Schneider – Nyt mikrodatacenter imødekommer fremtidens krav til decentrale datacentre

Det samme gør behovet for båndbredde og processorkraft tæt på de lokale netværk. Derfor introducerer Schneider Electric nu en serie unikke mikrodatacentre, som gør det nemt og omkostningseffektivt for virksomheder at sikre og optimere driften af deres lokale servere.

“Kort sagt handler det om at bygge bro mellem cloud computing og edge computing. Det handler om at sikre virksomhedernes lokale it-installationer og gøre optimal båndbredde og processorkraft tilgængelig tæt på deres egne netværk,” siger Johnny Robertson, Partner Account Manager i Schneider Electric Danmark.

Mens virksomheder i alle størrelser i stadig højere grad flytter deres data til store, centraliserede datacentre, opstår der samtidig behov for mere kraft på ‘kanten af netværket’. Forklaringen er enkel, mener Johnny Robertson:

“Stadig flere intelligente enheder og applikationer bliver koblet til virksomhedernes netværk. Det lægger pres på båndbredden, det kan betyde højere latency på netværket og der opstår behov for mere processorkraft tæt på brugerne og enhederne.”

Det er de behov, Schneider Electric imødekommer med de nye mikrodatacentre Smart Bunker.

Professionel drift helt ud i serverrummet
Med Smart Bunker flytter Schneider Electric professionel datacenterdrift helt ud i serverrummene i mindre virksomheder – til en konkurrencedygtig pris.

Et Smart Bunker mikrodatacenter kan leveres i flere forskellige størrelser og konfigurationer. Fælles for alle er, at Smart Bunker leveres med hele den indvendige infrastruktur, som normalt kun findes i større, kommercielle datacentre.

• Indkapsling
• Racks
• PDU
• Køling
• UPS
• Software til overvågning af driften

Og fordelene er mange, påpeger Johnny Robertson. Når en virksomhed sikrer sin decentrale it-drift med et Smart Bunker mikrodatacenter, opnår den en række fordele:
• Højere driftssikkerhed
• Lavere latency på netværket
• Bedre udnyttelse af båndbredde
• Fleksibilitet og fremtidssikring
• Kort installationstid
• Minimale omkostninger til drift og vedligeholdelse

Et rack eller to i kosteskabet
En typisk udfordring for mange mindre og mellemstore virksomheder er, at de færreste har afsat de nødvendige ressourcer og investeret i et professionelt setup til at drive deres lokale servere med køling og UPS.

“I stedet har man et rack eller to med nogle servere stående nede i kælderen eller i et kosteskab, som de færreste kender til. Ansvaret er ofte delegeret til en enkelt eller to trofaste og velvillige it-medarbejdere – selv om hverken deres arbejdsbyrde eller kompetencer tillader dem at fokusere helhjertet på effektiv administration af driften,” siger Johnny Robertson.

Den arbejdsbyrde løfter Schneider Electric nu væk med Smart Bunker, der gør det nemt at sikre effektiv drift af mindre datacentre.

Plug & play
Smart Bunker er en komplet, køreklar plug & play-løsning, som frigør ressourcer i virksomheden til mere forretningsskabende aktiviteter.

“Det er meget nemt at komme i gang, fordi kunden køber et færdigt skab, sætter udstyret i racket og slutter det til. Den integrerede UPS giver maksimal driftssikkerhed og beskyttelse af data ved strømafbrydelser, og Smart Bunker er designet for at sikre optimal udnyttelse af energi til den indbyggede køling og distribution af strøm til serverne i racket, så det kører optimalt og energieffektivt”, forklarer Johnny Robertson.

Smart Bunker lanceres på det danske marked i størrelser, som svarer til hhv. et mindre køleskab og et stort, amerikansk køleskab. Skabene kan rumme fra 23 til 42 enheder, alt efter model. Mikrodatacentret tilbydes desuden i en lydisoleret udgave.

Cookie-indstillinger