Hudevad Care – Hygiejniske varmeløsninger nedbringer infektioner på sygehuse

Statens Seruminstitut estimerer, at der hvert år dør ca. 3000 patienter som følge af en sygehuserhvervet infektion. Produktløsninger, der er designet med fokus på en høj grad af rengøringsvenlighed og hygiejne, spiller en væsentlig rolle i at hindre spredningen af de bakterier, der er årsag til infektionerne.

På trods af at radiatorvarme er behagelig, energieffektiv, samt hurtig og let at regulere ses denne form for varme ofte som et problem i sygehus- og sundhedsmiljøer. Traditionelle radiatorer er pga. deres udformning svære at rengøre, og med de mange åbninger og mellemrum er der høj risiko for aflejringer af støv, smuds og dermed bakterieforekomster. Analyser indikerer således, at konventionelle radiatorer står for omkring 10% af alle sygehuserhvervede infektioner.

En vestjysk virksomhed, Hudevad Care A/S, gør nu op med den måde, radiatorer er blevet designet på igennem årtier, og har i samarbejde med Ph.d. i mikrobiologi, Pia Kiil Nielsen, udviklet nye hygiejniske varmeløsninger til sygehuse. Hun forklarer: ”Vores tests viser helt klart, en meget positiv modtagelse af hygiejniske løsninger. Når servicepersonalet skal rengøre radiatorer, der er designet med henblik på rengøringsvenlighed, så forbedres effektiviteten af deres arbejde helt automatisk.”

Effektiv rengøring er alfa og omega i kampen mod spredning af sygdomsfrembringende, multi-resistente bakterier på sygehuse. Professor i mikrobiologi, Hans Jørn Kolmos, har ofte påpeget vigtigheden af at styrke rengøringsindsatsen på sygehuse. Senest i maj måned i Metroexpress under overskriften ”Professor advarer mod for lidt rengøring på sygehuse”. Indtil nu har rengøringsopgaven i forhold til radiatorer dog været svær og tidskrævende.

I rum med behov for hurtig og individuel temperaturregulering, som for eksempel på sengestuer, er radiatorer imidlertid langt at foretrække frem for andre varmeløsninger som eksempelvis gulvvarme, der har en træg regulering af varmen og er ufleksibel i forhold til ændringer i rumopdelingen. De nyudviklede radiatorer indbygges i vægge, vinduesrammer eller betonelementer, og de optager derfor ingen plads i rummet og er svære at få øje på, hvis ikke man ved, de er der. Det høje hygiejneniveau opstår, fordi radiatoren er at betragte som en simpel flade på linje med en glat væg.

Se mere om princippet i de nye hygiejniske varmeløsninger her

Cookie-indstillinger