, skæreskiver, boresystemer, vægsave, wiresave

Læs mere om Tyrolit A/S


Mere viden om Rundslibemaskiner:

En rundslibemaskine består typisk af følgende komponenter:

  1. Motor: Rundslibemaskinens motor driver den roterende bevægelse af slibepladen. Motoren kan være elektrisk eller benzinbaseret, afhængigt af typen af maskine.
  2. Slibeplade: Slibepladen er en rund skive, der er monteret på akslen og roterer ved høj hastighed. Den har en abrasiv overflade, der kan være belagt med slibepapir, slibestof eller slibesten afhængigt af materialet, der skal slibes.
  3. Justeringsmekanisme: Rundslibemaskinen har normalt en justeringsmekanisme, der tillader indstilling af rotationshastigheden og slibedybden. Dette giver mulighed for præcise og kontrollerede slibninger afhængigt af materialets krav.
  4. Støvopsamlingssystem: Nogle rundslibemaskiner har et støvopsamlingssystem, der hjælper med at reducere mængden af støv og affald, der genereres under slibningen. Dette er vigtigt for at opretholde et rent og sikkert arbejdsmiljø.

Rundslibemaskinen bruges til at fjerne ujævnheder, ridser, gammel maling eller lak, polere overflader og skabe en glat finish. Den kan bruges på forskellige typer arbejdsemner, herunder træplader, møbler, døre, metaldele og meget mere. Ved at vælge det passende slibemateriale og justere maskinen korrekt kan man opnå ønskede resultater med hensyn til overfladekvalitet og nøjagtighed.

Det er vigtigt at bruge passende beskyttelsesudstyr, såsom øjenbeskyttelse og åndedrætsværn, når man arbejder med en rundslibemaskine, da der kan være risici forbundet med slibeprocessen og generering af støv.