Patronventiler

En patronventil er en type trykreguleringsventil, der bruger en udskiftelig patron som det centrale element til at kontrollere strømmen af væske eller gas i en applikation. Patronventiler er designet til nem installation og udskiftning af patronen, hvilket gør dem ideelle til applikationer, hvor der kræves hurtig service eller justering. Fluidik-beregner giver mulighed for at beregne Kv-værdier, flow og trykfald se her - Formler, formelsamlinger og teknisk viden  

Leverandører af og viden om Patronventiler:

ROYKON

Navervej 8
7000 Fredericia
Tlf.: 75 945 955
E-mail: post@roykon.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

SAMSON Reguleringsteknik A/S

Blokken 55
3460 Birkerød
Tlf.: 45 81 93 01
E-mail: Sales-DK@samsongroup.com

Randers afd.:
Mirabellevej 11C, 8930 Randers NØ
Tlf.: 86 44 81 66

www.samson-reg.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Patronventiler:

Konstruktionen af en patronventil inkluderer normalt:

  1. Ventilhus: Dette er den ydre krop af ventilen, der indeholder patronen og har tilslutninger til at montere ventilen i systemet.
  2. Patron: Patronen er den del af ventilen, der indeholder reguleringselementer og ventileringskanaler. Denne del er ofte udskiftelig og kan indeholde forskellige typer reguleringsmekanismer afhængigt af den ønskede anvendelse (f.eks. spjæld, kugle, nål eller membran).
  3. Aktuator: En aktuator, der kontrollerer patronens bevægelse. Aktuatoren kan være manuel (betjenes af en operatør) eller automatisk (styret af en elektrisk, hydraulisk eller pneumatiske enhed baseret på en ekstern kontrolsignal).

Patronventiler bruges i mange forskellige applikationer, herunder VVS-systemer, varme- og kølesystemer, hydrauliske systemer, pneumatik, trykluftsinstallationer, vandbehandlingsanlæg og meget mere. De tilbyder nem og præcis regulering af strømmen og gør det muligt for operatører at justere ventilens funktion uden at skulle fjerne hele ventilen. Den modulære opbygning af patronventiler gør også vedligeholdelse og reparationer mere bekvemme, da det ofte kun er nødvendigt at udskifte den defekte patron i stedet for hele ventilen.


Parkers nye patronventil med et revolutionerende design sætter standarden for effekttæthed og ydelse




Parker Hannifin, verdens førende inden for bevægelses- og kontrolteknologier, har lanceret en 2-vejs servoproportionalventil som en del af virksomhedens TFP-serie, der står i spidsen for en ny generation af patronventiler. Med virksomhedens patenterede VCD®-aktuatorteknologi giver det innovative muffe- og spoledesign hidtil uopnåelige værdier for gennemstrømning og trykfald. Sammenlignet med almindelige patrondrosselventiler muliggør den forbedrede effektivitet brug af mindre nominelle størrelser med den samme ydelse – og reducerer dermed størrelseskravene til kontrolmanifoldblokkene.

Den nye TFP-serie er resultatet af adskillige års konstruktivt udviklingsarbejde og grundige computersimulationer. Ventilen karakteriseres ved en trykkompenseret muffe med en forstørret sædediameter og retningsbestemte vinduer, som for første gang næsten opbruger DIN-kaviteten. Sammen med et maksimumstryk på 420 bar giver dette enestående høje værdier for gennemstrømning, som kan forøge ydelsen for krævende anvendelsesområder, f.eks. formstøbningsmaskiner og presser.

Takket være den optimerede gennemstrømning mellem muffen og spolen tilbyder TFP-ventilerne trykdifferensværdier under ideelle forhold, der kun er en smule højere end trykdifferensværdierne for kontrolmanifoldblokken uden ventil. Som med den foregående TDP-serie anvendes den særdeles dynamiske DFplus-kontrolventil med VCD®-aktuator som pilotventil. Den positionerer aktivt hovedsædeventilen og fungerer dermed selvstændigt i forhold til trykforholdene i de funktionelle tilslutninger.

TFP-ventilen opnår ekstremt høje trinsvartider, f.eks. 18 millisekunder for størrelsen NG50. Kombinationen af præcision, højere driftstryk og reaktionstid skaber forudsætningerne for kortere cyklustider, mere stabile processer og minimale kassationsprocenter. Den største fordel er dog, at kontrolmanifoldblokke kan designes, så de bliver meget mere kompakte og dermed mere omkostningseffektive, da én nominel størrelse i TFP-serien normalt kan spares væk sammenlignet med andre patronventiler.

I tillæg til ventilens øgede effekttæthed blev der lagt stor vægt på forbedring af driftssikkerheden. I TFP-serien er positionsfeedbacksystemet monteret i pilotkammeret, så det beskyttes mod højtryk, der kan opstå i et hydrauliksystem.

De syf nominelle størrelser (NG25, NG32, NG40, NG50, NG63, NG80 og NG100) er tilgængelige ved lanceringen af TFP-serien. Du kan få flere oplysninger om Parkers TFP-ventilserie her



Cookie-indstillinger