Skruetvinger

En skruetvinge er et fastspændingsværktøj, der bruges til at holde arbejdsstykker sikkert på plads under bearbejdning, samling eller reparation. Den er designet til at skabe en kraftig og pålidelig fastgørelse ved hjælp af en skrue- og tvingemekanisme.

Leverandører af og viden om Skruetvinger:

Ahlsell

Håndværkervej 14
9000 Aalborg
Tlf.: 96 30 60 00
E-mail: ahlsell@ahlsell.dk

www.ahlsell.dk/da

Se hele vores produktprogram og profil her

HIN A/S

Langmarksvej 29
8700 Horsens
Tlf.: +45 7625 9090
E-mail: hin@hin.dk

www.hin.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Würth Industri Danmark A/S

Merkurvej 5
6000 Kolding
Tlf.: 73 20 73 20
E-mail: salg@wuerthindustri.dk

www.wuerthindustri.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Skruetvinger:

Skruetvinger anvendes for at holde 2 emner sammen, eksempelvis 2 stykker træ, som skal limes. Skruetvinger fungerer ved at man roterer et håndtag som er placeret i forlængelse af et gevind, således at de pinde, hvoraf den ene er placeret på gevindet, og den anden er placeret på det rummelige gevindleje, nærmes eller fjernes fra hinanden. Nye typer af skruetvinger fungerer ved at man pumper på håndtaget til det er helt stramt om emnerne.

Skruetvingen består typisk af følgende komponenter:

  1. Skrue: Skruetvingen har en langsgående skrueaksel, der fungerer som en strækstang. Skruen er gevindskåret, hvilket betyder, at den har en spiralformet rille, der passer ind i gevindet på tvingearmen. Skruen strækkes og løsnes ved hjælp af drejning af en håndtag eller en tommerfingergreb.
  2. Tvingearm: Tvingearmen er den bevægelige del af skruetvingen. Den er normalt lavet af metal og har en flad, glat overflade, der er i kontakt med arbejdsstykket. Tvingearmen kan bevæge sig langs skrueakslen ved hjælp af gevindet og kan fastgøres i en ønsket position ved at dreje håndtaget.
  3. Håndtag: Skruetvingen har et håndtag, der giver et godt greb og kontrol under fastspændingsprocessen. Håndtaget kan være ergonomisk formet og fremstillet af plastik, gummi eller metal for at give komfort og let betjening.
  4. Kæber: Skruetvingen har normalt to kæber, en fast og en bevægelig, der griber omkring arbejdsstykket. Den faste kæbe er fastgjort til skruetvingens krop, mens den bevægelige kæbe bevæger sig sammen med tvingearmen. Kæberne har ofte riller eller bølgede overflader for at øge grebet og forhindre glidning under fastspænding.

Skruetvinger fås i forskellige størrelser og kapaciteter, der kan imødekomme forskellige fastspændingsbehov. De bruges i mange industrier og arbejdsområder, herunder træbearbejdning, metalbearbejdning, snedkeri, svejsning, samling og mere. Skruetvinger er ideelle til at fastgøre arbejdsstykker til arbejdsborde, bænke eller andre faste overflader under bearbejdning eller montage.

Det er vigtigt at vælge den rette størrelse skruetvinge i forhold til arbejdsstykkets størrelse og fastgørelsesbehov. En korrekt anvendt skruetvinge sikrer en stabil og sikker fastgørelse, hvilket gør arbejdet mere effektivt og præcist.

Cookie-indstillinger