Vølund – Ny luft/vand-varmepumpe giver “hedebølge” – selv i polarkulde

Selv med en bidende polarkulde på minus 25 grader kan den nye Vølund F2120 omdanne den kolde udeluft til varmt vand med en fremløbstemperatur på 63 grader.

I modsætning til traditionelle luft/vand-varmepumper har F2120 et langt større arbejdsområde. Det betyder, at den selv ved lave temperaturer på ned til minus 20-25 grader er i stand til at yde sit maksimale og levere 63 grader varmt vand. Andre luft/vand-varmepumper skal helt op omkring frysepunktet, før de nærmer sig tilsvarende fremløbstemperaturer.

Den nye Vølund F2120 varmepumpe er med sine tekniske egenskaber velegnet til nybyggeri og renovering af eksisterende byggeri. Monoblok-varmepumpen har frekvensregulering og kan leveres med en effekt på 8, 12, 16 eller 20 kW. Og hvis der er behov for større effekt, er det muligt at koble op til otte varmepumper sammen i kaskade. Desuden kan F2120 bruges både til opvarmning og køling – det hele samlet i ét system.

Takket være varmepumpens kompressor med frekvensregulering tilpasser Vølund F2120 sig fleksibelt efter det aktuelle behov for opvarmning og køling. Systemerne understøtter i øvrigt funktionen Smart Grid Ready og er forsynet med NIBE Uplink.

Høj effektivitet med ny teknik

Det er en nyudviklet teknik, som ligger bag varmepumpen og gør den i stand til at præstere ved så ekstreme temperaturer. Samme teknik er også årsagen til, at varmepumpen er særdeles økonomisk i drift med en imponerende energieffektivitet (SCOP) på over 5.

SCOP – eller Seasonal Coefficient of Performance – angiver, hvor meget el varmepumpen bruger til drift i forhold til, hvor meget varme den leverer under optimale forhold. Jo højere SCOP, desto mere effektiv er varmepumpen. SCOP på 5 betyder, at varmepumpen i gennemsnit over hele fyringssæsonen producerer 5 kWh for hver gang den bruger 1 kWh.

Afrimningen på den nye F2120 har oven i købet et meget lavt energiforbrug, idet restvarmen fra kølekredsen udnyttes – det er nyskabende.

God investering

Med en luft/vand-varmepumpe som F2120 er investeringen betalt hjem på færre år end med et “klassisk” jordvarmeanlæg, som hidtil har været den eneste varmepumpetype med en SCOP-værdi i nærheden af 5. Og som en ekstra gevinst undgår boligejeren med en luft/vand-varmepumpe at grave jordvarmeslanger ned i sin have. Varmepumpen skal blot placeres nær boligen, fx på husets bagside eller ved en garage.

Luft/vand-varmepumpen F2120 er særdeles lydsvag og kommer i et elegant design.

Cookie-indstillinger