Spiralbor

Spiralbor – boreværktøj, til at lave huller i forskellige materialer

Et spiralbor er et slags boreværktøj, der bruges til at lave huller i forskellige materialer som træ, metal og plastik. Det er en af de mest almindelige typer bor og består af en cylindrisk metalstang med en spiralformet rille, der løber langs dens længde. Rillen skaber et spor til udvinding af boreaffald og giver også kanaler til køling og smøring under boreprocessen.

Leverandører af Spiralbor:

3K Værktøj A/S

Meteorvej 6
DK-8700 Horsens
Tlf.: 75 62 41 44
E-mail: info@3ktools.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

CERATIZIT Scandinavia AB

Starrvägen 100
Box 9177
200 39 Malmö
Tlf.: +45 8025 0669
E-mail: info.scandinavia@ceratizit.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

OSG Scandinavia a/s


Langebjergvænget 16
4000 Roskilde
Tlf.: 46 75 65 55
E-mail: osg@osg-scandinavia.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Würth Industri Danmark A/S

Merkurvej 5
6000 Kolding
Tlf.: 73 20 73 20
E-mail: salg@wuerthindustri.dk

www.wuerthindustri.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Spiralbor:

Her er nogle vigtige punkter om spiral-bor:

  1. Spids: Spiralboret har en spids i den ene ende, der er skarp og konisk formet. Spidsen bruges til at centrere og starte boret, inden det begynder at skære gennem materialet.
  2. Skærende kanter: Spiralborets skærende kanter, også kendt som skær, er placeret langs spiralrillen. Disse skær er ansvarlige for at fjerne materiale og skære et rundt hul i arbejdsstykket under boreprocessen.
  3. Diameter og længde: Spiralbor fås i forskellige diametre og længder, der passer til forskellige borebehov og materialer. Diameteren bestemmer størrelsen på hullet, der bores, mens længden angiver hvor dybt boret kan bore.
  4. Materialer: Spiralbor kan fremstilles af forskellige materialer, herunder højhastighedsstål (HSS), koboltlegeringer og carbide. Materialet vælges baseret på boreopgavens krav og det materiale, der skal bores i.
  5. Anvendelse: Spiralbor bruges i en bred vifte af applikationer, herunder træbearbejdning, metalbearbejdning, konstruktion, elektronik, maskinbygning og mere. De kan bruges i håndholdte boremaskiner, borepresse eller CNC-maskiner, afhængigt af behovet.

Det er vigtigt at bruge det rette spiralbor til den specifikke opgave og materialet, der skal bores. Valg af korrekt diameter, materiale og hastighed under boring er afgørende for at opnå et præcist og rent hul uden at beskadige værktøjet eller arbejdsstykket.

Det er også vigtigt at følge sikkerhedsprocedurer, når man bruger spiralbor, herunder brug af øjenbeskyttelse og fastspænding af arbejdsstykket på en sikker måde for at undgå skader.

Spiralbor findes i mange udformninger og kvaliteter, det mest almindelige er fremstillet af HSS stål. Ønsker man en højere skærehastighed og længere standtid kan man f.eks. anvende bor belagt med Titannitrid. Til boring i meget hårde materialer kan anvendes sneglebor af hårdmetal.

Cookie-indstillinger